ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-10-2019

Η πρόταση Τζιτζικώστα στη Google για το ..Doodle της 26ης Οκτωβρίου

Ο Λευκός Πύργος στο επίκεντρο

Η πρόταση Τζιτζικώστα στη Google  για το ..Doodle της 26ης Οκτωβρίου

Η Google στη Silicon Valley της Καλιφόρνια ήταν ο πρώτος σταθμός της επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Η πρώτη μέρα μάλιστα της επίσκεψης έκλεισε με τη σημαντική εκδήλωση της Περιφέρειας, της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, «Discover Greece», στο hub καινοτομίας «360 Lab» του Σαν Φρανσίσκο.

Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής ξεναγήθηκαν αρχικά στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Google στη Silicon Valley, από Έλληνες που εργάζονται στον τεχνολογικό κολοσσό και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρίας, το εργασιακό περιβάλλον της οποίας, όπως τόνισαν, θεωρείται από τα καλύτερα στον πλανήτη.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε το θαυμασμό του προς τους Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι διαπρέπουν σε μία από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης πρότεινε να θεσπίσει από το 2020 η Google ως Doodle της για την 26η Οκτωβρίου το σύμβολο του Λευκού Πύργου, τιμώντας με το δικό της τρόπο την ημέρα της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτομίες της Google και να ενημερωθούν από στελέχη της επιχείρησης για τις δυνατότητες που θα έχουν τα επόμενα χρόνια οι χρήστες της σε όλο τον κόσμο.

Στην επίσκεψη στη Google στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν το μηχανισμό υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί στην Περιφέρεια.

Η πρώτη μέρα της επιχειρηματικής αποστολής στην Καλιφόρνια έκλεισε στο Σαν Φρανσίσκο και συγκεκριμένα στο hub καινοτομίας «360 Lab San Francisco», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Discover Greece». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας για επενδύσεις στον τομέα της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών.

Εκτός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Προέδρου της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσου Τζήκα, ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Διευθυντής του ψηφιακού hub του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) στη Silicon Valley Eric Thelen, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγγελίδης, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AgentRisk Jon Vlachogiannis κ.ά.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε απευθυνόμενος σε ιδρυτές και στελέχη καινοτόμων εταιριών των ΗΠΑ: «Στόχος μας είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία η Silicon Valley της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πλέον η Βόρεια Ελλάδα έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας. Τώρα είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για να επενδύσετε στην Ελλάδα. Σας προσκαλώ όχι απλώς να επισκεφτείτε την Ελλάδα, αλλά να την εξερευνήσετε και να δείτε τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει. Επιδίωξή μας είναι να αναπτυχθούν συνεργασίες, να κερδίσουν οι επιχειρήσεις μας σε τεχνογνωσία και να διαπιστώσετε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, με κορυφαίο το ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα που παράγεται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά μας κέντρα. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε μόνιμη σχέση συνεργασίας της Περιφέρειας με τη Silicon Valley».

Ανάλογη πρόσκληση απηύθυνε και ο κ. Τζήκας, επισημαίνοντας ότι «η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό πάρκο για επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα. Με τα κατάλληλα κίνητρα μπορεί να εξελιχθεί σε εθνικό κόμβο τεχνολογιών». Ο κ. Τζήκας κάλεσε τους εκπροσώπους των εταιριών να λάβουν μέρος στην πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond 4», που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχειρηματική αποστολή συνεχίζεται σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ο Περιφερειάρχης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Stanford, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τα χαρακτηριστικά της περιοχής και τις δυνατότητές της, σε φοιτητές, καθηγητές, startuppers, ερευνητές και επιχειρήσεις. Επίσης, διοργανώνεται δεύτερη σημαντική εκδήλωση της Περιφέρειας, στη Silicon Valley, με θέμα τη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Silicon Valley, με συμμετέχοντες στελέχη εταιριών τεχνολογίας, επενδυτικών funds, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, angel investors, καθηγητών πανεπιστημίων, επιχειρηματιών κτλ. Πριν την εκδήλωση τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής θα επισκεφτούν άλλη μια εταιρία – κολοσσό, τη Facebook.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge