Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
16-9-2019

Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ το Περίπτερο του ΑΠΘ

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου

Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ το Περίπτερο του ΑΠΘ
fontsize

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή κι επιτυχημένη ήταν για μία ακόμη χρονιά, τέταρτη κατά σειρά,  η παρουσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην 84η ΔΕΘ,  που ολοκληρώθηκε χθες.

Χιλιάδες κόσμου  επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ, ενημερώθηκαν από επιστημονικά υπευθύνους αλλά και φοιτητές για τα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου και συμμετείχαν σε πλήθος  παράλληλων εκδηλώσεων  που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, με αφορμή την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη δυναμική και πολύ επιτυχημένη παρουσία του Πανεπιστημίου και υπογράμμισε πως «οι νέες Πρυτανικές Αρχές στηρίζουν την καινοτομία, την εξωστρέφεια και το ερευνητικό έργο των ομάδων του ΑΠΘ και θα σταθούν αρωγός  στην πορεία τους». «Θεωρώ», κατέληξε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, «ότι το Πανεπιστήμιό μας, το μεγαλύτερο της χώρας,  δικαίως βρίσκεται στα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου».
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Απόστολος Δημητρόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, στα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του ΑΠΘ, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Τον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ εγκαινίασε, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να  στηρίξει «τη συμμετοχή των δημόσιων ιδρυμάτων μας στη Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης, που δείχνει την Ελλάδα της δημιουργίας, της πρωτοπορίας, της εξωστρέφειας».

Η κ. Κεραμέως έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στα stands του Αριστοτελείου και τόνισε ότι «το Υπουργείο Παιδείας είναι στη διάθεσή σας για να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί σε αυτές τις κατευθύνσεις της μεγαλύτερης εξωστρέφειας, της ακόμα μεγαλύτερης δημιουργίας».
Στιγμιότυπο από την ξενάγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, στα καινοτόμα εκθέματα του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης, το ενδιαφέρον όσων επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ συγκέντρωσε, μεταξύ άλλων, το νέο μη επανδρωμένο αερόχημα με κωδική ονομασία MPU RX-4, που θα υποστηρίζει πολλαπλού τύπου αποστολές, όπως επιχειρήσεις επιτήρησης, χαρτογράφησης, φωτογραμμετρίας, πολιτικής προστασίας κ.ά., η ειδικά ανεπτυγμένη εφαρμογή ThessHF για την υποστήριξη των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στη διαχείριση της νόσου τους, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών γεγονότων SEAMX αλλά και η συστοιχία REMEDES4Alzheimer, που δίνει τη δυνατότητα για μία νέα προσέγγιση στη νοητική αξιολόγηση ατόμων σε νοητικώς υγιείς, έχοντες υποκειμενικά νοητικά προβλήματα, έχοντες ήπιες νοητικές διαταραχές και έχοντες άνοια.

Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα δύο αγωνιστικά μονοθέσια των ομάδων Αristurtle και ΑRΤ, αλλά και τις διακρίσεις που απέσπασαν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα αγωνιστικά μονοθέσια εντυπωσίασαν εξίσου και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, συνοδευόμενος από τον τέως Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.
Στιγμιότυπο από την παράλληλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΛΚΕ του ΑΠΘ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 για τις Νέες Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Ερευνητικών Προγραμμάτων. Διακρίνεται στην πρώτη σειρά (δεξιά) ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, παρουσία του Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Αναπληρωτή Καθηγητή Ευστράτιου Στυλιανίδη, υποδέχτηκε και ξενάγησε  τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα πολλά και καινοτόμα εκθέματα του ΑΠΘ, ενώ ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο των μονοθεσίων όσο και του μη επανδρωμένου αεροχήματος και τις δυνατότητές τους, όπως και  για τις πιθανές εφαρμογές του συνόλου των εκθεμάτων.

Ξεχωριστές και άκρως ενδιαφέρουσες ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τέσσερις από αυτές παρουσιάστηκαν στο κλείσιμο της ΔΕΘ από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ με βασικό άξονα την έρευνα και την καινοτομία.
Η τέως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τέως επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου του ΑΠΘ, περιηγήθηκαν στα εκθέματά του, μεταξύ άλλων, και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, η τέως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόστολος Δημητρόπουλος, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ηλίας Γεωργαντάς, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τέως επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας και Σταύρος Καλαφάτης,  ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΑΠΘ συμμετείχε στην 84η ΔΕΘ στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση «AKADEMIA».
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Συνέδριο: «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία»Συνέδριο: «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία»

Από το ΤΕΠΑΕ και το ΑΠΘ


«30 χρόνια προγραμμάτων Jean Monnet στο Α.Π.Θ.»«30 χρόνια προγραμμάτων Jean Monnet στο Α.Π.Θ.»

Εκδήλωση στη Νομική Σχολή


Ημερίδα  για την ανοικτή πρόσβαση  «Open Access Week» στο ΑΠΘΗμερίδα για την ανοικτή πρόσβαση «Open Access Week» στο ΑΠΘ

«Ανοικτή πρόσβαση για ποιον; Δικαιοσύνη στην ανοικτή πρόσβαση»,


Σεξουαλική υγεία: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής κοινότηταςΣεξουαλική υγεία: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής κοινότητας

Από την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ


Βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων στο σύγχρονο σχολείο: Προκλήσεις στη θεωρία και στην πράξηΒελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων στο σύγχρονο σχολείο: Προκλήσεις στη θεωρία και στην πράξη

Παιδαγωγική Ημερίδα από το Εργαστήριο Μικροδιδασκαλίας του ΑΠΘ


Περιοδική Έκθεση με θέμα την ανασκαφή του ΔίουΠεριοδική Έκθεση με θέμα την ανασκαφή του Δίου

Ανασκαφή Δίου. Μια διαδρομή 90 χρόνων. 1928-2018


Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας τηςΗ Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασηςΣτην ίδια κατηγορία..
Εθιμοτυπική συνάντηση προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο ΚαλαμαριάςΕθιμοτυπική συνάντηση προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή


Aραιές νεφώσεις το Σάββατο στη ΘεσσαλονίκηAραιές νεφώσεις το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Εως 24 βαθμούς η θερμοκρασία


Καλόγριες αποδοκίμασαν τον ΒαρθολομαίοΚαλόγριες αποδοκίμασαν τον Βαρθολομαίο

Κατά την άφιξή του στο Βυζαντινό Μουσείο


Ενέργειες προώθησης του οινοτουρισμού  της Κεντρικής Μακεδονίας στη ΓαλλίαΕνέργειες προώθησης του οινοτουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας στη Γαλλία

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στη Θεσσαλονίκη το EuroPride του 2020Στη Θεσσαλονίκη το EuroPride του 2020

Aπό 20 έως 28 Ιουνίου


Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τις στρατιωτικές δράσεις στη Βόρεια ΣυρίαΗ Σύγκλητος του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τις στρατιωτικές δράσεις στη Βόρεια Συρία

Στηρίζει τον λαό της Συρίας και τους συναδέλφους-ακαδημαϊκούς


Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τις χθεσινές διαμαρτυρίες στο τουρκικό προξενείοΕλεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τις χθεσινές διαμαρτυρίες στο τουρκικό προξενείο

Από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο


Συνελήφθη 49χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με φορτηγόΣυνελήφθη 49χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με φορτηγό

Απετράπη η παράνομη μεταφορά συνολικά 29 παράτυπων μεταναστών


Το νέο κτίριο της Περιφέρειας εγκαινίασαν  ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο ΠεριφερειάρχηςΤο νέο κτίριο της Περιφέρειας εγκαινίασαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Περιφερειάρχης

Στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης


Κλειστοί δρόμοι στο Ωραιόκαστρο λόγω αγώνα ράλλυΚλειστοί δρόμοι στο Ωραιόκαστρο λόγω αγώνα ράλλυ

Το Σάββατο 19 ΟκτωβρίουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Τραβάει