Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-9-2019

Τιμητικές διακρίσεις στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ

Ειδική εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες

Τιμητικές διακρίσεις στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ
fontsize

Τα θερμά συγχαρητήρια του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκαν οι 804 μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του δήμου, που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Εκδηλώσεων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών.

Πρωταρχικός στόχος του δήμου, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, είναι «τα σχολεία του δήμου να είναι καλύτερα ακόμη και από τα πιο ακριβά κολλέγια», δηλώνοντας περήφανος για το πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις και τονίζοντας την αποφασιστικότητα της διοίκησης για υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής λειτουργίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Στους 804 νέους φοιτητές και φοιτήτριες (με το ποσοστό επιτυχίας να ξεπερνάει το 82%) επιδόθηκε ειδική τιμητική βράβευση και ως συμβολικό δώρο το βιβλίο του δήμου που συνέταξε ο ιστορικός-εκπαιδευτικός Κώστας Νίγδελης, και το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του μεγάλου ενιαίου Καλλικρατικού δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο έργο της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ αυτού του σκοπού και αυτού του οράματος, ώστε η δημοτική Αρχή να πετύχει ό,τι καλύτερο αξίζει και το δικαιούνται τα παιδιά και όλοι οι δημότες».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν o π. Στυλιανός Βότσης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, και ο δημοτικός σύμβουλος, και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης. Επίσης παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι πρόεδροι των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Συκεών Ειρήνη Αυγερινού και Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αντωνιάδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Θοδωρής Κυζιρίδης, Αλέκος Σιμητόπουλος, Τάσος Τσακιρίδης, Σοφία Ανδριανίδου, Θανάσης Καλτσίκας, Απόστολος Παπάζογλου, Βασίλης Ασβεστάς, Μιχάλης Πάππου, και οι τοπικοί Σύμβουλοι Αθηνά Ωραιοπούλου, Νικολέττα Κανίδου, Αθηνά Παπαδοπούλου, Κοσμάς Καμπούρογλου (Συκεών), Βασίλης Πολυτσίνος και ο συγγραφέας-ιστορικός Κώστας Νίγδελης.

«Υψηλό επίπεδο…»

«Με αυτή τη βράβευση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ενίσχυσης, αναγνώρισης και επιβράβευσης σε όλα αυτά τα εκατοντάδες παιδιά του δήμου μας, που κατάφεραν να πετύχουν ένα από τα πρώτα στοιχήματα της ζωής τους, που είναι η εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές», ήταν το πρώτο μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης. Όπως τόνισε, «στο δήμο μας έχουμε υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής λειτουργίας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, για αυτό και χαιρόμαστε τέτοιου είδους ποσοστά, πάνω από 80%, που ελάχιστοι δήμοι στη χώρα έχουν να επιδείξουν τέτοιες επιτυχίες».

«Το λέω πολλές φορές πόσο δίκιο είχε η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη όταν έλεγε ότι η καλύτερη, η πιο αποτελεσματική, η πιο παραγωγική, η πιο αποδοτική επένδυση, είναι αυτή στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Έλεγε ότι οι επενδύσεις στα φουγάρα, εννοώντας τα εργοστάσια, δεν αποδίδουν όσο η επένδυση στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην έρευνα, στην καινοτομία, στην τεχνολογία, κάτι που εμείς επιλέξαμε συνειδητά. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, και τον ανελέητο πόλεμο που δεχθήκαμε είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε έξω από αυτό, δεν παρεκκλίναμε αυτού του σκοπού. Να έχουμε, δηλαδή, ως πρώτη προτεραιότητά μας τα θέματα της Παιδείας. Ήδη έχει αρχίσει αυτό το μήνα και κατασκευάζεται επιτέλους το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Πεύκων. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη σταθερή γραμμή που κρατήσαμε κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και συμφερόντων να πάμε σε άλλη λύση. Περιμένουμε άμεσα τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει η κατασκευή και του καινούριου, μεγαλύτερου εκπαιδευτικού συγκροτήματος επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης, του ΕΠΑΛ Συκεών, μη διστάζοντας να επενδύουμε πολλά εκατομμύρια στη σχολική στέγη και την εκπαίδευση των παιδιών», ανέφερε μεταξύ άλλων περιγράφοντας το διαρκή στόχο της διοίκησης του δήμου ώστε «τα σχολεία του δήμου μας, τα δημόσια σχολεία, να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά κολλέγια και μάλιστα να είναι καλύτερα από αυτά».

Πρόσκληση συνεργασίας

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, πλέον, αφού τους συνεχάρη για την επιτυχία τους «να ανοίξουν μια μεγάλη πόρτα στη ζωή τους με την εισαγωγή τους στις σχολές που επέλεξαν», τους κάλεσε «να είναι βέβαιοι ότι η πόρτα όχι μόνο του δημάρχου αλλά όλων των κτιρίων του δήμου και των Υπηρεσιών του, ήταν και θα συνεχίσουν να είναι ανοικτές», ώστε να αναπτυχθούν «συνεργασίες που μπορούν να προκύψουν από τις σχολές που έχετε πετύχει, σε συνεννόηση με τους καθηγητές σας, να επεξεργαστείτε ιδέες και προτάσεις κοινές με το δήμο».

Ο δημοτικός σύμβουλος, και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης συνεχάρη τους νέους φοιτητές λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι «σήμερα τιμούμε τα παιδιά που με σθένος και επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, που πέτυχαν το στόχο τους για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άνοιξαν μια καινούρια πόρτα στο μέλλον τους».
Τα συγχαρητήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα μετέφερε ο εφημέριος των Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους και Αγ.Χριστοφόρου π. Στυλιανός, τονίζοντας ότι «διαχρονικά δείχνει την αγάπη του σε όλη την ευρύτερη κοινωνία της Μητροπόλεώς του, αλλά ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη δίνει στα νιάτα μας, τα οποία στην κυριολεξία γι’ αυτόν, είναι το μέλλον της πατρίδας μας».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνάντηση για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ
Συνάντηση για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ

Tου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά

2-6-2020

Παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Παράδοση ψηφιακού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

O Δήμος στηρίζει έμπρακτα την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση

2-6-2020

Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.
Αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ.

Σίμος Δανιηλίδης: Εντυπωσιακά τα βήματα προόδου της έρευνας του πανεπιστημίου της πόλης μας

1-6-2020

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης
Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης

Από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα

1-6-2020

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στον Εύοσμο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άτομα

30-5-2020

180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών
180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Οι εξαγγελίες μας γίνονται πράξη»

29-5-2020

Αναβάθμιση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών
Αναβάθμιση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Αποφασίστηκε από Περιφέρεια και Δήμους

27-5-2020

Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο
Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο

Για άγνωστο οδηγό που παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε

27-5-2020

Ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της Πλατείας Διοικητηρίου
Ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της Πλατείας Διοικητηρίου

Αποφασίστηκαν στη συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα και Κων. Ζέρβα

25-5-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ