Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
27-8-2019

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ολοκληρώνεται η διαβούλευση

Απινιδωτές σε όλα τα σχολεία του δήμου

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ολοκληρώνεται η διαβούλευση
fontsize

Εξοπλισμένα και ενισχυμένα με απινιδωτές θα βρει η νέα σχολική χρονιά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του κρίσιμου προγράμματος της δημοτικής Αρχής.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες το βράδυ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στη Δ.Ε. Πεύκων για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2020, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της διαδικασίας της διαβούλευσης στο δήμο, έχοντας προηγηθεί οι αντίστοιχες συνεδριάσεις στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Αγ. Παύλο). 

Η ανακοίνωση ήρθε ως αποτέλεσμα της έρευνας που κλήθηκαν να κάνουν οι Υπηρεσίες του δήμου κατόπιν εντολής του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έλαβε υπόψη του και τις σχετικές προτάσεις των τοπικών συλλόγων και φορέων κατά τις διαδικασίες της διαρκούς επικοινωνίας και διαβουλεύσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος .

Όπως ανέφερε ο κ.Βουλγαρίδης, «όχι μόνο έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά κινήθηκαν άμεσα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, με στόχο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία να έχουν εξοπλισθεί με απινιδωτές και εκπαιδευτικοί να έχουν εκπαιδευτεί-πιστοποιηθεί πάνω στη λειτουργία και τη χρησιμοποίησή του, μέτρο που θα εφαρμοσθεί και σε όλα τα δημοτικά κτίρια». 

Συνολικά ο δήμος θα προμηθευτεί περί τους 70 απινιδωτές με τον προϋπολογισμό να κυμαίνεται από 70.000 έως 100.000 ευρώ. Ήδη εξασφαλίσθηκε η σύμφωνη γνώμη-έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί του αιτήματος του δήμου, ενώ εκκρεμεί η απάντηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο έγγραφο που απέστειλε ο δήμος, ενώ τα πρώτα σεμινάρια εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης των στελεχών έχουν προγραμματισθεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη.

«Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να θωρακίσει τα σχολεία και όλα τα δημοτικά κτίρια απέναντι σε έκτακτα περιστατικά, ευελπιστώντας βεβαίως ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα απειλήσει ανθρώπινη ζωή», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Απογείωση της ποιότητας ζωής…»

Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει και στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με την οποία κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η διαδικασία της διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2020. 

Αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης), με τα μέλη της να αξιολογούν τις προτάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της διοίκησης.

Σ’ αυτήν συμμετέχουν συνολικά 67 μέλη, από τα οποία τα 49 είναι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και τα 17 πολίτες που προκύπτουν από κλήρωση.

Η διαδικασία της διαβούλευσης στις Δημοτικές Ενότητες ολοκληρώθηκε χθες στη Νεάπολη και στα Πεύκα με τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, και κατά τις οποίες τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν τα σχέδια της δημοτικής Αρχής, κατέγραφαν τις προτάσεις των πολιτών και των φορέων, δίνοντας ταυτόχρονα απαντήσεις στα ερωτήματα που ετίθεντο.

«Στόχος μας για το νέο έτος είναι η απογείωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων σε όλη της έκταση του δήμου μέσα από τα μεγάλα έργα και τις παρεμβάσεις που είτε εκτελούνται είτε δρομολογήθηκαν προς εκτέλεση και σχεδιασμό», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πολιτικό πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο νομικό καθεστώς που διέπουν τις διαδικασίες εκτέλεσης έργων, επισημαίνοντας ότι αυτές «πρέπει να απλοποιηθούν, χωρίς να πλήττεται το σκέλος της διαύγειας και της νομιμότητας, και να υπάρξει γραμμή χρηματοδότησης προς την Τ.Α.». Όπως τόνισε, «πολλά έργα που έχουν σχέση με το ΕΣΠΑ έχουν μείνει πίσω με αποτέλεσμα η χώρα να παρουσιάζει τη μικρότερη απορροφητικότητα, όχι με υπαιτιότητα της Τ.Α αλλά αυτών των διαδικασιών που καθυστερούν μελέτες και τις συμβασιοποιήσεις».

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ζιγκερίδης (Οικονομικού-Διοικητικού), Αντώνης Σαουλίδης (Τεχνικών Έργων), Αλέκος Σιμητόπουλος (Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου) παρουσίασαν αναλυτικά το σχεδιασμό των έργων και του προϋπολογισμού του νέου έτους, που ως στόχο έχει τη συνέχιση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε όλο τον δήμο.

Σχετικά άρθρα:


Στην ίδια κατηγορία..
Η ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασίαΗ ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασία

Το θολό τοπίο των ευθυνών στο μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης


Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!ThessΕπενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess

Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη ΓερμανίαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Στο Αμβούργο


Επί ποδός ο δήμος ΩραιοκάστρουΕπί ποδός ο δήμος Ωραιοκάστρου

Για τα προβλήματα από την κακοκαιρία


Υποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη ΘεσσαλονίκηΥποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη Θεσσαλονίκη

ΗΡΩΝ e-bikes


Χωρίς ρεύμα  περιοχή της ΤούμπαςΧωρίς ρεύμα περιοχή της Τούμπας

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Σοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο ΩραιόκαστροΣοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδαΠροβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση υδάτωνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος