Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
11-9-2019

Νέα περιφερειακή στην ..περιφερειακή και με διόδια

Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020

Νέα περιφερειακή στην ..περιφερειακή και με διόδια
fontsize

Με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα προχωρήσει τελικά η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, με το έργο να περιλαμβάνει υπερυψωμένη γέφυρα από το ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μέχρι και τα Κωνσταντινουπολίτικα και στη συνέχεια επεμβάσεις διαπλάτυνσης μέχρι την Καρδιά.

Την εξαγγελία για το νέο συγκοινωνιακό έργο με σύμβαση παραχώρησης στη Θεσσαλονίκη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, επισημαίνοντας πως «σήμερα, η περιφερειακή έχει ήδη ξεπεράσει τον φόρτο που μπορεί να δεχθεί. Και με το νέο έργο θα αναπνεύσει. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση υπάρχει. Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020. Και θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου».

Οι χρήστες του νέου οδικού άξονα θα πληρώνουν διόδια και θα αποτελεί τον δεύτερο ελεύθερης ροής αστικό αυτοκινητόδρομο μετά την Αττική Οδό.

Η ανάγκη αναβάθμισης της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης, που έχει σχεδιαστεί στη δεκαετία του ’70, επισημαίνεται εδώ και χρόνια από τους φορείς της πόλης. Ομως, και αυτό το έργο, όπως και η περίφημη ζεύξη του Θερμαϊκού (για την οποία το ελληνικό δημόσιο είναι ακόμα στα δικαστήρια με την ανάδοχο κοινοπραξία!) ουδέποτε προχώρησε.

Οπως είπε το Σάββατο ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) Πάρις Μπίλιας, «η Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί εξήντα χιλιάδες οχήματα ημερησίως και σήμερα έχει φτάσει τις ενενήντα χιλιάδες, ενώ και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι ότι ο αριθμός των διερχόμενων οχημάτων θα αυξηθεί».

Το σχέδιο της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου, από τον κόμβο Κ5 (στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου) μέχρι τον κόμβο Κ10 (στα Κωσταντινουπολίτικα), υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά το υψηλό κόστος αποτελούσε εμπόδιο. Στην ουσία, η νέα λεωφόρος θα κατασκευαστεί πάνω από την υφιστάμενη εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας για όσους κινούνται από τη δυτική πλευρά προς το αεροδρόμιο και τη Χαλκιδική αλλά και από το βόρειο προς το νότιο τμήμα της πόλης.
 
Το συνολικό μήκος της υπερυψωμένης λεωφόρου θα φτάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα. Το έργο, με βάση παλαιότερες προτάσεις και σχέδια, περιλαμβάνει και διαπλάτυνση της υφιστάμενης περιφερειακής, προσθήκη δύο σηράγγων στα Κωνσταντινουπολίτικα με μονοδρόμηση των δύο υφιστάμενων τούνελ, κ.ά. 
Στη συνέχεια, και μέχρι την Καλαμαριά (μια απόσταση περί τα τρία χιλιόμετρα) προβλέπονται εργασίες διπλάτυνσης και ανακατασκευή του κόμβου Κ11 (Πυλαίας - Πανοράματος).
 
Το ερώτημα είναι αν στο ΣΔΙΤ ενταχθεί μια οδική αρτηρία που θα ξεκινάει από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και θα καταλήγει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αν δηλαδή θα ενταχθεί και η αναβάθμιση του τμήματος που οδηγεί στο αεροδρόμιο μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Και ο συγκεκριμένος δρόμος αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης και στην ουσία αποτελεί τη φυσική συνέχεια της ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ ΣΟΛΝΘΣτην ίδια κατηγορία..
Ολοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνιαΟλοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνια

Μέχρι το τέλος του έτους


Μελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου ΘεσσαλονίκηςΜελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

Θα καθορίσει το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη


Το Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΤο Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

37 εκδηλώσεις, 47 ομιλητές, 60 ώρες περιεχόμενου και 2.500 επισκέπτες


Συλλήψεις για λαθροδιακίνησηΣυλλήψεις για λαθροδιακίνηση

Στην περιοχή του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Υλοτομία στο Δήμο ΘέρμηςΥλοτομία στο Δήμο Θέρμης

Από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2019


Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Αρχαία και μετρό Θεσσαλονίκης στο έλεος της «ανάπτυξης»Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Αρχαία και μετρό Θεσσαλονίκης στο έλεος της «ανάπτυξης»

Να σταματήσουν οι πολιτικές και εργολαβικές παρεμβάσεις στο επιστημονικό αρχαιολογικό έργο..


Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη ΘεσσαλονίκηΠορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


Ορισμός Εντεταλμένων Συμβούλων στον Δήμο ΘεσσαλονίκηςΟρισμός Εντεταλμένων Συμβούλων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του δημάρχου της πόλης


Αυξητική η κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον ΑύγουστοΑυξητική η κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Αύγουστο

Σε ανοδική τροχιά η επιβατική κίνηση


ΚΚΕ: Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Πύλης ΑξιούΚΚΕ: Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού

Ανακοίνωση της ΤΟ Υγείας Κεντρικής ΜακεδονίαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος