ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-7-2019

Τα πεπραγμένα του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και το αβέβαιο μέλλον του

Συνέντευξη Γιώργου Αγγελόπουλου στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4

Τα πεπραγμένα του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και το αβέβαιο μέλλον του

Για την πορεία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και την επίλυση, μέσω αυτού, προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του γραφείου και πανεπιστημιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αναφορικά με το μέλλον του θεσμού του γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε πως «δεν γνωρίζουμε αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συνέχιση του θεσμού του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ενός θεσμού που υπάρχει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν ήταν μια πρωτοτυπία της Ελλάδος».

Σε σχέση με τους σκοπούς της λειτουργίας του τόνισε πως «σκοπός του πρωθυπουργικού γραφείου δεν ήταν να επικοινωνεί αυτά που κάνει, ήταν να κάνει», ενώ συμπλήρωσε ότι «και η κ. Νοτοπούλου και εγώ είχαμε ως βασική αρχή να μην βγάζουμε δελτία τύπου, να μη δίνουμε συνεντεύξεις. Ο στόχος μας ήταν ουσιαστικά και αποτελεσματικά να φέρουμε τα έργα της Μακεδονίας και της Θράκης προς την ολοκλήρωση τους, αυτό ήταν και το ΦΕΚ βάση του οποίου λειτουργούσε το γραφείο, να κάνει τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου και να είναι ένας αρωγός της πορείας των υποθέσεων της κυβέρνησης και της πολιτείας στην Μακεδονία και τη Θράκη».

«Πολλά από αυτά που κάναμε τα έχουν κοινωνήσει οι ίδιοι οι φορείς οι οποίοι συμμετείχαν στην υλοποίηση τους, όπως τα στρατόπεδα της πόλης στην περίοδο της Κατερίνας Νοτοπούλου, πολιτιστικούς φορείς της πόλης, το Μουσείο Ολοκαυτώματος στο οποίο και εμείς συμβάλαμε, την προσπάθεια για τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους της πόλης» ανέφερε στη συνέχεια.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του νέου υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για μη χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες ο κ. Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι «η νέα κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της ως πρόβλημα. Όταν κανείς λέει ότι δε θα δώσει ΑΜΚΑ σημαίνει ότι δε θα δώσει τη δυνατότητα για υγειονομική περίθαλψη και σε μεγάλο βαθμό για φοίτηση των παιδιών στα σχολεία». Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο ένα ιδεολογικό μήνυμα σε ένα ακροδεξιό κοινό με το οποίο φαίνεται να θέλει να φλερτάρει αυτή η κυβέρνηση».

Αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε πως «έχουμε φτάσει να έχουμε στα ελληνικά σχολεία 12.000 παιδιά προσφυγικής καταγωγής, αιτούντων άσυλα και ασυνόδευτα. Η νέα κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα δώσει το δικαίωμα φοίτησης μόνο σε αυτούς που είναι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες». «Μόνο ακροδεξιά ιδεολογικά κριτήρια μπορούν να αιτιολογήσουν μια τέτοια θέση» τόνισε στη συνέχεια.

Χαρακτήρισε δε «ατελέσφορες πολιτικά οι κινήσεις για κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων» καθώς «η συζήτηση για μια νέα νομική σχολή στη χώρα έχει δρομολογηθεί ήδη από τη δεκαετία του 1990. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει τέταρτη νομική σχολή στη χώρα, ακόμα και αν δε θέλει να την κάνει η Νέα Δημοκρατία θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια επερχόμενη κυβέρνηση και θα την κάνει». Το ερώτημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως θα δικαιολογήσει η ΝΔ αν δώσει άδεια για ίδρυση μιας ιδιωτικής νομικής σχολής.

Παράλληλα ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» την απόφαση για παράταση στα μηχανογραφικά καθώς «πολλά παιδιά έχουν οριστικοποιήσει τα μηχανογραφικά τους», ενώ τόνισε ότι «τα προγράμματα σπουδών είναι αποκλειστική ευθύνη των πανεπιστημίων, δεν υπάρχει τρόπος να ελέγχει η υπουργός τα προγράμματα σπουδών».

Αναφορικά με την λειτουργία νέων τμημάτων ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό και τις θέσεις των μελών ΔΕΠ, πεδίο δόξης λαμπρό να τρέξει η νέα κυβέρνηση τις διαδικασίες για να λειτουργήσουν τα τμήματα».

Τέλος, αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση του ασύλου διαπίστωσε πως «δε θα αλλάξει τίποτα» διότι «επί Διαμαντοπούλου δεν υπήρχε άσυλο και είχαμε τα ίδια φαινόμενα παραβατικότητας που έχουμε σε ορισμένα, πάρα πολύ λίγα ΑΕΙ της χώρας».

«Πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στην παραβατικότητα, την ασφάλεια και το άσυλο. Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο. Το άσυλο δεν εμποδίζει για παράδειγμα να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας για την πάταξη της εμπορίας ναρκωτικών. Η κυβέρνηση ανοίγει μια ιδεολογική αντιπαράθεση γιατί θεωρεί ότι συνάδει με το όλο μήνυμα που θέλει να δώσει περί τάξης, ασφάλειας κλπ» δήλωσε στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ stokokkino.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge