Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Βερονίκη
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-8-2019

Νεάπολη: 3.150 κάδοι απορριμμάτων στο… πλυντήριο

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καθαρισμού και πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων

Νεάπολη: 3.150 κάδοι απορριμμάτων στο… πλυντήριο
fontsize

Μεγάλη επιχείρηση ταχείας δράσης για την εξάλειψη κάθε εστίας δυσοσμίας και για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για το πρόγραμμα εκτεταμένης παρέμβασης της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας με τα δυο ειδικά οχήματα πλύσης των κάδων απορριμμάτων (καδοπλυντήρια) να «σαρώνουν» όλους τους δρόμους του δήμου προκειμένου να τους καθαρίσουν, να τους πλύνουν με ειδικά υλικά καθαρισμού και να τους αποκαταστήσουν πλήρως.

Στόχος της διοίκησης του δήμου και της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι η πρώτη αποστολή του καθαρισμού και πλυσίματος των 3.150 κάδων απορριμμάτων, που είναι διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του δήμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος-Ευαγγελίστρια), να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, για να επανέλθουν τα συνεργεία με επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις. Η διαδικασία καθαρισμού και πλυσίματος διαρκεί περί 15 λεπτά για κάθε κάδο, και θα επαναληφθεί 7-8 φορές σε κάθε περιοχή για να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Σε μια τέτοια αποστολή βρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θοδωρή Κυζιρίδη, επιθεωρώντας τις εργασίες σε όλο το μήκος της οδού Επταπυργίου στις Συκιές.

«Ξεκινήσαμε μια κρίσιμη επέμβαση και συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του προγράμματός μας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθαρίζοντας και πλένοντας όλους τους κάδους απορριμμάτων με υπερσύγχρονα μηχανήματα ώστε να εξαλείψουμε κάθε εστία δυσοσμίας και προσβολής της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο δήμαρχος τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα και το περιβάλλον. Όπως είπε, παράλληλα με τη δράση αυτή, «ο δήμος προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος για την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων ή με ελαττώματα κάδων με καινούργιους. Ήδη κατορθώσαμε να προμηθευτούμε 1.000 και πλέον κάδους ύστερα από μια διετή χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, ενώ πολύ σύντομα θα βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών οι καφέ κάδοι για τα οργανικά απορρίμματα».

Περιβαλλοντική ευαισθησία

«Πρωταρχικό μέλημά μας αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική μας ευαισθησία διαφαίνεται και από τη συγκέντρωση των λυμάτων από το πλύσιμο των κάδων σε ειδικό συλλέκτη στο εργοτάξιο του δήμου, αλλά και στην εξοικονόμηση του νερού με δικές μας γεωτρήσεις για να μην επιβαρύνουμε σε κατανάλωση το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Έτσι δεν σπαταλάμε νερό κοινής ωφέλειας για το πλύσιμο των δρόμων στην περίοδο της ανομβρίας», πρόσθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης επισήμανε ότι «η πλύση των κάδων ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και είναι σε πλήρη εξέλιξη, και κάθε μέρα παρεμβαίνοντας σε μια περιοχή». Όπως τόνισε, «αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περιοχές να πλένονται σε οχτώ εργάσιμες ημέρες και από τα μέσα έως τέλη Οκτωβρίου θα έχουν πλυθεί από εφτά ως και οχτώ φορές η κάθε περιοχή, ενώ για τον επόμενο χρόνο έχει προγραμματιστεί η αγορά δυο ολοκαίνουργιων καδοπλυντηρίων και θα μπορούμε να ξεκινούμε την παρέμβασή μας πολύ νωρίτερα».

Την ίδια ώρα, τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Κυζιρίδης αναγνωρίζουν ιδιαίτερα το ρόλο των πολιτών απέναντι στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος. «Με καθημερινές εκκλήσεις, ανακοινώσεις και ειδικές οδηγίες τον χρόνο, ιδιαίτερα, όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες, καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος ακολουθώντας τους κανόνες για καλά συσκευασμένα απορρίμματα πριν την εναπόθεσή τους στους κάδους, όπως επίσης και για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή τους προκειμένου όλοι μαζί να διατηρούμε την πόλη μας πάντα καθαρή», πρόσθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε παρατήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και για οποιαδήποτε παράπονα και πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για τα απορριμματοφόρα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2310 625500.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10-7-2020

Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου

8-7-2020

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό να διαμορφωθεί μια καινούρια κουλτούρα οικολογικών μετακινήσεων

8-7-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ