Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
31-8-2019

Ανακαίνιση για ΚΑΠΗ στη Νεάπολη

Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας

Ανακαίνιση για ΚΑΠΗ στη Νεάπολη
fontsize

Ένα άλλο ΚΑΠΗ θα χαίρονται σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου (Ευαγγελίστριας), καθώς πέρασε στη σφαίρα της εκτέλεσης του έργου της πλήρους αναπαλαίωσης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του ιστορικού χώρου. Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει στις 382.000 ευρώ και καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.

Εργασίες θα εκτελεσθούν στο σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, από τη στέγη και το κυρίως κτίριο έως και τον περιβάλλοντα χώρο. Η μελέτη του επανασχεδιασμού και της ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων έγινε με έντονα τα στοιχεία της αισθητικής και της λειτουργικότητας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Το στοιχείο, όμως, που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η διαμόρφωση του χώρου του θεάτρου σε δυο ιατρεία και φυσιοθεραπευτήριο, ενώ προβλέπεται η δημιουργία γραφείου κοινωνικού λειτουργού και για το «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως επίσης και αίθουσα αναμονής.
Με χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη που για ακόμα μια φορά έδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Τρίτη Ηλικία, που βρέθηκε στο χώρο για να ελέγξει την πορεία των έργων που γίνονται για την ανακατασκευή του ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον του στηρίζοντας και ενισχύοντας συνεχώς τον θεσμό των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που προασπίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.
Ο Σίμος Δανιηλίδης έμεινε ευχαριστημένος από την πορεία των έργων ενώ έδωσε εντολή για την πιο ταχεία ανακατασκευή του αφού αγιασμός των εργασιών έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα

Η Δημοτική Αρχή έθεσε στο επίκεντρό της την κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη και εφαρμόζει προγράμματα, που στόχο έχουν την επίλυση προβλημάτων και αναγκών συνανθρώπων μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι «ένα ακόμη έργο ετοιμάζεται με την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου του ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας, ένα ΚΑΠΗ όπου θα υπάρχουν ιατρεία, φυσιοθεραπευτήρια, κοινωνική υπηρεσία και το «Βοήθεια στο Σπίτι», αξιοποιώντας τον χώρο του κτιρίου που πριν από λίγα χρόνια ήτανε στη διάθεση μιας θεατρικής ομάδας». «Αυτό που είπαμε το κάναμε πράξη, μπορεί να περάσαμε από χίλια κύματα, μπορεί να αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά το έργο που θα αποδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα καλύψει όλες τις ανάγκες της περιοχής της Ευαγγελίστριας σ’ αυτόν τον τομέα. Επίσης θα γίνει η διαμόρφωση και η ανάπλαση του περιβάλλοντος γύρω από το ΚΑΠΗ, ώστε να γίνει ένα σημείο αναφοράς όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται οι Ευαγγελιστριώτες και για να πίνουνε τον καφέ τους και για να κάθονται σ’ ένα χώρο όμορφο αναπλασμένο, ανακατασκευασμένο», πρόσθεσε.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 382.000 ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν άριστης ποιότητας υλικά, θα υπάρξει πολύ σοβαρή επέμβαση στη σκεπή και για λόγους ασφάλειας αλλά και για λόγους θερμομόνωσης, και θα υπάρχει και ο ανάλογος εξοπλισμός που απαιτείται να υπάρχει και να λειτουργεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία.

Τον δήμαρχο κατά την επίσκεψη του στο ΚΑΠΗ συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαρσάμης και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.Στην ίδια κατηγορία..
Η ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασίαΗ ΕΥΑΘ για την αντιπλημμυρική προστασία

Το θολό τοπίο των ευθυνών στο μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης


Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!ThessΕπενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess

Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη ΓερμανίαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία

Στο Αμβούργο


Επί ποδός ο δήμος ΩραιοκάστρουΕπί ποδός ο δήμος Ωραιοκάστρου

Για τα προβλήματα από την κακοκαιρία


Υποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη ΘεσσαλονίκηΥποβοηθούμενα ποδήλατα κοινής χρήσης στη Θεσσαλονίκη

ΗΡΩΝ e-bikes


Χωρίς ρεύμα  περιοχή της ΤούμπαςΧωρίς ρεύμα περιοχή της Τούμπας

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Σοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο ΩραιόκαστροΣοβαρά προβλήματα από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδαΠροβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ισχυρή καταιγίδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση υδάτωνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος