ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-9-2019

Αγιασμοί με ευχάριστες εκπλήξεις στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Αγιασμοί με ευχάριστες εκπλήξεις στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την αναγνώριση και την επιβράβευση «του αγώνα και των δράσεων της διοίκησης του δήμου για σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και υπηρετούν την παιδεία και τον πολιτισμό» σηματοδότησαν σήμερα οι τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με τις σχολικές κοινότητες να επιφυλάσσουν θερμότατη υποδοχή στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στις τελετές είναι η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ. Συκεών, ο οποίος δια της προέδρου του Μακρίνας Σαββαΐδου απένειμε στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη τιμητική πλακέτα και μια εικόνα του Αγ. Λουκά του Ιατρού, ως ελάχιστη συμβολική αναγνώριση τόσο της πρωτοβουλίας του δήμου για τον εφοδιασμό των σχολείων με απινιδωτές όσο και για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στη σχολική μονάδα, όπου φιλοξενούνται τα 3ο και 6ο Δ.Σ, τα 3ο, 6ο, 12ο και 14ο Νηπιαγωγεία.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και όλα τα μέλη της δημοτικής Αρχής για την άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του αιτήματός μας για εφοδιασμό του σχολείου μας με απινιδωτή, ενσκήπτοντας άμεσα στο αίτημά μας. Είναι ένα δώρο ζωής και χαιρόμαστε που η δράση αυτή επεκτάθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες. Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας γιατί τα αιτήματά μας, έπειτα από συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες, ικανοποιούνται ένα προς ένα», ανέφερε μεταξύ άλλων από μικροφώνου η κα. Σαββαΐδου.

Για πολύ καλή και εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων του σχολείου έκανε λόγο ο διευθυντής του 10ου Δ.Σ. Νεάπολης Γιάννης Νομικούδης προσφωνώντας τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. «Σας ευχαριστώ όχι μόνο γιατί μας τιμάτε με την παρουσία σας, αλλά κυρίως σας ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα και η οποία είναι εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα. Και ξέρουμε ότι αυτή θα συνεχιστεί. Όχι μόνο θέτετε ένα πολύ καλό πλαίσιο συνεργασίας αλλά επιπλέον μας ανοίγετε δρόμους και μας δίνετε ιδέες για το πώς πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς ώστε να λειτουργήσουμε ως κυψέλη της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον δήμαρχο να προβαίνει σε αναλυτικές αναφορές για το μεγάλο έργο της ανακατασκευής και ανάπλασης του αύλειου χώρου του σχολείου προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ, με τις διαδικασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

«Κοινή προσπάθεια…»

Ιδιαίτερα θερμές, ωστόσο, υπήρξαν οι αναφορές του Σεβασμιόταου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή αγιασμού στα 4ο και 5ο Γυμνάσια Νεάπολης. «Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί στο δήμο μας τα σχολεία παραμένουν η πρώτη προτεραιότητα και κατανοείτε ότι είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη επένδυση για το μέλλον αυτών των παιδιών, και σας ευχαριστώ γιατί τα σχολειά μας είναι φροντισμένα με τα απαραίτητα υλικά και τις υποδομές και φροντίζετε να μη λείπουν από κανέναν σχολείο τα αντικείμενα που χρειάζονται για να γίνεται η διδασκαλία καλύτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος. 

Εκφράζοντας, δε, τις ευχές του στις σχολικές κοινότητες για «καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά», έκανε λόγο για «σχολεία που αποτελούν τόπο συνάντησης και σχέσης κοινωνίας των προσώπων» και για «σχολικές κοινότητες που καλούνται να φτιάξουν καινούριους και άλλους γαλαξίες μέσα από την κοινή προσπάθειά μας». «Από μόνη της η γνώση δεν μπορεί να απαντήσει ή να αφήσει σημάδια πολιτισμού, την ιστορία δεν την κινεί η οικονομία, την ιστορία την κινεί η παιδεία και ο πολιτισμός, και το σχολείο σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε ως συλλογική προσπάθεια ενότητας μέσα στο οποίο καλλιεργούνται αξίες και αρετές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τόνισε την «ασυμβίβαστη και αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα της διοίκησης του δήμου για συνέχιση ενός ανυποχώρητου αγώνα για διαρκώς καλύτερα και περισσότερο εξοπλισμένα σχολεία που θα καλλιεργούν τη γνώση, την παιδεία και τη μόρφωση των παιδιών μας». «Για μας δεν σταματήσει ποτέ η παιδεία να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας γιατί πιστεύουμε ότι η καλύτερη και μεγαλύτερη επένδυση είναι αυτή στην παιδεία και τον πολιτισμό», τόνισε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα και τις δράσεις που αναπτύσσονται για το θέμα της σχολικής στέγης, όπως επίσης και τα ειδικά προγράμματα που προάγουν τον πολιτισμό στα σχολεία.

Ξεκίνησε η κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Πεύκων

Ιδιαίτερα θετικές καταγράφηκαν οι αντιδράσεις στα Πεύκα, όπου ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, με φανερή ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης, ανακοίνωσε και την έναρξη του μεγάλου έργου της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Πεύκων. «Παρά τον ανελέητο πόλεμο που δεχτήκαμε, το πείσμα, η επιμονή και ο αγώνας μας απέδωσαν καρπούς και έχει ήδη εγκατασταθεί η ανάδοχος τεχνική εταιρεία από τον προηγούμενο μήνα και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, στην περιοχή του Βυζαντίου, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2021», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Όπως υπογράμμισε, «κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, τις πιέσεις και τις λάθος κατευθύνσεις, και θα παραδώσουμε με περηφάνεια στους δημότες μας ένα ακόμα στολίδι για την εκπαίδευση. Πετύχαμε πλήρη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, με όλο τον εξοπλισμό και τις σύγχρονες υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου υποδομές, με ξεχωριστές αίθουσες μουσικής, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, φυσικής και χημείας και με μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο για όλους τους νέους των Πεύκων», και πρόσθεσε με έμφαση: «Αυτά είναι τα σχολεία που αξίζουν στη νεολαία του δήμου μας και όχι παράγκες και λυόμενα, με διπλοβάρδιες, που υπαγόρευαν μικροπολιτικά συμφέροντα που υπονόμευαν τα μεγάλα μας σχέδια».

Πρωτοπόρα προγράμματα

Τον μεγάλο ενθουσιασμό των μαθητών όλων των ηλικιών προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου για τη συνέχιση, για πέμπτη συνεχή χρονιά, της συνεργασίας του δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, και για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, που θα επιτρέψει και φέτος σε 10.000 μαθητές όλων των σχολείων του δήμου να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ και της ΚΟΘ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος θεατρικής και μουσικής αγωγής και παιδείας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, που παραβρέθηκε σε πολλά σχολεία του δήμου συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στο μεγάλο δίκτυο υποστήριξης και στήριξης της μαθητικής κοινότητας, καλώντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αξιοποιήσουν τις δημοτικές κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες, όπως μεταξύ άλλων οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί και το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge