Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τοπικά Νέα/
5-10-2019

Καταγγελία της Ένωσης Πληροφορικών για πρόσληψη στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Τι ακριβώς εννοούν οι υπογράφοντες την ως άνω προκήρυξη?

Καταγγελία της Ένωσης Πληροφορικών για πρόσληψη στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου
fontsize

Επιστολή - Καταγγελία προς τον Υφυπουργό Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο απέστειλε η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, σχετικά με προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 34 εκπαιδευτικών στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου με απαιτούμενα προσόντα «ΔΕ/Εμπειρικός».

Η Καταγγελία αναφέρει:

Κύριε Υφυπουργέ.

Εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε προκήρυξη σχετικά με την πρόσληψη 34 εκπαιδευτικών στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε) του ομώνυμου Δήμου (ΑΔΑ: 6ΨΚΩΟΚΠ7-Ζ31) όπου τα ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σε ό,τι αφορά την ειδικότητα «Επιμορφωτής Πληροφορικής» περιγράφονται ως «ΔΕ/Εμπειρικός».

Στην περιβόητη «Εποχή της Πληροφορίας» (Information Era), αρκεί κάποιος να έχει απολυτήριο Λυκείου και να δηλώνει … «εμπειρία» στην Πληροφορική, για να εργασθεί ως επιμορφωτής του προσωπικού ενός ΟΤΑ (ή/και άλλων) στην Πληροφορική! Κι όλα αυτά ενώ είναι ακόμη νωπές οι μνήμες του διορισμού ως καθηγητών Πληροφορικής στα σχολεία της χώρας ανθρώπων που έχουν σπουδές Θεολογίας, Φιλοσοφικής, Φυσικής Αγωγής, Χημείας ή άλλων αντικειμένων άσχετων με την Επιστήμη των Υπολογιστών. Συμπεραίνει δηλαδή κανείς πως ο παραλογισμός συνεχίζεται, ενδεχομένως και με εντονότερο τρόπο.

Κι αναρωτιόμαστε: Πώς τεκμηριώνει κάποιος απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι γνωρίζει από Πληροφορική; Τι ακριβώς εννοούν οι υπογράφοντες την ως άνω προκήρυξη με την λέξη «εμπειρικός»; Άραγε η αλλαγή του σκληρού δίσκου ή η προσθήκη ολοκληρωμένων RAM σε κάποιο PC ή η χρήση ενός επεξεργαστή κειμένου τεκμηριώνουν «εμπειρία» και θεμελιώνουν δικαίωμα εργασίας κάποιου ως επιμορφωτή τρίτων στην Πληροφορική; Μήπως θα έπρεπε και στις Τεχνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ της χώρας (χάριν οικονομίας στη Μισθοδοσία ας πούμε) να τοποθετούνται … ΔΕ Μηχανικοί; Ή «εμπειρικοί στις κατασκευές»; Ίσως ακόμη να ξεκινούσαμε διορισμούς «ΔΕ/Εμπειρικών» Δασκάλων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γιατί όχι και «ΔΕ/Εμπειρικών» Ιατρών στα Νοσοκομεία;

Λυπούμαστε για τους παραπάνω σαρκασμούς, όμως -ειλικρινά- μόνο ως αστείο και μάλιστα κακόγουστο, μπορεί να εκληφθεί η 2η στήλη («βαθμίδα εκπαίδευσης») του πίνακα στην εν λόγω προκήρυξη. Εκτός αν ακόμη σήμερα κάποιοι δεν θεωρούν την Πληροφορική ως Επιστήμη και τους αποφοίτους των αντιστοίχων Τμημάτων της Τριτοβάθμιας ως Επιστήμονες. Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη προκήρυξη επιβάλλεται να αποσυρθεί/τροποποιηθεί για λόγους ευνομίας, ισονομίας καινομιμότητας και εννοείται πως οι Έλληνες Πληροφορικοί επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Πάντως, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εχέφρονες αρμόδιοι για να διορθώσουν την τεράστια αυτή στρέβλωση και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με τιμή,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ).Στην ίδια κατηγορία..
Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Δευτέρα στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ


Υπό πλήρη έλεγχο  η φωτιά  σε εργοστάσιο μετάλλωνΥπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο μετάλλων

Ξέσπασε χθες το βράδυ


Αλλοδαποί έσπασαν κατάστημα Κούρδου από τη ΣυρίαΑλλοδαποί έσπασαν κατάστημα Κούρδου από τη Συρία

Επί της οδού Πτολεμαίων


Ο Κώστας Καραμανλής στο Δημαρχείο ΘεσσαλονίκηςΟ Κώστας Καραμανλής στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Θα συναντηθεί με τον Κ.Ζέρβα


Δημοτικός υπάλληλος στην Καλαμαριά βρήκε και παρέδωσε δέμα μεγάλης αξίαςΔημοτικός υπάλληλος στην Καλαμαριά βρήκε και παρέδωσε δέμα μεγάλης αξίας

Μία αξιέπαινη πράξη


Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα Δευτέρα στη ΘεσσαλονίκηΚαλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Η πρόγνωση του καιρού


Φωτιά σε εταιρεία   μετάλλων στην ΙωνίαΦωτιά σε εταιρεία μετάλλων στην Ιωνία

Έσπευσε στο σημείο η πυροσβεστική


Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»

Από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα


Συνελήφθη 22χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μετά από καταδίωξηΣυνελήφθη 22χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μετά από καταδίωξη

Δεν συμμορφώθηκε σε σήμα ελέγχου των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα


Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη ΘεσσαλονίκηΟι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Επιθέσεις