ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-9-2019

Προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ από τον Κ. Καραμανλή

Αοριστίες του υπ. Μεταφορών για την ολοκλήρωση κατασκευής του Μετρό

Προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ από τον Κ. Καραμανλή

Προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού και το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Μεταφορών στις δηλώσεις του προανήγγειλε ουσιαστικά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού το επόμενο διάστημα, καθώς σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΑΣΘ, ο κ. Καραμανλής υπήρξε αρκούντως αποκαλυπτικός για την ιδιωτικοποίηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σε αυτήν τη φάση θα μείνει κρατικός». Κοινώς, σε επόμενη φάση, που δεν προσδιόρισε χρονικά, ο Οργανισμός μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Και προς επίρρωση της πιθανότητας αυτής ο κ. Καραμανλής προκατέλαβε τη βούληση των πολιτών της Θεσσαλονίκης πως «χρειάζονται αξιόπιστες συγκοινωνίες και δεν τους ενδιαφέρει εάν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές σε αυτήν τη φάση».

Στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Μεταφορών συμπλήρωσε ακόμη πως «εκκρεμεί η εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ, υπάρχουν ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια με πρώην μετόχους και πριν ξεκαθαρίσουν όλα αυτά θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της ηγεσίας να πάρει μια απόφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος». Ζήτησε δε «λίγη πίστωση χρόνου» και ανακοίνωσε πως στη ΔΕΘ, "το Σαββατοκύριακο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις για τον ΟΑΣΘ» και το σχέδιο αναδιάρθρωσής του.

Στο μεταξύ, πιστός στη ρητορική απαξίωσης α λα ΔΕΗ των δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ξεπουληθούν ευκολότερα, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση του Οργανισμού λέγοντας ότι "η κατάσταση ειδικά στον ΟΑΣΘ ήταν τραγική. Ήταν μια κατάσταση της απόλυτης διάλυσης. Μέσα σε τέσσερα χρόνια τα έσοδα του Οργανισμού από 50 εκατ. έχουν πέσει στα 24 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΑΣΘ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι τραγικές", κατέληξε

Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε κατόπιν τον σταθμό Βενιζέλου και τον, υπό κατασκευή, σταθμό Αγ. Σοφία, όπου παραδέχτηκε ότι, παρά τις αντίθετες προεκλογικές εξαγγελίες, θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση του μετρό, ενώ αρκέστηκε να παραπέμψει πάλι στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα, γιατί ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα ανακοινώσει τα σχέδια που έχει για την επιτάχυνση του έργου».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge