ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-9-2019

Σε στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

Για τις αλλαγές στην λειτουργία των σωματείων

Σε στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου αναφέρει πως στις 12/9 συνεδρίασε το Δ.Σ. με θέμα τις αλλαγές στην λειτουργία των σωματείων που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Στις 12/9 συνεδρίασε το δ.σ. του ΣΕΔΘ με θέμα τις αλλαγές στην λειτουργία των σωματείων που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση. Το σχέδιο νόμου έχει δοθεί για «διαβούλευση» και τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στην βουλή. Περιέχει πλήθος αντεργατικών διατάξεων όπως την κατάργηση στην ουσία των κλαδικών συμβάσεων κ.α. Το δ.σ. πήρε την παρακάτω απόφαση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, βαθαίνοντας την επίθεση.

Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει ενοχλητικές φωνές”, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις

Η επίθεση είναι συγκεκριμένη και στο στόχαστρο βρίσκονται τα σωματεία και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το δικαίωμα στη συλλογική δράση και τους κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού–συνδικαλιστικού κινήματος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων! 

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους πόθους του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. 

Επιχειρούν σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της! 

Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα επιχειρήματα περί “δημοκρατίας”, ενώ πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί το 40% του 58% το εργαζόμενους όμως που παλεύουν για το ψωμί και τη ζωή τους, απαιτούν και ζητάνε καθολική συμμετοχή και με πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχουν. 

Είναι καθαρό! Με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα των σωματείων και το αυστηρό φακέλωμα των εργαζομένων στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη συλλογική δράση. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν. 

Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις! Αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο. 

Καμία ανοχή στην κρατική–εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα! 

Ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, στους αγώνες για καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, για σύγχρονους όρους δουλειάς, για το τσάκισμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 

Στην ουσία ομολογούν πως μπροστά στα μέτρα και την επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να “δέσουν το γάιδαρό τους”, δηλαδή να αφοπλίσουν το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το πετάξουν στην άκρη. 

Αυτή είναι η κανονικότητα που αναφέρουν και διαλαλούν! 

Θέλουν τους εργαζόμενους συμβιβασμένους με τα ψίχουλα και παράλληλα φιμωμένους, χωρίς δικαιώματα! 

Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν! Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία. 

Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα! 

Απαντάμε αγωνιστικά στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία! 

Οργανώνουμε την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των συναδέλφων ενάντια στις εξελίξεις αυτές. 

Δίνουμε άμεση απάντηση με αγωνιστική κινητοποίηση όποτε η κυβέρνηση καταθέσει τις απαράδεκτες τροπολογίες. 

Προχωράμε σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των αντιδημοκρατικών τροπολογιών στη Βουλή. 

Το Δ.Σ. του ΣΕΔΘ αποφασίζει 4ώρη στάση εργασίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην βουλή και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν. Καλούμε σωματεία και την ΠΟΕ–ΟΤΑ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge