Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Λαυρέντιος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-9-2019

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 84η ΔΕΘ

Από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 84η ΔΕΘ
fontsize

Το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται έναντι του Πύργου του ΟΤΕ, στην 84η ΔΕΘ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τους υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου πραγματικούς ήρωες και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, καθώς, όπως επισήμανε, μεριμνούν για την ευταξία της πόλης 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο, γι αυτό και η δημοτική Αρχή, στηρίζεται σε αυτούς και εκτιμά αφάνταστα τη δουλειά τους.

«Η πόλη μας σήμερα δεν φιλοξενεί απλά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά ζει την Έκθεση ως ένα σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό γεγονός. Έναν θεσμό που προωθεί την εξωστρέφεια, την καινοτομία, το επιχειρείν και την ψυχαγωγία ενώ ταυτόχρονα εκθέτει επιτεύγματα, προϊόντα και υπηρεσίες» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που ερχόμουν από τη μια πλευρά να δω όλες τις εξελίξεις της τεχνολογίας, όλες τις καινοτομίες της εποχής και από την άλλη να γιορτάσω, με αφορμή το πνεύμα που έχει η πόλη μας αυτές τις ημέρες».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε ένα μήνυμα στους δημότες, υπογραμμίζοντας: «Αυτή την εβδομάδα θα συμβούν σημαντικά πράγματα στη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά τα τέσσερα χρόνια που μας περιμένουν θα γίνουν πολλά σημαντικά πράγματα και στην πόλη μας. Σας καλώ λοιπόν να είστε κοντά μας, έτσι ώστε στο τέλος να πούμε ότι ήταν τέσσερα υπέροχα χρόνια».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης το λόγο πήρε για ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, υπεύθυνος Τμήματος Marketing και ΟΤΑ στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο οποίος υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα της κοινής προσπάθειας Δήμου και ΕΕΑΑ στον τομέα της ανακύκλωσης και επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωτοστατήσει και σε αυτό τον τομέα και θα το πετύχει, με τη στήριξη της ΕΕΑΑ και με τον ζήλο της Δημοτικής Αρχής και με την προσήλωση των πολιτών της.

Την κορδέλα των εγκαινίων του περιπτέρου έκοψαν ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μίμης Φωτόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης και ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, υπεύθυνος Τμήματος Marketing και ΟΤΑ στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν Γενικοί Πρόξενοι Χωρών, Βουλευτές της Θεσσαλονίκης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, στον χώρο του περιπτέρου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων-Ανακύκλωση και Πράσινες Πόλεις» με εισηγητές εκπροσώπους αρμόδιων φορέων (ΠΚΜ, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, ΠΕΔ-Κ.Μ., ΦΟΣΔΑ, ΕΕΑΑ).

Στη διάρκεια λειτουργίας της 84ης Δ.Ε.Θ. (7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019) θα παρουσιάζονται δράσεις της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, ενώ στους χώρους του περιπτέρου θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση του Κ.Ι.Θ. για την καθαριότητα, λούνα παρκ Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ και «Κάθε Κουτί Μετράει», εργαστήρια ανακύκλωσης ρούχων και ηλεκτρικών ειδών με παράλληλη δημιουργία νέων, διανομές δώρων και τσαντών ανακύκλωσης και εντύπων με κουπόνια για συμμετοχή σε κλήρωση.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 14.00, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ανάμεσα στους επισκέπτες, κατά την οποία θα δοθούν δυο ποδήλατα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα  το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων
Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Σίμος Δανιηλίδης: Ένα χρόνο νωρίτερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας

7-8-2020

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνολικά 4.850 πιστοποιημένες θέσεις στις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6-8-2020

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα
Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020

Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών
Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών

Στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης

29-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ