ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-8-2019

Σε κατάσταση αναμονής για τα αρχαία στη Βενιζέλου

Ανησυχίες εκφράζουν οι έμποροι της περιοχής

Σε κατάσταση αναμονής για τα αρχαία στη Βενιζέλου

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής της Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ανακίνηση σεναρίων για την αλλαγή του σχεδιασμού και την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο συγκεκριμένο σταθμό του μετρό.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στις επερχόμενες συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όπου αναμένεται με ενδιαφέρον και η τοποθέτηση της αρμόδιας Υπουργού, Λίνας Μενδώνη, χωρίς ωστόσο να έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της 1ης συνεδρίασης της 21ης Αυγούστου. Στη νέα σύνθεση του ΚΑΣ συμμετέχει και ο Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Μιχάλης Τιβέριος ο οποίος εμμένει στην άποψη που έχει εκφράσει στο παρελθόν υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού και της επανατοποθέτησης ποσοστού που ανέρχεται στο 80-85%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου είναι σε εξέλιξη. Στο βόρειο τμήμα η πλάκα οροφής έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο νότιο ολοκληρώνεται η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων, ώστε να αρχίσει η αρχαιολογική έρευνα.

Από την πλευρά τους, οι έμποροι της περιοχής εκφράζουν ανησυχίες ότι ενδεχόμενη αλλαγή των πλάνων ενδέχεται να επιφέρει νέες καθυστερήσεις και επιβάρυνση των επιχειρήσεων της πολύπαθης οδού, δεκατρία χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, έχει εκφράσει πολλάκις την ανησυχία του για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του σταθμού της Βενιζέλου.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, σημειώνει ότι η αλλαγή του σχεδιασμού θα φέρει σημαντικές καθυστερήσεις και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Θορυβημένος από την ενδεχόμενη αλλαγή του σχεδιασμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συγκαλεί σύσκεψη στα γραφεία του για την επόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge