ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-9-2019

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα νήπια του οικισμού «Αγία Σοφία»

Του Δήμου Δέλτα της Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα νήπια του οικισμού «Αγία Σοφία»

Χωρίς σχολικό κτίριο τα νήπια του οικισμού «Αγία Σοφία» του Δήμου Δέλτα της Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 100 νήπια στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία», στον Δήμο Δέλτα της ΠΕ Θεσσαλονίκης, δεν άρχισαν φέτος το σχολείο, καθώς το λυόμενο όπου στεγαζόταν η σχολική μονάδα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των πασχαλινών διακοπών που πέρασαν, άγνωστοι κατέστρεψαν το λυόμενο κτίριο. Παρά τα αιτήματα που έγιναν από την Διεύθυνση του νηπιαγωγείου, με σχετικά έγγραφα, για προστασία του χώρου από περαιτέρω λεηλασίες, αλλά και αποκατάσταση των ζημιών, δεν έγινε τίποτα από αυτά με αποτέλεσμα το νηπιαγωγείο να μην λειτουργήσει ξανά μέχρι το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό από τον Μάη του 2019, ούτε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, ούτε και η σημερινή, αλλά ούτε και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έπραξαν τίποτα για να αποκατασταθεί η ζημιά και τα νήπια να μπορέσουν να ξεκινήσουν ομαλά τουλάχιστον τη νέα σχολική χρονιά. Αντίθετα τοπική διοίκηση και κράτος, άφησαν γι ακόμα μια φορά Μ.ΚΟ. να διαχειριστούν το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ προσφέρει, στο πλαίσιο προγράμματος, φορτηγάκι ώστε να γίνονται αιτήσεις για νέες εγγραφές, σε ένα κατεστραμμένο νηπιαγωγείο. Ενώ οι Γιατροί του Κόσμου πρόκειται να δώσουν, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε ο νέος Δήμαρχος Δέλτα, κάποιες σκηνές, οι οποίες μάλιστα θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ώστε να είναι ασφαλείς για τα νήπια για να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους.

Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει, διαχρονικά, πολλαπλές παρεμβάσεις και στη βουλή για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, καθώς το λυόμενο κτίριο, ο περιβάλλοντας χώρος και η περίφραξη του ήταν ακατάλληλα, χωρίς όμως να έχει βελτιωθεί κάτι, παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί. Μάλιστα έχουν καταγραφεί και περιστατικά τραυματισμών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση στέγαση των νηπίων του οικισμού «Αγία Σοφία» του Δήμου Δέλτα σε κτίριο ασφαλές και εξοπλισμένο, που θα πληροί τις προδιαγραφές ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η σχολική χρονιά.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge