ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-10-2019

Ελεύθεροι ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί στη Θεσσαλονίκη

Yπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης

Ελεύθεροι ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην α' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο κεντρικός λιμενάρχης της πόλης και οι έξι πλοηγοί που κατηγορούνται ότι χρηματίζονταν προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη έναντι άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας.

Το ποσό της εγγύησης ορίστηκε σε 20.000 ευρώ για τον λιμενάρχη και σε 15.000 ευρώ για τους πλοηγούς, με σύμφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων.

Xθες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 ευρώ ο καθένας οι τέσσερις εφοπλιστές που φέρονται ως εγκέφαλοι της οργάνωσης που λυμαινόταν τουλάχιστον ένα χρόνο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ως ισχυροί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας δεν είναι ύποπτοι για φυγή στο εξωτερικό, αλλά ούτε και για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Ελεύθεροι, υπό τον όρο της χρηματικής εγγυοδοσίας από 2.000 έως 10.000 ευρώ κατά περίπτωση, αφέθηκαν και οι υπάλληλοι-συνεργάτες τους στις ιδιωτικές εταιρείες ρυμουλκών που διατηρούν οι τέσσερις εφοπλιστές και οι οποίοι κατηγορούνταν ότι δρούσαν κατ' εντολήν τους.

Σε βάρος των συνολικά 18 συλληφθέντων πάντως η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εκβίασης κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια από κοινού, δωροληψίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, δωροδοκίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση από κοινού και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποχρέωνε τα πλοία που προσέγγιζαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να χρησιμοποιούν περισσότερα ρυμουλκά από αυτά που χρειάζονταν, με αποτέλεσμα να αυξάνουν το κόστος ελλιμενισμού, ενώ εξυπηρετούσαν κατά προτεραιότητα τα καράβια που πλήρωναν.

Την έρευνα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, διενήργησε η Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Χαράλαμπου Παπαγεωργίου.

ΠΗΓΗ efsyn.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge