ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-8-2019

Νέα ξενοδοχεία «στα σκαριά» στη Θεσσαλονίκη

Μπαράζ νέων επενδύσεων

Νέα ξενοδοχεία «στα σκαριά» στη Θεσσαλονίκη

Μπαράζ νέων επενδύσεων σε ξενοδοχεία καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, με δυναμική -όπως έχει δημοσιεύσει προ πολλού η «Ν»- δραστηριοποίηση στην κατεύθυνση αυτή Ισραηλινών επιχειρηματιών και funds, αλλά και από άλλες ελληνικές ή ξένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που αποφάσισαν να αποκτήσουν παρουσία στην πόλη. Όμιλος Ισραηλινών επιχειρηματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της πλατείας Βαρδαρίου, το οποίο σκοπεύουν να μετατρέψουν σε ξενοδοχείο πολυτελείας - το κτήριο είχε κατασκευαστεί στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο πολυτελείας την εποχή του Μεσοπολέμου.

Επίσης Ισραηλινός επιχειρηματίας φέρεται να έχει προχωρήσει στην αγορά διατηρητέας πενταόροφης οικοδομής στην οδό Αγίου Δημητρίου, κοντά στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την οποία θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο, ενώ ισραηλινό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί σύμφωνα με πληροφορίες τόσο για το κτήριο του παλαιού δημαρχείου (γνωστό ως «Καραβάν Σαράι») στη Βενιζέλου όσο όμως και για το μεγάλο νεοκλασικό κτήριο της πρώην Ιονικής Τράπεζας στην πλατεία Ελευθερίας και για πολλά άλλα νεοκλασικά κτήρια στο ιστορικό κέντρο.

Anatolia Hospitaity και Ledra Hotels & Villas

Στη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην οδό Μοναστηρίου 24 προχωρά από την πλευρά του ο όμιλος Anatolia Hospitality, με επένδυση που, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020. Το εν λόγω κτήριο έχει εμβαδόν 4.800 τ.μ. και βρίσκεται δίπλα στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Μετρό. Η ίδια εταιρεία διαθέτει δύο ιδιόκτητα ξενοδοχεία με την επωνυμία «Anatolia» στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή και έχει τη διαχείριση πολυτελών καταλυμάτων στη Μύκονο και τη Λευκάδα.

Στο μεταξύ, η Ledra Hotels & Villas του ομίλου Σπανού είναι αυτή που θα αναπτύξει, βάσει σχετικής συμφωνίας 20ετούς μίσθωσης με την εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος, ξενοδοχείο στα «δίδυμα κτήρια» που είχε κατασκευάσει (αλλά δεν είχε ολοκληρώσει) η Δομοτεχνική στην καρδιά της αγοράς της πόλης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, και τα απέκτησε η Μηχανική Περιβάλλοντος, κατόπιν πλειστηριασμού, έναντι τιμήματος 6,6 εκατ. ευρώ. Η Ledra Hotels & Villas διαθέτει ως γνωστόν ευρεία ξενοδοχειακή παρουσία στην Κρήτη, ιδιαίτερα στην Ελούντα αλλά και στα Χανιά, όπως και στην Κέρκυρα (μεταξύ των καταλυμάτων της, τα Domes of Elounda και Domes Noruz Chania είναι ενταγμένα στην αλυσίδα Autograph Collection της Marriott). Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2020, με δυναμικότητα 100 δωματίων και να ενταχθεί σε ένα από τα διεθνή brands, με τα οποία συνεργάζεται η Ledra Hotels. Β.Βεγ.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge