Top
home ads Ψάχνεις για ακίνητο στη Θεσσαλονίκη? Δες χιλιάδες Αγγελίες εδώ
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
19-7-2019

Καταγγελία του Συλλόγου γονέων 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Για αίθουσα διδασκαλίας

Καταγγελία του Συλλόγου γονέων 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς
fontsize

Σε διαμαρτυρία-καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς με αφορμή απόφαση που παραχωρεί αίθουσα διδασκαλίας από το γυμνάσιο στο δημοτικό σχολείο.

Αναλυτικά αναφέρουν:

​​​​​​​Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη και εντελώς αναίτια απόφαση της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς σε βάρος της σχολικής κοινότητας του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.

Διαμαρτυρόμαστε για τον εμφανή πλέον εμπαιγμό τόσο των γονέων, όσο και των μαθητών/τριών του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.πρωτ. 22784/20-6-2019 απόφαση των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών η οποία κοινοποιήθηκε στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς με email στις 20/6/2019 αποφασίζουν ξαφνικά, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί και χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις τρέχουσες ανάγκες του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, να παραχωρηθεί μία ακόμα αίθουσα διδασκαλίας από το γυμνάσιο στο δημοτικό σχολείο, βασιζόμενοι ΜΟΝΟ

α) στον αριθμό μαθητών/τριών που έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο 23ο Δημοτικό Σχολείο και

β) στον αριθμό τμημάτων που θεώρησαν ότι θα δημιουργηθούν για την ερχόμενη σχολική χρονιά λαμβάνοντας υπόψη μόνον τους μαθητές/τριες που δικαιούνται να εγγραφούν βάσει της 9569/5-4-29 απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και όχι όλους τους μαθητές/τριες που δικαιούνται να εγγραφούν στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς (αδέρφια, από ιδιωτικά, υπεράριθμα, κλπ.).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ΔΕΝ ζήτησαν να ενημερωθούν, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, από τη διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς κατά τη διάρκεια της περιόδου των εγγραφών του Ιουνίου 2019 για τον αριθμό των μαθητών/τριών που δικαιούνται νόμιμα  να εγγραφούν και έχουν ήδη έρθει τα απολυτήριά τους στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Επιπροσθέτως, ΟΥΔΕΠΟΤΕ κλήθηκε με έγγραφο το 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς να απαντήσει για τις ανάγκες του σε αίθουσες από το δήμο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, το τακτικό σχολικό συμβούλιο του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (19/6/2019), συμπεριέλαβε εκτάκτως και το θέμα αυτό. Στο σχολικό συμβούλιο ήταν προσκεκλημένη εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμαριάς, η οποία και ΔΕΝ προσήλθε. 


Στο εν λόγω σχολικό συμβούλιο συζητήθηκε η συγκεκριμένη απόφαση της επιτροπής παιδείας για παραχώρηση αίθουσας από το 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και αποφασίστηκε ότι δεν είναι δυνατή η παραχώρηση αίθουσας από το γυμνάσιο, αφού το 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, για το σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσει με τον ίδιο αριθμό τμημάτων και όπως είναι φανερό ΔΕΝ υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα για παραχώρηση. 

Και ενώ η επιτροπή παιδείας δεν ζήτησε ΠΟΤΕ να ενημερωθεί για τις ανάγκες στέγασης των μαθητών/τριών του 7ουΓυμνασίου Καλαμαριάς, αλλά ούτε και τις έλαβε υπόψη της, αποφάσισαν την παραχώρηση αίθουσας από το γυμνάσιο προς το δημοτικό (να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι το 7ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς έχει ήδη παραχωρήσει άλλες ΔΥΟ αίθουσες στο δημοτικό και τώρα ζητάνε να τους παραχωρηθεί και ΤΡΙΤΗ αίθουσα.)

Αυτό που εγείρει περισσότερα ερωτηματικά είναι ότι οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καλαμαριάς και οι συμμετέχοντες στην επιτροπή παιδείας του Δήμου, επικαλούνται ως αποκλειστικό λόγο της απόφασης αυτής την ανάγκη του 23ου Δημοτικού Σχολείου να δημιουργήσει  δύο τμήματα στην Α΄τάξη, η οποία-υποτίθεται- δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, χωρίς την ΤΡΙΤΗ κατά σειρά παραχώρηση αίθουσας από το γυμνάσιο στο δημοτικό. 

Φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά το γεγονός ότι τόσο τη φετινή σχολική χρονιά, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, το 23ο Δημοτικό Σχολείο λειτούργησε με δύο τμήματα στην Α΄τάξη και με 12 συνολικά τμήματα (δεν υπάρχει δηλαδή καμία αλλαγή)! Με ποια λογική  λοιπόν του χρόνου δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή;

Και πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνονται μέσα σε ελάχιστες ημέρες τον Ιούνιο, εν πλήρη άγνοια και εν απουσία της κοινότητας του 7ου γυμνασίου Καλαμαριάς;

Επειδή μας έχει κουράσει και μας έχει εξοργίσει η συνεχιζόμενη εμμονή κατά του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, επειδή είναι αδιανόητο τα δεδομένα να είναι πλέον ζητούμενα,επειδή ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι αυτά που λέμε είναι λογικά και δίκαια, για το λόγο αυτό είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όποιες και όσες ενέργειες είναι απαραίτητες για να αποτρέψουμε το ζοφερό αυτό μέλλον για το σχολείο μας.

Σας δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης του 7ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, όπως άλλωστε το έχουμε τονίσει επανειλημμένα τόσο σε έγγραφά μας, όσο και σε ψηφίσματά μας πέρυσι.

ΖΗΤΟΥΜΕ λοιπόν την άμεση διόρθωση αυτής της απαράδεκτης ΑΔΙΚΙΑΣ. ΖΗΤΟΥΜΕ να σταματήσουν να βλάπτουν και να υποτιμούν τα ανήλικα τέκνα του 7ΟΥ γυμνασίου.

Ευελπιστούμε να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθεια που κάνουμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα σχολείο που να λειτουργεί όπως πρέπει και όπως τους αξίζει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου ΚαλαμαριάςΣτην ίδια κατηγορία..
Η τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου ΜελάΗ τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά

Την Τρίτη 27 Αυγούστου


Μανόλης Λαμτζίδης: Τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν τη ζωή μας «πατίνι»Μανόλης Λαμτζίδης: Τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν τη ζωή μας «πατίνι»

Αναμένεται παρέμβαση Δημάρχων και Εισαγγελικής αρχής


Επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από το 5ο Thessaloniki Demo DayΕπιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από το 5ο Thessaloniki Demo Day

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή startups έως 25 Αυγούστου


Σκέψεις στον ΟΑΣΘ για ιδιωτικά συνεργείαΣκέψεις στον ΟΑΣΘ για ιδιωτικά συνεργεία

Ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ


Η Πόλη Αλλιώς για την ορκωμοσία στο δήμο Νεάπολης - ΣυκεώνΗ Πόλη Αλλιώς για την ορκωμοσία στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Δηλώνω στην τιμή και στην συνείδησή μου…


Ένας 65χρονος νεκρός σε τροχαίο στην Εγνατία ΟδόΈνας 65χρονος νεκρός σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Ο άτυχος άνδρας ήταν από τη Σερβία


Η Μαρία Αντωνίου στον Μητροπολίτη ΛαγκαδάΗ Μαρία Αντωνίου στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Εθιμοτυπική επίσκεψη


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘΚάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Στις 7 Σεπτέμβρη


Συνάντηση Τζιτζικώστα με την ηγεσία της ΑστυνομίαςΣυνάντηση Τζιτζικώστα με την ηγεσία της Αστυνομίας

Εξέφρασε την βούληση για διαρκή ενίσχυση της ΕΛΑΣ


Σοβαρά τραυματισμένος πενηντάχρονος σε εργατικό ατύχημαΣοβαρά τραυματισμένος πενηντάχρονος σε εργατικό ατύχημα

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΠαπαγεωργίουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Έκλεψαν