Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-8-2019

Καταγγελίες αστυνομικών για τη νέα ειδική ομάδα της ΓΑΔΘ

Μεροληπτικές οι προτάσεις των Διοικητών για την νέα Ομάδα αστυνόμευσης

Καταγγελίες αστυνομικών για τη νέα ειδική ομάδα της ΓΑΔΘ
fontsize

Για μεροληπτικές προτάσεις των Διοικητών για την νέα Ομάδα αστυνόμευσης κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Με έγγραφο της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Μαυρόπουλο Λάζαρο, καταγγέλλει ως μεροληπτικές τις προτάσεις των Διοικητών για την νέα Ομάδα αστυνόμευσης κόντρα στις διαταγές του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, επισημάναμε την ανάγκη στελέχωσης της νέας ειδικής Ομάδας της ΓΑΔΘ με αντικειμενικά κριτήρια και σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Ωστόσο, οι αρχικοί φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και οι περισσότερες προτάσεις των Υπηρεσιών για τη στελέχωση της νέας ειδικής Ομάδας αστυνόμευσης, βασίστηκαν σε υποκειμενικά κριτήρια και προχειρότητα. Όπως ενημερωθήκαμε, δεν ήταν λίγοι οι Διευθυντές και Διοικητές, που αγνόησαν τις πρόσφατες σαφείς εντολές του κ. Αρχηγού για ενίσχυση των ομάδων ΔΙΑΣ και αποφόρτιση των Επιτελείων από το υπεράριθμο προσωπικό. Η αντίδρασή σας, όσο και του κ. Επιθεωρητή, ήταν άμεση και καταλυτική και πρόλαβε αρκετές επιχειρούμενες αδικίες.

Εντούτοις, λίγες ημέρες μετά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επαναθέσουμε το ζήτημα και να σας αναφέρουμε ορισμένα περιστατικά που χρήζουν παρέμβασης.

Παρά τις κατευθυντήριες γραμμές σας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης επέλεξε να στείλει στην νέα Ομάδα, μαχίμους συναδέλφους της ΔΙΑΣ. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, έναν μάχιμο συνάδελφο, ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε ένα σοβαρό ζήτημα υγείας και παρά την χρονικά μακρά περίοδο αποκατάστασης του, επέστρεψε στην δίκυκλη αστυνόμευση, όντας απόλυτα ικανός να εργαστεί.
Κάθε φορά που διατάσσεται κάποια απόσπαση και δεν υπάρχουν δηλώσεις επιθυμίας, η Διοίκηση του Τ.Τ. Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης επιλέγει τους ίδιους Αστυνομικούς. Είναι επόμενο, ότι η εμμονή αυτή, πλέον, λαμβάνεται ως άνιση και επιλεκτική μεταχείριση του προσωπικού εκ μέρους της Διοίκησης.
Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με τέχνασμα της Διοίκησης, κατορθώθηκε το άκρον άωτον της μεροληψίας. Ειδικότερα, αυθαίρετα, τέθηκε ηλικιακό όριο στην επιλογή των Αστυνομικών, και μ’αυτό τον τρόπο προστατεύθηκε συγκεκριμένη μερίδα συναδέλφων. Η τακτική αυτή, είναι γνωστή και δεν βαραίνει μόνο την Διοίκηση αλλά και αυτούς που διαχρονικά σπείρουν τον διχασμό μεταξύ των συναδέλφων, επιθυμώντας να δημιουργήσουν προμαχώνες και φανατισμό μέσα στον αστυνομικό συνδικαλισμό.

Δυστυχώς, συμπεραίνουμε ότι δεν μπορούμε εύκολα να απομακρυνθούμε από την βαθιά ριζωμένη νοοτροπία των Διοικητών, οι οποίοι πολύ συχνά διαχωρίζουν το προσωπικό βάσει των προσωπικών τους συμπαθειών, και όχι βάσει του υπηρεσιακού συμφέροντος. Σας θυμίζουμε ότι αντίστοιχα περιστατικά είχαμε αντιμετωπίσει και στην πρόσφατη στελέχωση των πεζών περιπολιών.

Επειδή, αυτές οι συμπεριφορές καθορίζουν τη δράση και την αποτελεσματικότητα του Σώματος, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ελέγχου των Διοικητών που παρερμηνεύουν τις διαταγές και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να κυνηγήσουν όσους υφιστάμενους τους δεν συμπαθούν. Μόνο όταν οι διαταγές εκδίδονται με συγκεκριμένα και αξιοκρατικά κριτήρια, που θα ορίζουν με σαφήνεια τα πλαίσια επιλογής του προσωπικού, μόνο τότε, θα τερματιστούν οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Εν προκειμένω, η Ένωσή μας μένει στις διαβεβαιώσεις σας και του κ. Επιθεωρητή, για στελέχωση της νέας Ομάδας μόνο με επιθυμούντες Αστυνομικούς και την σταδιακή απομάκρυνση των μη επιθυμούντων, μετά τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών και σε σύντομο βάθος χρόνου.»

ΠΗΓΗ ΤΥΠΟΣ ΘεσσαλονίκηςΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό  του Αεροδρομίου
Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό του Αεροδρομίου

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

28-1-2020


Δανιηλίδης: Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται στους αγωνιστικούς χώρους…
Δανιηλίδης: Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται στους αγωνιστικούς χώρους…

Δήλωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών σχετικά με το πόρισμα της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

28-1-2020

Αντιδράσεις για τη μή παροχή σχολικών γευμάτων
Αντιδράσεις για τη μή παροχή σχολικών γευμάτων

Αναφορά από βουλευτές του ΚΚΕ

27-1-2020

Κλείνουν σχολεία λόγω της γρίπης στη Θεσσαλονίκη!
Κλείνουν σχολεία λόγω της γρίπης στη Θεσσαλονίκη!

Ανακοίνωση από τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

27-1-2020


Καραμπόλα επτά αυτοκινήτων στο ύψος του ΤΙΤΑΝ
Καραμπόλα επτά αυτοκινήτων στο ύψος του ΤΙΤΑΝ

Κλειστή η έξοδος προς Εγνατία

27-1-2020


ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Δήμαρχος και Υπουργός αποφασίζουν και διατάσσουν
ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Δήμαρχος και Υπουργός αποφασίζουν και διατάσσουν

Σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της περιοχής ΑΛΩΝΙΑ

26-1-2020

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα Σχολικά Γεύματα
Επιστολή διαμαρτυρίας για τα Σχολικά Γεύματα

Την άμεση έναρξη του προγράμματος σίτισης των μαθητών ζητά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

24-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA