Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Λαυρέντιος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-9-2019

Δημαιρεσίες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου η Ιωάννα Αλεξιάδου

Δημαιρεσίες  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εξέλεξε την Κυριακή το μεσημέρι, το Σώμα των δημοτικών συμβούλων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατά την ειδική συνεδρίαση στο πλαίσιο των Δημαιρεσιών.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης» Ιωάννα Αλεξιάδου, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης («Κοινωνική Συνεργασία») Γεράσιμος Αντύπας και γραμματέας ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης («Άλμα στο Μέλλον») Μιχάλης Πάππου.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την εκλογή της η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέαπολης-Συκεών Ιωάννα Αλεξιάδου ευχαρίστησε το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για την τιμή που της έκανε προτείνοντάς την για την καίρια αυτή θέση, όπως και όλους τους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους που την τίμησαν με την ψήφο τους. «Θα επιδιώξω να είμαι πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα τηρώντας τις αρχές για εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο προς όφελος της κοινωνίας του δήμου μας», τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία της εκλογής του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης, με αποτέλεσμα οι προτεινόμενοι υποψήφιοι από τις δημοτικές παρατάξεις να εκλεγούν κατά την πρώτη ψηφοφορία, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να ψηφίζει «λευκό» και την «Πόλη αλλιώς» να απέχει από τη διαδικασία. Σ’ αυτήν, την οποία συγκάλεσε και διηύθυνε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Απατσίδης, παρόντες ήταν 38 και ψήφισαν 36 δημοτικοί σύμβουλοι. Έτσι, η νέα πρόεδρος Ιωάννα Αλεξιάδου εξελέγη με 32 ψήφους (4 λευκά), ο νέος αντιπρόεδρος Γεράσιμος Αντύπας με 26 ψήφους (10 λευκά) και ο νέος γραμματέας Μιχάλης Πάππου με 24 ψήφους (11 λευκά, 1 άκυρο). 

«Η Ιωάννα Αλεξιάδου, που προτείνουμε για τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει όλα αυτά τα χρόνια να επιδείξει μια συνεπή και συνετή στάση απέναντι στα θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μόρφωσής της και του χαρακτήρα της, και βεβαίως με τη συμπαράσταση και τη συνδρομή όλων μας, πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτύχει και να υπηρετήσει σωστά και αποτελεσματικά το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά την εισήγησή του. Ο ίδιος δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την απερχόμενη πρόεδρο Παρή Γενίτσαρη, η οποία «με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως προέδρου του Δ.Σ. διεκπεραίωσε τα καθήκοντά της άριστα και προσέφερε πολύ μεγάλο έργο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία ακόμη και συνεδριάσεις που είχαν πολύ σοβαρές δυσκολίες και προβλήματα», όπως ανέφερε.

Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγησαν τα έξι μέλη τη Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τα οποία είναι τα εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
• ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Δημήτρης Απατσίδης, Νίκος Βαρσάμης, Αλέκος Σιμητόπουλος, Απόστολος Παπάζογλου, («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Ηλίας Ζάχαρης («Κοινωνική Συνεργασία»), Λάζαρος Ωραιόπουλος («Άλμα στο Μέλλον»).
• ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Αρίστος Γαλανός, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Απόστολος Συμεωνίδης, Σοφία Ανδριανίδου («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Βασίλης Ασβεστάς («Κοινωνική Συνεργασία»), Τάσος Σαγινίδης («Άλμα στο Μέλλον»).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 
• ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Αλεξάνδρα Τερζίδου, Σοφία Ασβεστά, Γιάννης Ζαρίφης, Θανάσης Καλτσίκας («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Μιχάλης Ζουμπουλίδης («Κοινωνική Συνεργασία»), Χρήστος Ζησάκος («Άλμα στο Μέλλον»).
• ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Μιχάλης Βουλγαρίδης, Νίκος Βαρσάμης, Απόστολος Παπάζογλου, Θανάσης Καδίκας («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Νικόλ Τελιορίδου («Κοινωνική Συνεργασία»), Δημήτρης Ακριτίδης («Άλμα στο Μέλλον»).

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών συγκροτείται από 41 δημοτικούς συμβούλους, με τους 23 να ανήκουν στην παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης», τους 8 στην «Κοινωνική Συνεργασία» (Ηλίας Ζάχαρης), τους 6 στην «Άλμα στο Μέλλον» (Λάζαρος Ωραιόπουλος), και από 2 στη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Χαράλαμπος Βέλλης) και τη δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς» (Γιάννης Λαθήρας).. 

Το συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 46,35%, αφού από τους 41 δημοτικούς συμβούλους οι 19 είναι νέα πρόσωπα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα  το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων
Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Σίμος Δανιηλίδης: Ένα χρόνο νωρίτερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας

7-8-2020

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνολικά 4.850 πιστοποιημένες θέσεις στις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6-8-2020

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα
Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020

Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών
Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών

Στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης

29-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ