Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
11-9-2019

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον αγιασμό δυο σχολείων

"Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και καλύτερα σύγχρονα σχολεία"

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον αγιασμό δυο σχολείων
fontsize

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκε σήμερα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρέστη το πρωί στις τελετές αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και του Ασύλου του Παιδιού (33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης).


Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων, αλλά και με γονείς, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Αυτά τα χρόνια είναι τα πιο ωραία της ζωής σας. Μια μέρα έπειτα από αρκετό καιρό θα τα θυμάστε ως τα πιο όμορφα. Να τα απολαύσετε όσο μπορείτε. Να προσέχετε το σχολείο σας, όπως προσέχετε το σπίτι σας και ακόμη καλύτερα. Οι γονείς σας κάνουν θυσίες για να είστε ευτυχισμένοι. Να είστε προσεχτικοί στα μαθήματα, να συνεννοείστε σωστά με τους δασκάλους σας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες».

Ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του επισήμανε: «Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το έργο συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές, κατασκευάζουμε νέα σχολεία, φροντίζουμε για τη μεταφορά των μαθητών και δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και καλύτερα σύγχρονα σχολεία με άρτιο εξοπλισμό, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής. 

Απέναντι στις όποιες αντιξοότητες και τη διαχρονική υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, πετυχαίνουμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη στους εργαζόμενους γονείς και στις οικογένειες με τη διασφάλιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αλλά και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα των σχολικών υποδομών, ώστε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους μαθητές».Στην ίδια κατηγορία..
Ολοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνιαΟλοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνια

Μέχρι το τέλος του έτους


Μελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου ΘεσσαλονίκηςΜελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

Θα καθορίσει το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη


Το Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΤο Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

37 εκδηλώσεις, 47 ομιλητές, 60 ώρες περιεχόμενου και 2.500 επισκέπτες


Συλλήψεις για λαθροδιακίνησηΣυλλήψεις για λαθροδιακίνηση

Στην περιοχή του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Υλοτομία στο Δήμο ΘέρμηςΥλοτομία στο Δήμο Θέρμης

Από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2019


Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Αρχαία και μετρό Θεσσαλονίκης στο έλεος της «ανάπτυξης»Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Αρχαία και μετρό Θεσσαλονίκης στο έλεος της «ανάπτυξης»

Να σταματήσουν οι πολιτικές και εργολαβικές παρεμβάσεις στο επιστημονικό αρχαιολογικό έργο..


Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη ΘεσσαλονίκηΠορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


Ορισμός Εντεταλμένων Συμβούλων στον Δήμο ΘεσσαλονίκηςΟρισμός Εντεταλμένων Συμβούλων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του δημάρχου της πόλης


Αυξητική η κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον ΑύγουστοΑυξητική η κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Αύγουστο

Σε ανοδική τροχιά η επιβατική κίνηση


ΚΚΕ: Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Πύλης ΑξιούΚΚΕ: Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού

Ανακοίνωση της ΤΟ Υγείας Κεντρικής ΜακεδονίαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος