Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
19-8-2019

Κινητοποίηση για απολύσεις εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Αποτράπηκε η λήψη απόφασης για την απόλυση εννιά ατόμων

Κινητοποίηση για απολύσεις εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
fontsize

Κινητοποίηση - παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων που σχεδιάζονται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου αρμόδιο για τους Παιδικούς Σταθμούς, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Με την παρέμβαση αποτράπηκε η λήψη απόφασης για την απόλυση 9 εργαζομένων που σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου «περισσεύουν» μετά το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού που λειτουργούσε στο Πανόραμα λόγω ακαταλληλότητας χώρου.

Ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη λειτουργούσε μόλις τρεις Παιδικούς Σταθμούς (ένα στην Πυλαία, ένα στο Πανόραμα και ένα στο Φίλυρο). Αντί έγκαιρα να φροντίσει για την εύρεση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Πανόραμα, που γνώριζε ότι κινδύνευε να μην αδειοδοτηθεί, αποφάσισε να τον κλείσει και να μειώσει το προσωπικό απολύοντας 9 εργαζόμενους. Έτσι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους που προέκυψε μετά από συνένωση τριών, μένει με δύο Παιδικούς Σταθμούς και στέλνει τους γονείς να βρουν στέγη για τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς, που ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλο στην περιοχή.

Κάτω από την παρέμβαση των εργαζομένων, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μπορεί να μην ενέκρινε τις απολύσεις, όμως το θέμα θα επανέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου που είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη 21 Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, προκειμένου να εμποδίσουν τις απολύσεις.

«Μετά από την μικρή νίκη που κερδίσαμε συνεχίζουμε, ακόμα πιο δυναμικά. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στις 21 Αυγούστου στις 3 μ.μ. για παρέμβαση στο ΔΣ του Δήμου» σημειώνει ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Καλεί τη διοίκηση του Δήμου έστω και τώρα, να βρει λύση, ώστε και απολύσεις να μην γίνουν και τα παιδιά του δήμου να βρούνε στέγη στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Απαιτεί:

Να διασφαλιστεί, με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις, η διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού), δωρεάν για όλα τα παιδιά, κατάργηση των τροφείων.

Να ληφθούν έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Μονιμοποίησή χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Να διατεθούν κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, που σήμερα λείπουν ανά τη χώρα.

Με βάση το νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, να διατεθεί έκτακτο κονδύλι προς τους δήμους, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κτιριακές παρεμβάσεις.

ΠΗΓΗ 902.grΣτην ίδια κατηγορία..
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής για την καταστροφή του καταυλισμού ΡομάΟ δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλής για την καταστροφή του καταυλισμού Ρομά

Στον καταυλισμό έβρισκαν καταφύγιο τα κακοποιά στελέχη..


Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά ομοεθνών τουΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά ομοεθνών του

Μετέφερε με όχημα 5 άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων


Μεγάλες καταστροφές στην Ευκαρπία από την κακοκαιρίαΜεγάλες καταστροφές στην Ευκαρπία από την κακοκαιρία

Σπίτια και άλλες υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς


24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΕΚΘ24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΕΚΘ

Ανακοίνωση από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Συνάντηση Ζέρβα με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της ΚορέαςΣυνάντηση Ζέρβα με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών


Δικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο του Δικαστικού ΜεγάρουΔικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου

Υπέστη ανακοπή καρδιάς


Η ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασίαΗ ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασία

Το θολό τοπίο των ευθυνών στο μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης


Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!ThessΕπενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess

Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη ΓερμανίαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Στο Αμβούργο


Επί ποδός ο δήμος ΩραιοκάστρουΕπί ποδός ο δήμος Ωραιοκάστρου

Για τα προβλήματα από την κακοκαιρίαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος