Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-8-2019

Πολυσυλλεκτικό το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Αριθμός-ρεκόρ δεκαέξι συνδυασμών

Πολυσυλλεκτικό  το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης
fontsize

Ανανεωμένο σε ποσοστό που προσεγγίζει το 70% αλλά και πολυσυλλεκτικό, αφού σε αυτό εκπροσωπείται ο αριθμός-ρεκόρ των δεκαέξι συνδυασμών, το νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει καθήκοντα.

Ως αποτέλεσμα του περίφημου “Κλεισθένη 1” και της απλής αναλογικής στο νέο δημοτικό συμβούλιο η διοικούσα παράταξη “ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη” καταλαμβάνει μόλις επτά σε σύνολο 49 εδρών, παρά το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξελέγη δήμαρχος με το συντριπτικό ποσοστό του 66,79%.

Τον Κωνσταντίνο Ζέρβα θα πλαισιώσουν ο Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος πρόκειται να προταθεί για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Αβαρλής, η Μαρία Καραγιάννη, η Στεφανία Τανιμανίδου, η Ναταλία Βαρσαμή, ο Δημήτρης Δαγκλής και η Ιωάννα Σπανού. Από τους επτά εκλεγμένους συμβούλους της διοίκησης δύο – ο Γιώργος Αβαρλής και η Στεφανία Τανιμανίδου- διαθέτουν εμπειρία στα δημοτικά έδρανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Έντεκα έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει ο συνδυασμός “Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα”. Στα δημοτικά έδρανα επιστρέφουν μετά από απουσία ετών ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ταχιάος όπως και ο Βασίλης Γάκης και η Νέλλη Αηδονά. Νέο πρόσωπο είναι ο Λευτέρης Αρβανίτης, ενώ ο Νίκος Ζεϊμπέκης και ο Σωκράτης Δημητριάδης συνεχίζουν την πορεία τους, καθώς είχαν εκλεγεί και κατά την περασμένη δημοτική περίοδο. Την ομάδα των στελεχών που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου συμπληρώνουν η κόρη του παλιού δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου, Ιωάννα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Σάκης Τζακόπουλος, η Δήμητρα Ακριτίδου, ο Μιχάλης Κούπκας και ο Σταύρος Καλαϊτζίδης.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Επτά συμβούλους εξέλεξε ο συνδυασμός “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον”. Μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Ορφανό στα δημοτικά έδρανα θα καθίσει και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας. Στο δημοτικό συμβούλιο επιστρέφει ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ενώ στο πλευρό του Γιώργου Ορφανού θα βρίσκεται το παλιό στέλεχος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη Στέλιος Λιακόπουλος. Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν ο Κώστας Ιακώβου, ο Θεόφιλος Πατέλης και η Χριστίνα Αρχοντή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ
Η σύνθεση της δημοτικής ομάδας “Θεσσαλονίκη Μαζί” είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση. Πλάι στην επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου θα καθίσουν οι Ρία Καλφακάκου και Μαρία Αγαθαγγελίδου, που ήταν εκλεγμένες και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού επί θητείας Μπουτάρη Έλλη Χρυσίδου και το στέλεχος της απερχόμενης διοίκησης Μαρία Πασχαλίδου. Τα νέα πρόσωπα της παράταξης της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι η Μαρία Αρβανιτίδου και η Δήμητρα Αλεξίου – Στυλιάδη.

ΠΟΛΗΧΡΩΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύο αντιδήμαρχοι του Γιάννη Μπουτάρη, ο Ανδρέας Κουράκης και ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, συμπληρώνουν τη δημοτική ομάδα της ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια, ο οποίος επιστρέφει στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είχε υπηρετήσει μέχρι το 2006.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Από τον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών” στα δημοτικά έδρανα θα βρεθούν ο επικεφαλής Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσιος όπως και η Ίνγκα – Άννα Αβραμίδου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Με τον συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” επιστρέφει ως επικεφαλής ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, πλαισιωμένος από τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη, που συνεχίζει τη θητεία του.

ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Άλλα εννέα πρόσωπα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής παρατάξεων. Είναι οι Μάκης Κυριζίδης, Πέτρος Λεκάκης, Χάρης Αηδονόπουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Αντώνης Γαζάκης, Γιώργος Ρακκάς, Γιάννης Κουριαννίδης, Γιάννης Νασιούλας και Βασίλης Μωυσίδης.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πυρήνες πρασίνου σε οχτώ Δήμους της Θεσσαλονίκης
Πυρήνες πρασίνου σε οχτώ Δήμους της Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

24-2-2020

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης
Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας

24-2-2020

Παραδόθηκε ο ντελιβεράς που σκότωσε τον εργοδότη του
Παραδόθηκε ο ντελιβεράς που σκότωσε τον εργοδότη του

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

24-2-2020Διακοπές ρεύματος σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Διακοπές ρεύματος σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

23-2-2020

Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη
Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Από την «Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες»

22-2-2020


Ιταλοί μαθητές από την πόλη Κιέτι  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Ιταλοί μαθητές από την πόλη Κιέτι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για πρωτοποριακά προγράμματα

21-2-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ