ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-9-2019

Στο στόχαστρο των αρχών τα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα

Δεκάδες κλήσεις παρουσία του διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Στο στόχαστρο των αρχών τα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα

Στο στόχαστρο Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης μπήκαν τα δίκυκλα που σταθμεύουν ή διέρχονται παράνομα από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. 

Άντρες της Τροχαίας και δημοτικοί αστυνομικοί βεβαίωσαν σήμερα το πρωί δεκάδες κλήσεις, παρουσία του διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμά Γέρμανου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή.

«Από τώρα και στο εξής θα μας βλέπετε πολύ συχνά μπροστά σας, πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία που υπάρχει, είτε σε παρκαρισμένα δίκυκλα πάνω σε πεζοδρόμια είτε στην απρόσκοπτη διέλευσή τους από πεζόδρομους και τις πλατείες. Το πράγμα έχει ξεφύγει, η διέλευση από τα πλακόστρωτα είναι πολύ επικίνδυνη και για τους πεζούς, για παρασύρσεις και ατυχήματα. Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει σε μέγιστο σημείο, μας σταματούν στο δρόμο και μας λένε “βάλτε τέλος σε αυτή την κατάσταση, είστε υποχρεωμένοι να βάλετε τέλος σε αυτή την κατάσταση”. Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτή την λαϊκή επιταγή και παράκληση. Θα κουραστείτε να μας βλέπετε. Το κέντρο είναι αυτό που πονάει, είναι η εικόνα που δίνουμε και στους επισκέπτες», δήλωσε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτριος Δαγκλής, δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητα την Δημοτική Αστυνομία, τόνισε: «Σε συνέχεια των όσων έχουμε δεσμευτεί έναντι του κόσμου, τόσο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έδωσε ρητή εντολή για ευταξία στην πόλη, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη Τροχαία Θεσσαλονίκης. Μετά τη Δωδεκανήσου, ήρθαμε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για τα δίκυκλα αυτή τη φορά, για να αποδώσουμε τις πλατείες στους πεζούς. Να γνωρίζετε ότι οι δράσεις είναι στοχευμένες, γίνονται πάντα σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και την Τροχαία και θα φέρουμε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα, ο κ. Δαγκλής σημείωσε:
«Γίνεται μια καταγραφή των νόμιμων θέσεων για τα δίκυκλα να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, να δούμε αν μπορούμε να τα αυξήσουμε, αν μπορούμε να κάνουμε και αλλού παρεμβάσεις και σε κάθε περίπτωση σύντομα μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή θα αναρτηθούν οι θέσεις στην ιστοσελίδα του δήμου. Από εκεί και πέρα, ο ΚΟΚ είναι συγκεκριμένος, είναι αυστηρός και ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη».
Οι συγκεκριμένες δράσεις θα ενισχυθούν και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου σε νέα περιοχή, σε περίπου 10 μέρες από σήμερα.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge