Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Τριαντάφυλλος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-8-2019

Ανακαίνιση για ΚΑΠΗ στη Νεάπολη

Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας

Ανακαίνιση για ΚΑΠΗ στη Νεάπολη
fontsize

Ένα άλλο ΚΑΠΗ θα χαίρονται σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου (Ευαγγελίστριας), καθώς πέρασε στη σφαίρα της εκτέλεσης του έργου της πλήρους αναπαλαίωσης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του ιστορικού χώρου. Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει στις 382.000 ευρώ και καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.
Εργασίες θα εκτελεσθούν στο σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, από τη στέγη και το κυρίως κτίριο έως και τον περιβάλλοντα χώρο. Η μελέτη του επανασχεδιασμού και της ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων έγινε με έντονα τα στοιχεία της αισθητικής και της λειτουργικότητας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Το στοιχείο, όμως, που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η διαμόρφωση του χώρου του θεάτρου σε δυο ιατρεία και φυσιοθεραπευτήριο, ενώ προβλέπεται η δημιουργία γραφείου κοινωνικού λειτουργού και για το «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως επίσης και αίθουσα αναμονής.
Με χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη που για ακόμα μια φορά έδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Τρίτη Ηλικία, που βρέθηκε στο χώρο για να ελέγξει την πορεία των έργων που γίνονται για την ανακατασκευή του ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον του στηρίζοντας και ενισχύοντας συνεχώς τον θεσμό των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που προασπίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.
Ο Σίμος Δανιηλίδης έμεινε ευχαριστημένος από την πορεία των έργων ενώ έδωσε εντολή για την πιο ταχεία ανακατασκευή του αφού αγιασμός των εργασιών έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα

Η Δημοτική Αρχή έθεσε στο επίκεντρό της την κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη και εφαρμόζει προγράμματα, που στόχο έχουν την επίλυση προβλημάτων και αναγκών συνανθρώπων μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι «ένα ακόμη έργο ετοιμάζεται με την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου του ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας, ένα ΚΑΠΗ όπου θα υπάρχουν ιατρεία, φυσιοθεραπευτήρια, κοινωνική υπηρεσία και το «Βοήθεια στο Σπίτι», αξιοποιώντας τον χώρο του κτιρίου που πριν από λίγα χρόνια ήτανε στη διάθεση μιας θεατρικής ομάδας». «Αυτό που είπαμε το κάναμε πράξη, μπορεί να περάσαμε από χίλια κύματα, μπορεί να αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά το έργο που θα αποδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα καλύψει όλες τις ανάγκες της περιοχής της Ευαγγελίστριας σ’ αυτόν τον τομέα. Επίσης θα γίνει η διαμόρφωση και η ανάπλαση του περιβάλλοντος γύρω από το ΚΑΠΗ, ώστε να γίνει ένα σημείο αναφοράς όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται οι Ευαγγελιστριώτες και για να πίνουνε τον καφέ τους και για να κάθονται σ’ ένα χώρο όμορφο αναπλασμένο, ανακατασκευασμένο», πρόσθεσε.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 382.000 ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν άριστης ποιότητας υλικά, θα υπάρξει πολύ σοβαρή επέμβαση στη σκεπή και για λόγους ασφάλειας αλλά και για λόγους θερμομόνωσης, και θα υπάρχει και ο ανάλογος εξοπλισμός που απαιτείται να υπάρχει και να λειτουργεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία.

Τον δήμαρχο κατά την επίσκεψη του στο ΚΑΠΗ συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαρσάμης και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα  το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων
Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Σίμος Δανιηλίδης: Ένα χρόνο νωρίτερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας

7-8-2020

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνολικά 4.850 πιστοποιημένες θέσεις στις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6-8-2020

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα
Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020

Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών
Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών

Στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης

29-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ