ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-10-2019

Εμπλοκή στην επένδυση για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς Μοδιάνο

Μικρομέτοχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του ομίλου Φάις

Εμπλοκή στην επένδυση για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς Μοδιάνο

Εμπλοκή με απροσδιόριστη έκβαση παρουσιάζει η εμβληματική επένδυση για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Μικρομέτοχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του ομίλου Φάις, που ελέγχει με εταιρείες του το 55% του συγκροτήματος και με ασφαλιστικά μέτρα πέτυχαν να μπλοκάρουν την έναρξη των εργασιών. 

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα για παράδοση του ανακαινισμένου Μοδιάνο στις αρχές του 2020, έχει ήδη ανατραπεί και κινδυνεύει να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες, εάν οι αντίδικοι δεν έλθουν σε συμφωνία και αποφασίσουν να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα που προσφέρει η νομοθεσία. Ανήσυχοι από τις εξελίξεις δηλώνουν οι φορείς της αγοράς, ενώ δεν αποκλείει την ανάληψη διαμεσολαβητικού ρόλου η δημοτική αρχή της πόλης.

Η αιτήση των μικρομετόχων για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων έναντι της επένδυσης συζητήθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση καμία εργασία δεν μπορεί να ξεκινήσει στην αγορά Μοδιάνο. Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τον εμπορικό κόσμο και τη δημοτική αρχή της πόλης, καθώς, το λιγότερο, οδηγεί σε ανατροπή του αρχικού πλάνου για παράδοση της ανακαινισμένης αγοράς στο πρώτο τρίμηνο του 2020

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως ο χρόνος ολοκλήρωσης της επένδυσης δεν αποκλείεται να εισέλθει σε νέες μεγαλύτερες περιπέτειες, αν μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα, προκληθεί ντόμινο αλλεπάλληλων προσφυγών από τους αντιδίκους σε επόμενα στάδια της ελληνικής Δικαιοσύνης, επιφέροντας νέες καθυστερήσεις.

Η προοπτική μιας μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης και του εκτροχιασμού του χρονοδιαγράμματος που μπορεί να επιφέρει, ανησυχεί και τη δημοτική αρχή της πόλης, η οποία δεν αποκλείει ακόμη και την ανάληψη διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας

Ο όμιλος Φάις, μέσω εταιρειών του, απέκτησε το 43,63% της αγοράς Μοδιάνο από το ΤΑΙΠΕΔ, στα μέσα του 2017, έναντι ποσού 1,9 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον έχει ανεβάσει το ποσοστό του στο 55%. Το ύψος της επένδυσης που σχεδιάζει να υλοποιήσει στην ιστορική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, προϋπολογίζεται σε πάνω από 5 εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ με περίοδο αποπεράτωσης 12 έως 18 μήνες.

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge