Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-8-2019

Ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Αναλαμβάνει από την πρώτη Σεπτεμβρίου

Ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας
fontsize

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ορκίστηκε ο ίδιος και το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου στην τελετή που τελέστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει τα ηνία του κεντρικού δήμου της πόλης από 1ης Σεπτεμβρίου.

Μετά την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Ζέρβα ο απερχόμενος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης του παρέδωσε το «διάσημο» ενώ το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης βουλευτές και στελέχη κομμάτων.
Στην πρώτη του ομιλία ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι καθήκον όλων είναι να φτάσουν τη Θεσσαλονίκη στην ακμή που της αρμόζει. Ζήτησε από την ομάδα του πολλή και σκληρή δουλειά και πρόσθεσε ότι δικαιούμαστε να ζούμε σε μια πόλη καθαρή, νοικοκυρεμένη, αισθητικά όμορφη και λειτουργική.

«Καθήκον να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην ακμή που της αρμόζει. Να την μετατρέψουμε σε μία πόλη πρότυπο, μία πόλη που θα αξίζει να τη ζεις, να την επισκέπτεσαι, να δημιουργείς, και να εργάζεσαι σε αυτή», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα έστειλε, μήνυμα ενότητας προς όλους, λέγοντας «αρκετά με τους διχασμούς και τις ρηχές αντιπαραθέσεις» και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για μια συμμαχία για το καλό της Θεσσαλονίκης.
«Αν σας μιλήσω ως Δήμαρχος, θα σας πω ότι θέλουμε να πετύχουμε. Αν σας μιλήσω ως πολίτης, ως γέννημα θρέμμα και κάτοικος αυτής της πόλης, ένας άνθρωπος της γενιάς μου που νοιώθει το προσωπικό χρέος προς το συλλογικό καλό, θα σας πω ότι οφείλουμε να πετύχουμε! Γιατί δικαιούμαστε να ζήσουμε σε μία καλύτερη πόλη για όλους. Μια πόλη καθαρή, νοικοκυρεμένη, αισθητικά όμορφη και λειτουργική. Θα σας πω μόνο ότι ξέρουμε ότι μας εκλέξατε επιλέγοντας την ελπίδα από την απλή διαχείριση. Την αποτελεσματικότητα από ένα θολό όραμα. Τη γνώση από την απλή φιλοδοξία. Για να γυρίσουμε σελίδα. Γι’ αυτό ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη και όχι να τη χωρίσουμε. Αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης», τόνισε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε και για το όραμα του για την Θεσσαλονίκη.

«Tο δικό μου όραμα είναι μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες – χερσαίες και θαλάσσιες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατοδρόμους. Με ευταξία και με σοβαρή οικονομική δραστηριότητα. Μία πόλη που δεν θα διχάζεται σε προοδευτικούς και συντηρητικούς ούτε θα υπηρετεί την μία ατζέντα έναντι της άλλης για λόγους μικροπολιτικούς.

Μια πόλη που θα παρακολουθεί κάθε εξέλιξη, θα σέβεται τα δικαιώματα όλων, θα είναι φιλόξενη, ανεκτική, με ισχυρή εθνική ταυτότητα και ταυτόχρονα ανοιχτή σε κάθε νεωτερισμό και νέο ρεύμα.

Η Θεσσαλονίκη του πολιτισμού και των επιστημών, που θα έχει παράλληλα σοβαρή οικονομική δραστηριότητα. Η Θεσσαλονίκη των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης, του κοσμοπολιτισμού αλλά και της ελληνικότητας. Η Θεσσαλονίκη των επενδύσεων αλλά και των κατοίκων της, μία κανονική ευρωπαϊκή μητρόπολη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει μία smartcity, που θα αλλάξει αυτό που πιστεύει ο Έλληνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορεί να γίνει μία zerowaste πόλη. Μπορεί να γίνει τόπος φιλοξενίας μεγάλων πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και αθλητικών events που θα αφήνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Θα δανειστούμε γνώση και τεχνογνωσία, θα εφαρμόσουμε καλές πρακτικές από πόλεις που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά. Θα εργαστούμε, θα αγωνιστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα οργανώσουμε, και θα αξιοποιήσουμε τους πόρους σωστά και ορθολογικά. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό,τι χρειάζεται. Γιατί θέλουμε στο τέλος της τετραετίας η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη διαφορετική, μια πόλη περήφανη και πρωταθλήτρια. Η Θεσσαλονίκη μας καλεί. Το παρόν απαιτεί. Το μέλλον μας προκαλεί. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι και είμαστε όλοι μαζί. Από αύριο, λοιπόν, λιγότεροι λόγοι και περισσότερο έργο” τόνισε ο νέος δήμαρχος.
Κατέληξε δε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην πρώτη ομιλία του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Όπως μου είχε πει ένας πολύτιμος δάσκαλος μου στο Πειραματικό Σχολείο, ο αείμνηστος Χρίστος Τσολάκης όταν ξεκινούσα τα πρώτα βήματα γνώσης και προσπάθειας: “Θέλω από εσάς 3 πράγματα: δουλειά, δουλειά και δουλειά!”Δε θα τη διαψεύσω, δε θα την προδώσουμε», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ζέρβας.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι γειτονιές και τα πάρκα στα… χέρια των πολιτών
Οι γειτονιές και τα πάρκα στα… χέρια των πολιτών

Σε τροχιά υλοποίησης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών το καινοτόμο πρόγραμμα του Δικτύου Τοποσήμων

17-1-2020Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων
Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

16-1-2020

Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη
Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

14-1-2020


Συλλήψεις ατόμων  τα οποία ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών
Συλλήψεις ατόμων τα οποία ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 16 παράτυπων μεταναστών

13-1-2020

Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς
Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς

Σπάνιες οι παρενέργειες, λένε οι γιατροί

13-1-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ