ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-9-2019

Απόστολος Τζιτζικώστας: υπέγραψε την ψηφιακή αναβάθμιση του MOMus

Να αποκτήσει πραγματικά μητροπολιτικό χαρακτήρα..

Απόστολος Τζιτζικώστας: υπέγραψε την ψηφιακή αναβάθμιση του MOMus

Στην ψηφιακή αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης «MOMus» προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Θέλουμε το MOMus να αποκτήσει πραγματικά μητροπολιτικό χαρακτήρα και να επιτύχει το σκοπό της δημιουργίας του. Η συνένωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και των ιδιαίτερων τμημάτων τους, δηλαδή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα, σε έναν κορυφαίο πολιτιστικό οργανισμό χρειάζεται να στηριχθεί και να ενισχυθεί. Η παρέμβασή μας αποσκοπεί στην επίτευξη του κεντρικού στόχου της συνένωσης, που είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου μουσείου της Ελλάδας στο πεδίο της μοντέρνας τέχνης, που θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τόσο στη χώρα μας, όσο και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα ανεξάρτητα μουσεία, που πλέον αποτελούν διευθύνσεις του MOMus, με την παρέμβασή μας ενοποιούνται και αναβαθμίζονται ψηφιακά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει σταθερά τον πολιτισμό, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή επαφή των πολιτών με το παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν, αλλά και ειδικά για το MOMus η δημιουργία ενός ισχυρού διακριτού πόλου στο χάρτη των μεγάλων μουσείων σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης και της Αμερικής. Συμβάλλουμε έτσι αποφασιστικά στην προβολή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η πράξη «Σύγχρονες Δράσεις Πολιτιστικής Προβολής του MOMus» αφορά σε μια σειρά ψηφιοποιήσεων και ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την ενοποίηση και τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων ψηφιακών συλλογών του MOMus, την ενιαία διαχείριση και λειτουργία τους και τον εκσυγχρονισμό του ίδιου του οργανισμού.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης προβλέπεται μεταξύ άλλων η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση 1.000 επιλεγμένων εκθεμάτων του MOMus, με στόχο τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων συλλογών του μουσείου και την αξιοποίησή τους στη συνέχεια στις νέες εφαρμογές και συστήματα που θα υλοποιηθούν, όπως και σε αναπαραγωγές υψηλής ποιότητας αντιγράφων έργων τέχνης ή σε εκτυπώσεις για το πωλητήριο του μουσείου. Επίσης, θα δημιουργηθεί ενιαίος διαδικτυακός τόπος και θα ανασχεδιαστούν οι ιστοσελίδες των μουσείων που συνενώθηκαν, θα αναπτυχθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets και εφαρμογή για οθόνες προβολής (digital signage).

Αποτέλεσμα της παρέμβασης θα είναι το MOMus να αποκτήσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο σχέδιο παρουσίας και προβολής της δραστηριότητάς του σε επιλεγμένους χώρους αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και αλλού, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τον οργανισμό, όσο και για τη Θεσσαλονίκη. Οι οθόνες προβολής σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο σιδηροδρομικό σταθμό, στο λιμάνι, στη ΔΕΘ κ.α., αλλά και σε σημεία προβολής σε όλη την Ελλάδα. Στους ίδιους χώρους προβλέπεται η τοποθέτηση αντιγράφων έργων της συλλογής του MOMus (αναπαραγωγές υψηλής ποιότητας). Επίσης, στόχος είναι η προβολή του μουσείου και της δραστηριότητάς του εκτός Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης είναι 350.920 ευρώ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge