Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
4-10-2019

«Βολές» κατά Ζέρβα από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

Για παρεμβάσεις στην συνδικαλιστική τους δράση

«Βολές» κατά Ζέρβα από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης
fontsize

«Βολές» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, εξαπολύει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για παρεμβάσεις στην συνδικαλιστική δράση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Είναι η δεύτερη φορά, στον πρώτο μήνα της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης, που επιχειρείται ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του ΣΕΔΘ. Μετά το πρώτο περιστατικό στο χώρο του ΣΜΑ το οποίο αφού δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις δεν δόθηκε συνέχεια από την πλευρά μας (θεωρήσαμε ότι έγινε λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας ανάληψης καθηκόντων από τον νέο εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και της μικρής εμπειρίας του) , ακολούθησε την ημέρα που παρουσιάστηκαν οι νέοι μας συνάδελφοι της 3Κ στο χώρο των γραφείων της καθαριότητας, ένα δεύτερο σοβαρό πλέον περιστατικό το οποίο μας βάζει σε σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του γραφείου δημάρχου-σημαίνον μέλος άλλου σωματείου του δήμου- ενοχλήθηκε επειδή αντιπροσωπεία του ΣΕΔΘ , πραγματοποιούσε εγγραφές των νέων συναδέλφων στο σωματείο μας. Με περίσσιο θράσος αλλά και άγνοια επικοινώνησε με ανώτερα στελέχη της καθαριότητας με απώτερο σκοπό να σταματήσει τις εγγραφές των εργαζομένων με επιχειρήματα ψεύτικα και ανακρίβειες. Να σημειωθεί ότι στο χώρο υπήρχε και αντιπροσωπεία άλλου σωματείου.

Καταγγέλλουμε την σημερινή παρέμβαση του συγκεκριμένου στελέχους το οποίο εκφράζει τη διοίκηση και το δήμαρχο. Απαιτούμε εξηγήσεις για το σημερινό περιστατικό. Δεν γνωρίζουν ότι για να ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι μέλη σωματείου; Προτρέπουμε τους συναδέλφους οι οποίοι διατηρούν συλλόγους-μαγαζάκια να τα κλείσουν και να έρθουν να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων αντί να επιδίδονται σε κλάματα στο γραφείο δημάρχου για να σταματήσουν τις εγγραφές νέων μελών στον ΣΕΔΘ. Μήπως το γραφείο δημάρχου εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένου σωματείου; Ο ΣΕΔΘ δεν θα μετατραπεί σε σωματείο κλακαδόρων του εκάστοτε δημάρχου, ούτε σε παράρτημα δικηγορικών γραφείων, όπως άλλα σωματεία.

Εμείς γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας. Κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί για θέσεις υψηλών πτήσεων και απαιτήσεων μάλλον χρειάζονται πρώτα εκπαίδευση για να μην πέφτουν σε τέτοια παιδαριώδη λάθη.

Καλούμε τον δήμαρχο να συμμαζεύσει τους πραιτοριανούς του. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί, ακόμη πιο αποφασιστικοί, να είμαστε δίπλα στα 2500 μέλη μας αλλά και τον αγώνα για δημοτικές υπηρεσίες πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, με αποκλειστικά δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα. Ένα είναι σίγουρο…τρίτη παρέμβαση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ…Στην ίδια κατηγορία..
Φωτιά σε εταιρεία   μετάλλων στην ΙωνίαΦωτιά σε εταιρεία μετάλλων στην Ιωνία

Έσπευσε στο σημείο η πυροσβεστική


Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»

Από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα


Συνελήφθη 22χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μετά από καταδίωξηΣυνελήφθη 22χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μετά από καταδίωξη

Δεν συμμορφώθηκε σε σήμα ελέγχου των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Θανατηφόρο τροχαίο στο ΩραιόκαστροΘανατηφόρο τροχαίο στο Ωραιόκαστρο

Σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού


Συνελήφθη 48χρονος   μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιώνΣυνελήφθη 48χρονος μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του ποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης


Επιθέσεις κατά τραπεζών στη ΘεσσαλονίκηΕπιθέσεις κατά τραπεζών στη Θεσσαλονίκη

Προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ


Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα ΚυριακήΜικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη


Συλλήψεις  για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίαςΣυλλήψεις για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Στον εισαγγελέα δύο άτομα


Το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων ενώνει τη φωνή του με τους αρχαιολόγους για το ΜετρόΤο Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων ενώνει τη φωνή του με τους αρχαιολόγους για το Μετρό

Η μετακίνηση ενός μνημείου ή τμήματός του απαγορεύεται ρητάgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Επιθέσεις