Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
13-9-2019

Το πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή του Κορδελιού

Συνάντηση Κουτσούμπα με την Περιβαλλοντική Κίνηση Κορδελιού

Το πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή του Κορδελιού
fontsize

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κορδελιού - «Η αναπνοή είναι δικαίωμα».

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτές του ΚΚΕ, η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ο Θανάσης Κοκονάς, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού - Ευόσμου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το σοβαρό πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή, για την τελική έκθεση αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η οποία επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι η δυσοσμία αποτελεί προϊόν της δραστηριότητας των ΕΛΠΕ. Ζήτησαν να γίνουν επιδημιολογικές μελέτες στον πληθυσμό της περιοχής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ δίνει μεγάλη σημασία σ' αυτό το θέμα και στην προσπάθεια ανάδειξής του και έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις.

Οριστική λύση, όπως σημείωσε, είναι η οριστική μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ και άλλων τέτοιων βιομηχανιών εκτός αστικού ιστού συνολικά, ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και να αποφευχθεί και ο κίνδυνος μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων. Αυτό πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους και δαπάνες των βιομηχάνων, ενώ πρόσθεσε ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν έχουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα οικονομικά συμφέροντα.

Η μόνη δυνατότητα είναι η άσκηση πίεσης λοιπόν, κατέληξε, και ο αγώνας των εργαζομένων, ενωμένοι, άσχετα από ιδεολογικές, πολιτικές απόψεις. Μέχρι τη μετεγκατάσταση, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα, όπως ακόμα και να κλείσει η συγκεκριμένη μονάδα των ΕΛΠΕ για ένα διάστημα, προστατεύοντας βεβαίως τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους ή να ασκηθεί πίεση για άμεση λήψη όσων μέσων προσφέρει η επιστήμη για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών στον ανθρώπινο οργανισμό από τη λειτουργία τέτοιων βιομηχανιών.Στην ίδια κατηγορία..
Τροχαίο στην ανατολική ΘεσσαλονίκηΤροχαίο στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο


Στο Φανάρι ο Καράογλου για επίσημη επίσκεψηΣτο Φανάρι ο Καράογλου για επίσημη επίσκεψη

Θα γίνει δεκτός από τον Βαρθολομαίο


Αγριεύει ο δήμος Χαλκηδόνας για τον Κ.Ο.Κ.Αγριεύει ο δήμος Χαλκηδόνας για τον Κ.Ο.Κ.

Αυστηρή επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες παράνομων σταθμεύσεων


Εκοψαν το ρεύμα σε 94χρονη - τι απαντά ο ΔΕΔΔΗΕΕκοψαν το ρεύμα σε 94χρονη - τι απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Για το καλό της..


Συμβολικός διάπλους απεξάρτησης στο Βόρειο ΑιγαίοΣυμβολικός διάπλους απεξάρτησης στο Βόρειο Αιγαίο

Στο πλαίσιο του 17ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Θεραπευτικών Κοινοτήτων


Τι λένε πρατηριούχοι της Θεσσαλονίκης για τις αυξήσεις στα καύσιμαΤι λένε πρατηριούχοι της Θεσσαλονίκης για τις αυξήσεις στα καύσιμα

Πόσο αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες


Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίασηΣύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019


Χιλιάδες νεκρά ψάρια στην ΚορώνειαΧιλιάδες νεκρά ψάρια στην Κορώνεια

H στάθμη του νερού έχει κατέβει δραματικά


Χωρίς φύλαξη το εργοτάξιο που φιλοξενεί τους συρμούς του ΜετρόΧωρίς φύλαξη το εργοτάξιο που φιλοξενεί τους συρμούς του Μετρό

Ξαναέγραψαν συνθήματα κι έκαναν γκράφιτι στα βαγόνια


Διακοπή καταχώρησης μεταβολών στο Ληξιαρχείο ΘεσσαλονίκηςΔιακοπή καταχώρησης μεταβολών στο Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης

Για πέντε ημέρεςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις