ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-10-2019

Συσκέψεις για νέους κανόνες στις φορτοεκφορτώσεις στο κέντρο

Μελετάται και η αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη

Συσκέψεις για νέους κανόνες στις φορτοεκφορτώσεις στο κέντρο

Διαφορετικές ζώνες φορτοεκφορτώσεων στο κέντρο της πόλης, μεταφορές με μεγαλύτερα φορτηγά και άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν ορισμένες από τις λύσεις που προτάθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. 

Δήμος, τροχαία και σωματεία οδηγών φορτηγών κάθισαν στο τραπέζι προκειμένου να καταρτίσουν ένα νέο σχέδιο το οποίο θα επιβαρύνει λιγότερο τους επαγγελματίες, αλλά ταυτόχρονα δεν θα προκαλεί περαιτέρω κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.

Τάξη στο μπάχαλο που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, λόγω και της αναρχίας στο σύστημα φορτοεκφορτώσεων, επιχειρούν να βάλουν επαγγελματίες, οδηγοί φορτηγών, δήμος και τροχαία. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, από πλευράς Τροχαίας προτάθηκε η δημιουργία διαφορετικών ζωνών με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Την ανάγκη να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις αλλά και την τάξη και ηρεμία στην πόλη, επισήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Την ανάγκη ζωνοποίησης του κέντρου επισήμανε ο διευθυντής Τροχαίας, ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, υπογραμμίζοντας πως κάποιες οδικές αρτηρίες είναι επιβαρυμένες από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Αναφέροντας τη δική του καθημερινή εμπειρία, ο κ. Γέρμανος τόνισε πως για παράδειγμα στη Βασ. Όλγας και στην Τσιμισκή επικρατεί το αδιαχώρητο τις πρωινές ώρες ενώ το διάστημα 15.00 με 17.00 μοιάζουν με «αεροδρόμιο». Διαφορετική είναι η εικόνα στη Λεωφόρο Νίκης που το πρωί είναι άδεια, ενώ από τις 2.00 μέχρι τις 4.30 επικρατεί το αδιαχώρητο.  

Ανεφοδιασμό με μεγαλύτερα φορτηγά, σε πιο ευέλικτα ωράρια, ζητούν από την πλευρά τους οι οδηγοί φορτηγών. Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό φορτηγά μέχρι 1,5 τόνο επιτρέπεται να μεταφέρουν προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα φορτηγά με μεγαλύτερο τονάζ επιτρέπεται να πραγματοποιούν μεταφορές μόνο το διάστημα από τις 8.30 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί.

Από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσουν συνολικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της κίνησης φορτηγών αλλά και ΙΧ στο κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτών, ο δήμος πρόκειται να  αφαιρέσει το επόμενο διάστημα τα πασαλάκια σε κεντρικές οδούς, στις οποίες καταγράφονται προβλήματα.

«Το ζητούμενο είναι να καταλήξουμε σε ένα ευέλικτο ωράριο που θα εξυπηρετεί το σύνολο της πόλης και τους επιχειρηματίες. Θέλουμε να βρούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μία λύση για το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ό,τι συμφωνηθεί, όμως, θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και βιώσιμης κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο κ. Δημητριάδης ανακοίνωσε επίσης ότι η διοίκηση του δήμου εξετάζει την αμφιδρόμηση της οδού Ίωνος Δραγούμη, στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί η ευρύτερη περιοχή της Βενιζέλου που έχει επιβαρυνθεί λόγω και των νέων ρυθμίσεων για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού του μετρό.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge