Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Φιλήμων Βαλέριος Σεσίλια
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-9-2019

Ξανθός κατά της μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού

Παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών

Ξανθός κατά της μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού
fontsize

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τις κινήσεις που γίνονται για την μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. 

Αίτημα για την παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζει το ΚΥ Πύλης Αξιού στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης είχε θέσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενώ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων είχε πρότεινε να μεταφερθεί το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αμπελοκήπων.

Ο κ. Ξανθός βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ και επισκέφτηκε την ΤΟΜΥ και το Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελοκήπων, το ΚΥ Πύλης Αξιού και το νοσοκομείο Αγιος Παύλος.

Μετά από συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του ΚΥ Πύλης Αξιού, οι οποίο εξέφρασαν την ανησυχία τους για το θέμα που έχει προκύψει, ο κ. Ξανθός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θεωρεί “απαράδεκτες τις προσπάθειες που γίνονται για την μετεγκατάσταση αυτής της δημόσιας δομής η οποία παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών”.

“Αυτό που συζητήσαμε σήμερα εδώ με τους εργαζόμενους είναι η διάθεση να στηρίξουμε έναν αγώνα που ξεκινούν τώρα για να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς, να κάνουν παρεμβάσεις στα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως να δημιουργήσουμε μία υγειονομική ζώνη προστασίας από τους πολίτες της περιοχής, τους ωφελούμενους από τη δουλειά της δομής. Θεωρούμε ότι είναι απολύτως σωστό και επιβεβλημένο και έτσι πιστεύω ότι θα ενταφιαστεί οριστικά αυτό το σχέδιο” είπε ο κ Ξανθός. Παράλληλα χαρακτήρισε ως πρώτο θετικό βήμα το ότι μετά από συνδυασμό παρεμβάσεων απετράπη η δημόσια ανακοίνωση της απόφασης για την μετεγκατάσταση του ΚΥ Πύλης Αξιού κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η μεταφορά του ΚΥ Πύλης Αξιού θα σήμαινε το κλείσιμό του, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Γιατρών των Κέντρων Υγείας Βόρειας Ελλάδας και αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Σάββας Παρασκευόπουλος. Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΥ Πύλης Αξειού είναι το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας έχει 50 γιατρούς, 56 άτομα προσωπικό, διαθέτει μικροβιολογικό ακτινολογικό και κυτταρολογικό εργαστήριο και υπήρχε σχεδιασμός να αποκτήσει και αξονικό τομογράφο, ενώ στεγάζει το ΚΕΠΑ και τον ΕΦΚΑ.

“Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθειανα εξαπατηθεί ο πρωθυπουργός της χώρας στη σύσκεψη των φορέων, όταν ζητήθηκε να δοθεί το κτίριο της Πύλης Αξιού στο ΙΚΑ στους δικηγόρους και στα δικαστήρια και ταυτόχρονα υποτίθεται να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αμπελοκήπων το οποίο σημειωτέον δεν έχει ούτε μία θέση ελεύθερη. Έχει μόνο ένα γραφείο ελεύθερο. Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι αδύνατον να δεχτούμε να κλείσει μία δημόσια δομή για να εξυπηρετηθούν χώροι για τους δικαστές και για τους δικηγόρους. Το θεωρούμε απαράδεκτο και θα το πολεμήσουμε με όποιον τρόπο γίνεται. Είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας της Βορείου Ελλάδος το μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης και δεν μπορώ να καταλάβω πως ο καινούργιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναινεί να φύγει η μεγαλύτερη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του δήμου του” είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχετικά άρθρα:


Στην ίδια κατηγορία..

Συνελήφθη   20χρονος ομογενής για ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στο κέντρο της πόληςΣυνελήφθη 20χρονος ομογενής για ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στο κέντρο της πόλης

Με την απειλή όπλων αφαίρεσε από τα καταστήματα χρηματικά ποσά και εισιτήριαΦωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΦωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δεν κινδύνευσε κάποιος από τους ενοίκους


Πρωτόκολλο συνεργασίας θα υπογράψουν ΑΠΘ και Δήμος ΚαλαμαριάςΠρωτόκολλο συνεργασίας θα υπογράψουν ΑΠΘ και Δήμος Καλαμαριάς

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών


Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στον ΛαγκαδάΈνοπλη ληστεία σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Λαγκαδά

Αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό


Περιοδείες του Λεωνίδα Στολτίδη  στη Β’ ΘεσσαλονίκηςΠεριοδείες του Λεωνίδα Στολτίδη στη Β’ Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου


Ζέρβας: Ανησυχούμε για την αύξηση των ροώνΖέρβας: Ανησυχούμε για την αύξηση των ροών

Η Ε.Ε. πρέπει να δώσει λύσεις..Ιρανός κατηγορείται  ότι προκάλεσε φθορές στο «Παλατάκι»Ιρανός κατηγορείται ότι προκάλεσε φθορές στο «Παλατάκι»

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης κατόπιν έρευναςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ