ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-9-2019

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του M/V ''SIRIOS CEMENT I'' σημαίας Μάλτας για περιστατικό προσάραξης του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Μικρού Έμβολου Θερμαϊκού Κόλπου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VII'' Ν.Π. 12490 και ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLIV'' Ν.Π. 12511 με τη συνδρομή των οποίων το πλοίο αποκολλήθηκε, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε 15 μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει έμφορτο από το αγκυροβόλιο της Θεσσαλονίκης για το λιμένα Porto Margiera Ιταλίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SIRIOS CEMENT I'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και ελέγχου πιστοποίησης της στεγανότητας από συνεργείο δυτών.

Επίσης, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από Επιθεωρητή MOU της οικείας Λιμενικής Αρχής με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge