Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
24-9-2019

Τιμητικές διακρίσεις στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ

Ειδική εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες

Τιμητικές διακρίσεις στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ
fontsize

Τα θερμά συγχαρητήρια του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκαν οι 804 μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του δήμου, που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Εκδηλώσεων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών.

Πρωταρχικός στόχος του δήμου, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, είναι «τα σχολεία του δήμου να είναι καλύτερα ακόμη και από τα πιο ακριβά κολλέγια», δηλώνοντας περήφανος για το πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις και τονίζοντας την αποφασιστικότητα της διοίκησης για υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής λειτουργίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Στους 804 νέους φοιτητές και φοιτήτριες (με το ποσοστό επιτυχίας να ξεπερνάει το 82%) επιδόθηκε ειδική τιμητική βράβευση και ως συμβολικό δώρο το βιβλίο του δήμου που συνέταξε ο ιστορικός-εκπαιδευτικός Κώστας Νίγδελης, και το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του μεγάλου ενιαίου Καλλικρατικού δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο έργο της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ αυτού του σκοπού και αυτού του οράματος, ώστε η δημοτική Αρχή να πετύχει ό,τι καλύτερο αξίζει και το δικαιούνται τα παιδιά και όλοι οι δημότες».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν o π. Στυλιανός Βότσης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, και ο δημοτικός σύμβουλος, και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης. Επίσης παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι πρόεδροι των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Συκεών Ειρήνη Αυγερινού και Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αντωνιάδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Θοδωρής Κυζιρίδης, Αλέκος Σιμητόπουλος, Τάσος Τσακιρίδης, Σοφία Ανδριανίδου, Θανάσης Καλτσίκας, Απόστολος Παπάζογλου, Βασίλης Ασβεστάς, Μιχάλης Πάππου, και οι τοπικοί Σύμβουλοι Αθηνά Ωραιοπούλου, Νικολέττα Κανίδου, Αθηνά Παπαδοπούλου, Κοσμάς Καμπούρογλου (Συκεών), Βασίλης Πολυτσίνος και ο συγγραφέας-ιστορικός Κώστας Νίγδελης.

«Υψηλό επίπεδο…»

«Με αυτή τη βράβευση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ενίσχυσης, αναγνώρισης και επιβράβευσης σε όλα αυτά τα εκατοντάδες παιδιά του δήμου μας, που κατάφεραν να πετύχουν ένα από τα πρώτα στοιχήματα της ζωής τους, που είναι η εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές», ήταν το πρώτο μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης. Όπως τόνισε, «στο δήμο μας έχουμε υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής λειτουργίας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, για αυτό και χαιρόμαστε τέτοιου είδους ποσοστά, πάνω από 80%, που ελάχιστοι δήμοι στη χώρα έχουν να επιδείξουν τέτοιες επιτυχίες».

«Το λέω πολλές φορές πόσο δίκιο είχε η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη όταν έλεγε ότι η καλύτερη, η πιο αποτελεσματική, η πιο παραγωγική, η πιο αποδοτική επένδυση, είναι αυτή στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Έλεγε ότι οι επενδύσεις στα φουγάρα, εννοώντας τα εργοστάσια, δεν αποδίδουν όσο η επένδυση στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην έρευνα, στην καινοτομία, στην τεχνολογία, κάτι που εμείς επιλέξαμε συνειδητά. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, και τον ανελέητο πόλεμο που δεχθήκαμε είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε έξω από αυτό, δεν παρεκκλίναμε αυτού του σκοπού. Να έχουμε, δηλαδή, ως πρώτη προτεραιότητά μας τα θέματα της Παιδείας. Ήδη έχει αρχίσει αυτό το μήνα και κατασκευάζεται επιτέλους το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Πεύκων. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη σταθερή γραμμή που κρατήσαμε κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και συμφερόντων να πάμε σε άλλη λύση. Περιμένουμε άμεσα τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει η κατασκευή και του καινούριου, μεγαλύτερου εκπαιδευτικού συγκροτήματος επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης, του ΕΠΑΛ Συκεών, μη διστάζοντας να επενδύουμε πολλά εκατομμύρια στη σχολική στέγη και την εκπαίδευση των παιδιών», ανέφερε μεταξύ άλλων περιγράφοντας το διαρκή στόχο της διοίκησης του δήμου ώστε «τα σχολεία του δήμου μας, τα δημόσια σχολεία, να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά κολλέγια και μάλιστα να είναι καλύτερα από αυτά».

Πρόσκληση συνεργασίας

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, πλέον, αφού τους συνεχάρη για την επιτυχία τους «να ανοίξουν μια μεγάλη πόρτα στη ζωή τους με την εισαγωγή τους στις σχολές που επέλεξαν», τους κάλεσε «να είναι βέβαιοι ότι η πόρτα όχι μόνο του δημάρχου αλλά όλων των κτιρίων του δήμου και των Υπηρεσιών του, ήταν και θα συνεχίσουν να είναι ανοικτές», ώστε να αναπτυχθούν «συνεργασίες που μπορούν να προκύψουν από τις σχολές που έχετε πετύχει, σε συνεννόηση με τους καθηγητές σας, να επεξεργαστείτε ιδέες και προτάσεις κοινές με το δήμο».

Ο δημοτικός σύμβουλος, και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης συνεχάρη τους νέους φοιτητές λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι «σήμερα τιμούμε τα παιδιά που με σθένος και επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, που πέτυχαν το στόχο τους για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άνοιξαν μια καινούρια πόρτα στο μέλλον τους».
Τα συγχαρητήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα μετέφερε ο εφημέριος των Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους και Αγ.Χριστοφόρου π. Στυλιανός, τονίζοντας ότι «διαχρονικά δείχνει την αγάπη του σε όλη την ευρύτερη κοινωνία της Μητροπόλεώς του, αλλά ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη δίνει στα νιάτα μας, τα οποία στην κυριολεξία γι’ αυτόν, είναι το μέλλον της πατρίδας μας».Στην ίδια κατηγορία..
Συνεχίζεται η καλοκαιρία και την ΚυριακήΣυνεχίζεται η καλοκαιρία και την Κυριακή

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη


Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ΟΑΣΘΠραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ΟΑΣΘ

Για την άμεση αύξηση των δρομολογίων


Δύο τραυματίες από συμπλοκή στο κέντρο προσφύγων  ΔιαβατώνΔύο τραυματίες από συμπλοκή στο κέντρο προσφύγων Διαβατών

Στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου»


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες σήμερα Σάββατο στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ημιμαραθώνιο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τον ΟΑΣΘΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τον ΟΑΣΘ

Στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου


Εθιμοτυπική συνάντηση προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο ΚαλαμαριάςΕθιμοτυπική συνάντηση προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή


Aραιές νεφώσεις το Σάββατο στη ΘεσσαλονίκηAραιές νεφώσεις το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Εως 24 βαθμούς η θερμοκρασία


Καλόγριες αποδοκίμασαν τον ΒαρθολομαίοΚαλόγριες αποδοκίμασαν τον Βαρθολομαίο

Κατά την άφιξή του στο Βυζαντινό Μουσείο


Ενέργειες προώθησης του οινοτουρισμού  της Κεντρικής Μακεδονίας στη ΓαλλίαΕνέργειες προώθησης του οινοτουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας στη Γαλλία

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στη Θεσσαλονίκη το EuroPride του 2020Στη Θεσσαλονίκη το EuroPride του 2020

Aπό 20 έως 28 ΙουνίουgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Τραβάει