Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Τριαντάφυλλος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-9-2019

Ο στόχος του ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία που σήμερα είναι 317

Μέχρι τα τέλη του μήνα

Ο στόχος του ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία  που σήμερα είναι 317
fontsize

Στόχος μας μέχρι τέλη του μήνα να κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη πάνω από 350 λεωφορεία επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σε δηλώσεις του σήμερα σε δημοσιογράφους, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα κυκλοφορούν στην πόλη 317 λεωφορεία και έχουν τεθεί σε λειτουργία τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες περισσότερα από 100 οχήματα. «Κάνουν το αυτονόητο, τη δουλειά μας. Επισκευάζουμε τα αυτοκίνητα έχουμε αποκαταστήσει την λειτουργία, στο εσωτερικό του Οργανισμού, στο μέτρο που παραλάβαμε. Σκοπός μας είναι μέχρι το τέλος του μήνα να κυκλοφορούν πάνω από 350 λεωφορεία στους δρόμους», ανέφερε ο κ. Σκόδρας.

Τηρώντας σχετική δέσμευση που είχε αναλάβει προεκλογικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα εκπροσωπεί προσωπικά τον δήμο Θεσσαλονίκης στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδει ο δήμος στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών.

«Ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης από το 2016 όταν είχε ξεκινήσει η μεγάλη περιπέτεια των αστικών συγκοινωνιών και της ίδιας της Θεσσαλονίκης είχα κάνει παρεμβάσεις, είχα συζητήσει να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμος, η πόλη της Θεσσαλονίκης για το κακό που επρόκειτο να έρθει. Δυστυχώς χάθηκαν αυτά τα τρία χρόνια σε μεγάλο βαθμό, οι αστικές συγκοινωνίες της πόλη έφτασαν στον χειρότερο δυνατό βαθμό, είναι ντροπή για την πόλη μας να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση αλλά αυτή την στιγμή είναι μια καινούργια μέρα» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια για να παρθεί το πρόβλημα, για να έχουμε μια επιστροφή στην κανονικότητα, να μπορεί ο κόσμος να μετακινείται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και σταδιακά να σχεδιάσουμε την πόλη όπως την θέλουμε για την επόμενη διετία και για τις επόμενες δεκαετίες. Η ολοκλήρωση του μετρό με την παράλληλη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών είναι κάτι που πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα, να υλοποιηθεί ούτως ώστε να γίνουν όλα αυτά τα πράγματα που θέλουμε και πρέπει να γίνουν στην πόλη μας».

«Προσδοκούμε στην στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης ειδικότερα και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε να επαναφέρουμε  σε ανεκτό επίπεδο, σε πρώτο χρόνο, το μεταφορικό έργο στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Σκόδρας.

Ερωτηθείς για την εκχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ σημείωσε ότι «θέλουμε να μεταφέρουμε τα οχήματα που λειτουργούν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος στον πολεοδομικό ιστό έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τα δρομολόγια που επιβάρυναν», σημείωσε προσθέτοντας ότι αυτό το μέτρο είναι προσωρινό.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα  το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων
Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Σίμος Δανιηλίδης: Ένα χρόνο νωρίτερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας

7-8-2020

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνολικά 4.850 πιστοποιημένες θέσεις στις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6-8-2020

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα
Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020

Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών
Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών

Στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης

29-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ