ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-10-2019

«Βολές» κατά Ζέρβα από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

Για παρεμβάσεις στην συνδικαλιστική τους δράση

«Βολές» κατά Ζέρβα από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

«Βολές» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, εξαπολύει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για παρεμβάσεις στην συνδικαλιστική δράση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Είναι η δεύτερη φορά, στον πρώτο μήνα της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης, που επιχειρείται ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του ΣΕΔΘ. Μετά το πρώτο περιστατικό στο χώρο του ΣΜΑ το οποίο αφού δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις δεν δόθηκε συνέχεια από την πλευρά μας (θεωρήσαμε ότι έγινε λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας ανάληψης καθηκόντων από τον νέο εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και της μικρής εμπειρίας του) , ακολούθησε την ημέρα που παρουσιάστηκαν οι νέοι μας συνάδελφοι της 3Κ στο χώρο των γραφείων της καθαριότητας, ένα δεύτερο σοβαρό πλέον περιστατικό το οποίο μας βάζει σε σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του γραφείου δημάρχου-σημαίνον μέλος άλλου σωματείου του δήμου- ενοχλήθηκε επειδή αντιπροσωπεία του ΣΕΔΘ , πραγματοποιούσε εγγραφές των νέων συναδέλφων στο σωματείο μας. Με περίσσιο θράσος αλλά και άγνοια επικοινώνησε με ανώτερα στελέχη της καθαριότητας με απώτερο σκοπό να σταματήσει τις εγγραφές των εργαζομένων με επιχειρήματα ψεύτικα και ανακρίβειες. Να σημειωθεί ότι στο χώρο υπήρχε και αντιπροσωπεία άλλου σωματείου.

Καταγγέλλουμε την σημερινή παρέμβαση του συγκεκριμένου στελέχους το οποίο εκφράζει τη διοίκηση και το δήμαρχο. Απαιτούμε εξηγήσεις για το σημερινό περιστατικό. Δεν γνωρίζουν ότι για να ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι μέλη σωματείου; Προτρέπουμε τους συναδέλφους οι οποίοι διατηρούν συλλόγους-μαγαζάκια να τα κλείσουν και να έρθουν να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων αντί να επιδίδονται σε κλάματα στο γραφείο δημάρχου για να σταματήσουν τις εγγραφές νέων μελών στον ΣΕΔΘ. Μήπως το γραφείο δημάρχου εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένου σωματείου; Ο ΣΕΔΘ δεν θα μετατραπεί σε σωματείο κλακαδόρων του εκάστοτε δημάρχου, ούτε σε παράρτημα δικηγορικών γραφείων, όπως άλλα σωματεία.

Εμείς γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας. Κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί για θέσεις υψηλών πτήσεων και απαιτήσεων μάλλον χρειάζονται πρώτα εκπαίδευση για να μην πέφτουν σε τέτοια παιδαριώδη λάθη.

Καλούμε τον δήμαρχο να συμμαζεύσει τους πραιτοριανούς του. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί, ακόμη πιο αποφασιστικοί, να είμαστε δίπλα στα 2500 μέλη μας αλλά και τον αγώνα για δημοτικές υπηρεσίες πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, με αποκλειστικά δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα. Ένα είναι σίγουρο…τρίτη παρέμβαση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ…
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge