ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-9-2019

Σε απεργία προσανατολίζεται το ΕΚΘ για το πολυνομοσχέδιο

Συνεδριάζει σχετικά την Πέμπτη

Σε απεργία προσανατολίζεται το ΕΚΘ για το πολυνομοσχέδιο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, με εισήγηση να συμμετάσχει στην απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης άσκησε κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τα εργασιακά σημειώνοντας πως «καταργούνε βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και την διαιτησία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το αίτημα της κατάργησης της αιτιολόγησης απόλυσης ήταν αίτημα των εργοδοτών και ουσιαστικά ο υπουργός τους έκλεισε το μάτι».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΕΚΘ δήλωσε πως «η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους εργοδότες, κάνει ουσιαστικά ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν από αυτήν και αγνοεί τελείως με διάφορα προσχήματα τα αιτήματα των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για να λύσουμε το πραγματικό ζήτημα της ανάπτυξης της οικονομίας και να παρθούν μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει την δημόσια συζήτηση για το αν πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί για να υπάρξει ανάπτυξη ή το αντίστροφο ο κ. Τσαραμπουλίδης δήλωσε πως «οι μισθοί θα πρέπει να αυξηθούν για να υπάρξει ανάπτυξη γιατί η οικονομία μας είναι εσωστρεφής και δεν στηρίζεται στις εξαγωγές». Σημείωσε μάλιστα ότι οι χώρες που αναπτύσσονται οικονομικά είναι αυτές που έχουν υψηλούς και πολύ υψηλούς μισθούς, και όχι το αντίθετο.

ΠΗΓΗ stokokkino.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge