Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
13-9-2019

Ζέρβας για μετρό Θεσσαλονίκης: Παραλάβαμε ένα τίποτα

Σε διαφορετική γραμμή ο Κ. Καραμανλής

Ζέρβας για μετρό Θεσσαλονίκης: Παραλάβαμε ένα τίποτα
fontsize

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα αρχαία που έχουν βρεθεί στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, τις καθυστερήσεις στις εργασίες και στα ποσά που έχουν ήδη δαπανηθεί μέχρι στιγμής για τις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως «σκάβουμε, τα βρίσκουμε, τα αφαιρούμε, σκάβουμε μέχρι χαμηλά κάτω γιατί ο συρμός είναι πολύ χαμηλά και μετά τα επανατοποθετούμε πάνω από το σταθμό για να μπορέσει να τα δει ο κόσμος.

Αυτή η λύση είχε επιλεγεί το ’12 και ξαφνικά εκεί το ΄13 ,΄14 υπήρχαν κάποιες σφοδρές αντιδράσεις κυρίως από τον τέως δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Μπουτάρης πρότεινε να μείνουν εκεί και να σκάψουν το σταθμό από δίπλα, είναι μία εξωτική λύση, για κάποιους λόγους η κυβέρνηση η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδεχτεί αυτόν τον τρόπο τον οποίο όμως παρά τα 4 χρόνια που πέρασαν δεν τον εφάρμοσε και κληθήκαμε εμείς τώρα νέα διοίκηση στο μετρό, νέα κυβέρνηση, νέος υπουργός, νέος δήμαρχος να παραλάβουμε ένα τίποτα και να έχουμε μπροστά μας ή τη προφανή λύση ή αυτή την εξωτική λύση αν μου επιτρέπετε, η οποία και θα στοιχίσει πολύ και θα καθυστερήσει πολύ γιατί το υπόλοιπο έργο τρέχει και να σας πω κι ένα νούμερο και είναι ενδιαφέρον να ακουστεί, στο μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής για τις αρχαιολογικές ανασκαφές, όχι για την ανάδειξη, έχουν δαπανηθεί 135 εκατομμύρια ευρώ, το μουσείο της Ακρόπολης στοίχισε 107 εκατομμύρια ευρώ».
 

Σε διαφορετική γραμμή ο Κ. Καραμανλής

Διαφορετική γραμμή από τον δήμαρχο Θεσσαλονικης είχε κινηθεί ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ Βουλής και απατώντας στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκη ότι «δεν μπορεί να λέτε ότι για το Μέτρο όλα έγιναν πριν το 2015 και μετά τίποτα», είχε απαντήσει:

«Το Μέτρο της Θεσσαλονίκης με εξαίρεση το Σταθμό Βενιζέλου έχει προχωρήσει ικανοποιητικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω τα εύσημα στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Μάλιστα τότε η αναφορά Καραμανλή ικανοποίησε τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος ανέφερε:

«Χαίρομαι που αποκαθίσταται η αλήθεια». Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος με «ενωτική διάθεση», σημείωσε: «Χαίρομαι για την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή γιατί το Μέτρο πρέπει να βγει από τη στείρα αντιπαράθεση των κομμάτων».

ΠΗΓΗ ΠοντίκιΣτην ίδια κατηγορία..
Ολοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνιαΟλοκληρώνεται η αερογέφυρα του κόμβου Σταυρούπολης μετά από 6 χρόνια

Μέχρι το τέλος του έτους


Μελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου ΘεσσαλονίκηςΜελέτη για τα Μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

Θα καθορίσει το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη


Το Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση ΘεσσαλονίκηςΤο Found.ation έδωσε το παρόν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

37 εκδηλώσεις, 47 ομιλητές, 60 ώρες περιεχόμενου και 2.500 επισκέπτες


Συλλήψεις για λαθροδιακίνησηΣυλλήψεις για λαθροδιακίνηση

Στην περιοχή του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Υλοτομία στο Δήμο ΘέρμηςΥλοτομία στο Δήμο Θέρμης

Από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2019


Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Αρχαία και μετρό Θεσσαλονίκης στο έλεος της «ανάπτυξης»Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Αρχαία και μετρό Θεσσαλονίκης στο έλεος της «ανάπτυξης»

Να σταματήσουν οι πολιτικές και εργολαβικές παρεμβάσεις στο επιστημονικό αρχαιολογικό έργο..


Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη ΘεσσαλονίκηΠορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου


Ορισμός Εντεταλμένων Συμβούλων στον Δήμο ΘεσσαλονίκηςΟρισμός Εντεταλμένων Συμβούλων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του δημάρχου της πόλης


Αυξητική η κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον ΑύγουστοΑυξητική η κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Αύγουστο

Σε ανοδική τροχιά η επιβατική κίνηση


ΚΚΕ: Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Πύλης ΑξιούΚΚΕ: Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού

Ανακοίνωση της ΤΟ Υγείας Κεντρικής ΜακεδονίαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος