ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-9-2019

Αμεση επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία»

Στο δήμο Δέλτα

Αμεση επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία»

Για την άμεση επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» εργάζονται οι υπηρεσίες του δήμου Δέλτα, όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης.

Το νηπιαγωγείο που υπήρχε εντός του οικισμού καταστράφηκε το περασμένο Πάσχα και δεν έχει επισκευαστεί μέχρι σήμερα. Έτσι η νέα διοίκηση του δήμου προσπαθεί να βρει μια εναλλακτική λύση για την στέγαση του εντός του οικισμού, ώστε να αποφύγει όσο περισσότερο γίνεται τη σχολική διαρροή.

 «Θα λύσουμε πυροσβεστικά το ζήτημα με τη στέγη του νηπιαγωγείου» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης σημειώνοντας πως τα δύο πιθανότερα σενάρια είναι η λύση της δωρεάς μιας μεγάλης σκηνής των Γιατρών του Κόσμου για να λειτουργήσει άμεσα το νηπιαγωγείο, η επισκευή ενός δημοτικού πρώην αναψυκτηρίου και η παροχή κοντέϊνερ από το υπουργείο.

Ο δήμαρχος Δέλτα στάθηκε στις φιλότιμες προσπάθειες της νηπιαγωγού του καταυλισμού η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να αντιμετωπίσει την σχολική διαρροή.  

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες στον καταυλισμό. Θα προσπαθήσουμε άμεσα να δώσουμε λύση. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει καταλήξει ο δήμος σε λύση» σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Σε σχέση με τα προβλήματα του οικισμού ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πως «παραλάβαμε τραγική κατάσταση στον οικισμό Αγία Σοφία. Ο οικισμός έχει πάρα πολλά προβλήματα, είχε ξεκινήσει ως πρότυπο οικισμού Ρομά πριν από 20 και πλέον χρόνια, αυτή τη στιγμή δεν έχει όμως καμία σχέση».

«Έχουν καταληφθεί δημόσιοι χώροι, υπάρχει θέμα περιβαλλοντικό και χωροταξικό, υψηλή παραβατικότητα, άθλιες συνθήκες με νοσήματα τα οποία μεταδίδονται» τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα ο δήμαρχος Δέλτα εκτίμησε πως «για να λυθούν τα προβλήματα πρέπει να έχουμε μια εναλλακτική αντίληψη γύρω από το θέμα της εγκατάστασης των ευπαθών ομάδων και δη των Ρομά».

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι ο ίδιος και οι υπηρεσίες του δήμου θα «τρέξουν» την έγκριση της πίστωσης που έχει υπάρξει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των μελετών για το αποχετευτικό σύστημα του οικισμού και για άλλες παρεμβάσεις.

«Η γκετοποίηση δεν οδηγεί πουθενά, μόνο προβλήματα θα δημιουργεί. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο αντίληψης απέναντι στους Ρομά. Αν διαιωνίζουμε το πρόβλημα και τους Ρομά δεν βοηθάμε να ενταχθούν κοινωνικά και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα των σχέσεων του καταυλισμού με τις όμορες περιοχές» δήλωσε καταληκτικά ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

 ΠΗΓΗ stokokkino.gr

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge