ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-8-2019

Αίτημα για άσυλο θα καταθέσει στη Θεσσαλονίκη συγγενής του Γκιουλέν

Βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Μάρτιο

Αίτημα για άσυλο θα καταθέσει στη Θεσσαλονίκη συγγενής του Γκιουλέν

Αίτημα για άσυλο θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, συγγενής του Φετουλάχ Γκιουλέν, του θρησκευτικού ηγέτη που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ενημερωτικής-ερευνητικής ιστοσελίδας, ο 29χρονος, ο πατέρας του οποίου είναι παντρεμένος με ανιψιά του Τούρκου ιμάμη, διέφυγε μαζί με τη σύζυγό του αρχικά στη Βόρεια Μακεδονία, την οποία όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει φοβούμενος ότι θα το απαγάγουν άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο 29χρονος και η σύζυγός του πρόκειται να παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες για συνέντευξη στην αρμόδια Υπηρεσία Ασύλου στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το VICE το ζευγάρι βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ζήτησε διεθνή προστασία.

Όπως λέει ο 29χρονος, δεν ήταν καθόλου ασφαλές να μείνει στην Τουρκία, καθώς εκεί, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα «γιοι, θυγατέρες και γυναίκες σύζυγοι συλλαμβάνονται για να εκβιαστούν οι πατεράδες και άντρες τους».

Το να μείνω στην Τουρκία δεν ήταν καθόλου ασφαλές για μένα και την οικογένειά μου. Ως υποστηρικτές του Γκιουλέν, είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση και την Υπηρεσία Ασύλου για την ευγένεια και τη φιλοξενία τους».

Όπως λέει φοβάται για τη ζωή του και θα καταθέσει στις ελληνικές βίντεο τραβηγμένο στην Αλικαρνασσό στα τέλη Οκτωβρίου 2016, λίγο καιρό μετά το πραξικόπημα.

Στο βίντεο αυτό, αναφέρει, φαίνεται ότι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο στον δρόμο και από το αυτοκίνητό του, κατέσχεσαν έγγραφα και το διαβατήριό του, ενώ του έκαναν ερωτήσεις για τον πατέρα του, καθηγητή Ιατρικής που απολύθηκε την επομένη του πραξικοπήματος μαζί με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους στην Τουρκία και η περιουσία του κατασχέθηκε.

Ο πατέρας του είναι εξόριστος στην Αγγλία και οι αστυνομικοί είχαν βάλει μπροστά στην κάμερα τον 29χρονο να καλέσει στο τηλέφωνο τον πατέρα του και να τού ζητήσει να παραδοθεί.

ΠΗΓΗ efsyn.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge