Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Διογένης Σάββας
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-7-2019

Μία νέα παιδική χαρά εγκαινιάστηκε στη Νέα Μαγνησία

Με την χορηγία των ΕΛΠΕ

Μία νέα παιδική χαρά εγκαινιάστηκε στη Νέα Μαγνησία
fontsize

Τη νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά στο μεγάλο πάρκο της Νέας Μαγνησίας (οδός Δαβάκη με Κήπων) εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος και η Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Μαγνησίας Σ. Καραπαύλου.

Η παιδική χαρά στη Νέα Μαγνησία είναι προϊόν της συνεργασίας του Δήμου Δέλτα με τον Όμιλο ΕΛΠΕ. Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», υπό τη μελέτη και επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Είναι συνολικού εμβαδού 1.300 τ.μ. και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή του χώρου της παιδικής χαράς καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και παιχνιδιών, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, με πρόβλεψη πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο φορέα Octocert.

Το κόστος του έργου ανήλθε στο ποσό των 81.399,76 ευρώ. Οι εργασίες και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στην εν λόγω παιδική χαρά βασίστηκαν στις γενικές αρχές σχεδιασμού με σκοπό την πιστοποίηση και λειτουργία της και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων τον ηλεκτροφωτισμό τους, την προμήθεια δαπέδων ασφαλείας και αστικού εξοπλισμού και τη διαμόρφωση διάβασης ΑΜΕΑ.


«Η παιδική χαρά στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μαγνησίας είναι η τρίτη που παραδίδεται στον Δήμο με την χορηγία των ΕΛΠΕ» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος ευχαριστώντας τη διοίκηση της εταιρίας για την άψογη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά έργα στο Δήμο Δέλτα όπως γήπεδα μπάσκετ, εργαστήρια φυσικών επιστημών, φωτοβολταϊκά στα σχολεία, πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολικές μονάδες, ενίσχυση αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών Δομών. «Πιστεύουμε στο θετικό ρόλο που μπορούν να παίζουν οι εταιρίες και οι επιχειρήσεις σε σχέση με τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες οι εταιρίες να λειτουργούν ανταποδοτικά προς αυτές, όσο περισσότερο μπορούν» συμπλήρωσε κάνοντας ειδική αναφορά στο πολύμορφο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Τον Όμιλο ΕΛΠΕ εκπροσώπησαν ο κ. Χριστόφορος Αντώτσιος, Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, ο κ. Δημήτρης Σωτηριάδης, Διευθυντής Παραγωγής και Διακίνησης Χημικών ΒΕΘ, η κα Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου και άλλα Στελέχη της Εταιρίας. Τον χώρο της παιδικής χαράς γέμισαν με το κέφι και τη ζωντάνια τους μικρά παιδιά που έπαιξαν και διασκέδασαν με τους φίλους τους.

Ο κ. Χρ. Αντώτσιος τόνισε ότι «Ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί δράσεις και υιοθετεί πρακτικές με στόχο να συνεισφέρει στην ανακούφιση της κοινωνίας, την στήριξη της νέας γενιάς και την ενίσχυση του πολιτισμού και του αθλητισμού. Η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση έργων υποδομής για βιώσιμες πόλεις αποτελούν για τον όμιλο έναν από τους βασικούς πυλώνες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στόχος του Ομίλου είναι να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους των όμορων Δήμων».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Τούμπα
Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Τούμπα

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία

5-12-2019

Φωτιά σε βαγόνι όπου κοιμούνται μετανάστες
Φωτιά σε βαγόνι όπου κοιμούνται μετανάστες

Σε περιοχή των Αμπελοκήπων

5-12-2019

Αποκλεισμένο από ..σκουπίδια το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης
Αποκλεισμένο από ..σκουπίδια το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Έκκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης στους δημότες

5-12-2019

Συλλήψεις για παράνομη παραμονή  στη χώρα
Συλλήψεις για παράνομη παραμονή στη χώρα

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

5-12-2019

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι του «National Geographic Traveler»  στη Θεσσαλονίκη
Ρουμάνοι δημοσιογράφοι του «National Geographic Traveler» στη Θεσσαλονίκη

Το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ρουμανίας

5-12-2019

Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ

5-12-2019

goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ