ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-7-2019

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθκε στη Θεσσαλονίκη

Με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθκε στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ανοιχτή συνέλευση του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και εισηγητή τον γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Στην ανοιχτή συνέλευση συμμετείχαν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τις Νομαρχιακές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς και στελέχη που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Π. Σκουρλέτης κατά την διάρκεια δηλώσεων του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνέλευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα πρώτα δείγματα γραφής που δείχνει. Όπως είπε, «δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση και νομίζω πως αποκαλύπτεται το πραγματικό της πρόγραμμα. Μέσα σε λίγα 24ωρα βλέπουμε πως αυτό το οποίο αρνιόταν πεισματικά ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την προώθηση της ιδέας της ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος είναι πια μια πρόταση πάνω στο τραπέζι, έτσι όπως βλέπουμε οι βουλευτές του ανοιχτά υποστηρίζουν».

Αντισυνταγματικές αλλαγές

Την ίδια στιγμή περιορίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ρόλος της επιθεώρησης εργασίας, ταυτόχρονα είδατε σε ότι με τις πρώτες κινήσεις σχέση με την συγκρότηση της κυβέρνησης πνέει ένας συντηρητικός άνεμος, και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπάγεται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Από την άλλη ετοιμάζονται αντισυνταγματικές νομοθετικές αλλαγές στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Αυτό που ακούγεται, και θα το ακούσουμε φαντάζομαι και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι καταργείται ουσιαστικά ο αποφασιστικός ρόλος και χαρακτήρας των Δημοτικών Συμβουλίων, και οι δήμαρχοι από εκτελεστικά όργανα ουσιαστικά μετατρέπονται σε αποφασιστικά, είναι μια μεγάλη αντισυνταγματική ανατροπή» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Συστηματική απαξίωση της ΔΕΗ

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας. Όπως είπε, «έχει αρχίσει μια συστηματική επιχείρηση απαξίωσης της ΔΕΗ, που πράγματι έχει προβλήματα, άλλα που σαν στόχο έχει να επαναφέρει ένα ξεπερασμένο σχέδιο πριν από πέντε χρόνια, το οποίο είναι εμμονικό και το μόνο στο οποίο στοχεύει είναι το πως θα ξεπουληθούν τα φιλέτα της ΔΕΗ, δηλαδή τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, από εκεί δηλαδή που κερδίζει η εταιρεία».

«Ότι τελικά τους κατηγορούσαμε ότι προωθούν προεκλογικά φαίνεται ότι είναι η βασική στόχευση αυτής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση προωθεί μια νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική αντιμεταρρύθμιση» διαπίστωσε στη συνέχεια ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εναλλακτικές προγραμματικές προτάσεις

Σε σχέση με την στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «εμείς θα σταθούμε στο πλάι όλων αυτών που πιστέψανε στον ΣΥΡΙΖΑ, όλων αυτών των λαϊκών στρωμάτων, του κόσμου της μισθωτής εργασίας, οι οποίοι εκφραστήκανε μέσα από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε να χαθούν πράγματα που κερδήθηκαν με θυσίες και δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Θα προσπαθήσουμε με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο να καταθέσουμε εναλλακτικές προγραμματικές προτάσεις οι οποίες και να εμπνεύσουν και να γίνουν σημείο αναφοράς για την ελληνική κοινωνία».

Αντιδημοκρατική λογική η κατάργηση του ασύλου

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο ο Π. Σκουρλέτης διαπίστωσε πως «και μόνο ο όρος κατάργηση του ασύλου είναι κάτι που εγγράφεται σε μια αντιδημοκρατική λογική. Το άσυλο είναι μια διαχρονική κατάκτηση, δεν αφορά μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αφορά την παρουσία των πανεπιστημίων πάνω από 200 χρόνια τώρα. Είναι τραγικό στις μέρες μας να μιλάμε με τόσο μεγάλη ευκολία πως θα καταργηθεί το άσυλο».

«Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε παραβατικές πράξεις ανάλογα με τον χαρακτήρα τους και η αστυνομία να επεμβαίνει όποτε κινδυνεύει μια ζωή αυτεπάγγελτα, αλλά δεν μπορεί με αφορμή προβλήματα εφαρμογής να πάμε προς τα πίσω και να ακολουθήσουμε έναν ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge