ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-10-2019

Συνελήφθη 64χρονος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Σε κατάστημα που διατηρούσε βρέθηκαν χάλκινα νομίσματα και μία αγιογραφία

Συνελήφθη 64χρονος  για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Στη σύλληψη ενός 64χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όταν στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής έρευνας διαπίστωσαν ότι κατείχε παράνομα μία αγιογραφία και αρχαία νομίσματα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν σε κατάστημα – παλαιοπωλείο ιδιοκτησίας του 64χρονου, στο κέντρο της πόλης, εντόπισαν και κατέσχεσαν μία φορητή εικόνα της Παναγίας με ειλητό που έχει σλαβικές και ελληνικές επιγραφές, 11 χάλκινα νομίσματα και υποδιαιρέσεις βυζαντινών χρόνων (5ου – 14ου αι. Π.χ.) και 12 χάλκινα νομίσματα αρχαίων χρόνων, ελληνικά και ρωμαϊκά (6ος π.χ. – 3ος αι. μ.χ.) αντικείμενα που, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge