Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-9-2019

Με άρωμα Bollywood τα εγκαίνια του περιπτέρου του Διοικητηρίου στην 84η ΔΕΘ

Συγκρότημα χόρεψε παραδοσιακούς ινδικούς χορούς

Με άρωμα Bollywood τα εγκαίνια του περιπτέρου του Διοικητηρίου στην 84η ΔΕΘ
fontsize

Ιδιαίτερα πρωτότυπη ήταν η χθεσινή τελετή εγκαινίων του περιπτέρου του Διοικητηρίου στην 84η ΔΕΘ έχοντας έντονο "άρωμα" Ινδίας και Bollywood.

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου, καλωσόρισε συγκρότημα που χόρεψε παραδοσιακούς ινδικούς χορούς, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ποιοτικά προϊόντα από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου έκανε εκτενή αναφορά στις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να καλλιεργηθεί μια νέα εθνική συνείδηση η οποία θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και την παραγωγή. "Σήμερα, όλοι κατανοούν ότι χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη. Ότι για να σταθεί όρθια η κοινωνία μας πρέπει να παράξουμε πλούτο" σημείωσε.

Ακολούθως αναφέρθηκε αναλυτικά στα "εργαλεία", όπως είπε, που διαθέτει το Διοικητήριο στην προσπάθεια που καταβάλλει να προσελκύσει επενδυτές και να ενισχύσει τους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Για την πρώτη σημείωσε ότι με τον αναπτυξιακό νόμο 3908 ενέκρινε 258 επενδυτικά σχέδια, ενώ με τον αναπτυξιακό νόμο 4399 έχει εγκρίνει 47 επενδυτικά σχέδια κατά τον πρώτο κύκλο και εξετάζει άλλα 81 που έχουν υποβληθεί. Αναφορικά με την ΑΖΚ τόνισε ότι μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από το βήμα της 84ης ΔΕΘ για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου "Μακεδονία" για τη φιλοξενία του τεχνολογικού πάρκου "Thess INTEC", η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε "μήτρα" καινοτομίας και εξωστρέφειας στη Ν.Α. Ευρώπη.

"Δεν είμαστε μια δομή η οποία απλώς μεταφέρει ως... ταχυδρόμος τα αιτήματα των φορέων στην Κυβέρνηση, αλλά συμμετέχουμε ενεργά με όλες μας τις δυνάμεις στην αναγέννηση της πατρίδας μας, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια καλύτερη χώρα στην οποία αξίζει πραγματικά να εργάζεσαι, να παράγεις και να επενδύσεις τη ζωή σου. Η Μακεδονία και η Θράκη βγαίνουν από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, "σπάνε" τα δεσμά της αδράνειας, γίνονται πρωταγωνίστριες" ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Πριν την ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, στο χώρο του περιπτέρου η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Γενισέα" παρουσίασε τα πρωτότυπα προϊόντα της από ζαχαροκάλαμο.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Γενισέα" ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στη Συδινή Ξάνθης. Αριθμεί 7 μέλη και τα προϊόντα που εμπορεύεται είναι πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο, φυστικοβούτυρο από πετιμέζι, φουντούκι πάστα από πετιμέζι και ταχίνι με πετιμέζι.Στην ίδια κατηγορία..
Άγνωστοι λήστεψαν και τραυμάτισαν αλλοδαπόΆγνωστοι λήστεψαν και τραυμάτισαν αλλοδαπό

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο


Πανηγυρική εκλογή Καϊτεζίδη στην ΠΕΔΚΜΠανηγυρική εκλογή Καϊτεζίδη στην ΠΕΔΚΜ

Η σύνθεση του νέου δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής ΜακεδονίαςΘεσαλονίκη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με   Σύρο και   ΜύκονοΘεσαλονίκη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σύρο και Μύκονο

Τροποποιείται ένα δρομολόγιο που πήγαινε ΚαβάλαΣτο αυτόφωρο όσοι οδηγούν επικίνδυνα στην Περιφερειακή ΟδόΣτο αυτόφωρο όσοι οδηγούν επικίνδυνα στην Περιφερειακή Οδό

Ραντάρ και δικυκλιστές θα επιτηρούν τον δρόμο
Σφοδρή αντίδραση ΚΚΕ για   εκδρομή σχολείου της Πυλαίας στο ΝΑΤΟΣφοδρή αντίδραση ΚΚΕ για εκδρομή σχολείου της Πυλαίας στο ΝΑΤΟ

Κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς


Δήμαρχος Δέλτα: To μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο και ζωντανόΔήμαρχος Δέλτα: To μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο και ζωντανό

Ο αγώνας των παιδιών στο Πολυτεχνείο η μήτρα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ