Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-10-2019

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στον Ευκλείδη

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση επιβολής φόβου..

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στον Ευκλείδη
fontsize

Η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στον Ευκλείδη.

Η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση επιβολής φόβου που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι αστυνομικές αρχές, με αφορμή την κατάληψη στο 15ο ΕΠΑΛ του σχολικού συγκροτήματος του Ευκλείδη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί με εξάρτηση, γκλομπ και κάποιοι με κράνη εισέβαλαν το βράδυ της πρώτης μέρας της κατάληψης στην αυλή του σχολείου, με αποτέλεσμα μαθητές, πιθανόν και εξωσχολικοί να τραπούν σε άτακτη φυγή, με πολλούς ενδεχόμενους κινδύνους. Οι περισσότεροι σε κατάσταση πανικού στριμωχνόταν στην αυλόπορτα και αρκετοί πηδούσαν από μεγάλο ύψος πάνω από κάγκελα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών οι αστυνομικοί έβριζαν, εκφόβιζαν, έσπρωχναν, και χτύπησαν έναν από αυτούς.

Στην προσπάθειά τους εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων να πλησιάσουν αστυνομικούς και να πληροφορηθούν για την κατάσταση, αντιμετωπίστηκαν απαξιωτικά και με απειλητική διάθεση.

Το επόμενο πρωί, κι ενώ δεν υπήρχε πλέον κατάληψη, δυο αστυνομικοί στεκόταν μπροστά στην πόρτα της αυλής, την ώρα που μαθητές κι εκπαιδευτικοί προσερχόταν στο σχολείο. Μετά από έντονη αντίδραση καθηγήτριας μέλους ΔΣ της ΕΛΜΕ τελικά αποχώρησαν.

Για ποιο λόγο αναρωτιόμαστε; Μήπως εντάσσεται στην επιχείρηση να επιβάλουν το κυβερνητικό δόγμα «Νόμος και τάξη» και στα σχολεία;

Η πολιτική αυτή έχει χρώμα. Είναι αυτή που προωθούν η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο και την υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις. Είναι η πολιτική, που από τη μια γεννά τα προβλήματα, ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση, καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και από την άλλη προωθεί αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές μέσα στα σχολεία.

Το σχολείο είναι χώρος διαπαιδαγώγησης και θεματοφύλακας αξιών. Περασμένα ξεχασμένα για κάποιους. Όχι για μας! Η παρουσία αστυνομικών Δυνάμεων στα σχολεία στοχεύει στην τρομοκράτηση των μαθητών που άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τα αιτήματα ή τις μορφές που επιλέγουν δεν παύουν να είναι μαθητές του σχολείου. Το σχολείο είναι το σπίτι τους, ο φυσικός τους χώρος μέσα στο οποίο δεν μπορούν να τους τρομοκρατούν αστυνομικές δυνάμεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να λύνονται με διάλογο και όχι με αστυνομικές επεμβάσεις που αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως εγκληματίες.

Καταδικάζουμε την κλήση και επέμβαση της αστυνομίας στο 15ο ΕΠΑΛ.

Καλούμε να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται οι μαθητές με κατασταλτικές αντιλήψεις και να προσεγγίσουμε παιδαγωγικά το σύνολο των μαθητών.

Αναρωτιόμαστε ο συγκεκριμένος εισαγγελέας, που έδωσε άδεια για την εισβολή, σε ποιες ενέργειες προχώρησε τόσο καιρό που οι μαθητές μένουν χωρίς κατάλληλες κτηριακές υποδομές και καθηγητές καταπατώντας βασικά μαθησιακά και συνταγματικά τους δικαιώματα; Δεν είδαμε μέτρα για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται, λόγω έλλειψης καθηγητών, για τα επικίνδυνα σχολικά κτίρια.

Από την άλλη πλευρά λέμε στους μαθητές μας ότι μόνο με οργανωμένες μορφές πάλης και συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα, που θα περιφρουρούνται με κάθε τρόπο, θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στο άσυλο, στην απεργία και σε όποια άλλη μορφή πάλης αποφασίσει δημοκρατικά το εργατικό-μαθητικό κίνημα, είτε έχει την θεσμική κατοχύρωση ενός νόμου είτε όχι.

Στα σχολεία δεν έχει θέση η αστυνομία!

ΠΗΓΗ alfavita.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εργασίες συντήρησης στην Ενωτική οδό Σίνδου
Εργασίες συντήρησης στην Ενωτική οδό Σίνδου

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

18-2-2020

Τέσσερις συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη
Τέσσερις συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ πραγματοποιούνται κανονικά

18-2-2020


Επίσκεψη και ξενάγηση του δημάρχου Δράμας στη Νεάπολη
Επίσκεψη και ξενάγηση του δημάρχου Δράμας στη Νεάπολη

Το οδοιπορικό στις δομές του δήμου έκρυβε εκπλήξεις

17-2-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ