ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-10-2019

Εξαφανίστηκαν τμήματα μαθητείας ΕΠΑΛ

Διαμαρτυρία από την Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Εξαφανίστηκαν τμήματα μαθητείας  ΕΠΑΛ

Την αφαίρεση τμημάτων μαθητείας των  ΕΠΑΛ τα οποία είχαν ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ότι θα λειτουργήσουν, καταγγέλλει η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:


Σε παλινωδίες επιδίδεται πάλι το Υπουργείο Παιδείας, αυτή τη φορά σε σχέση με τη λειτουργία ειδικοτήτων του Μεταλυκειακού  Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ.
Ενώ  αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε στο site του Υπουργείου η λειτουργία 8 νέων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι ειδικότητες:

του Τομέα Μηχανολογίας 

Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

Και του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας 

 Βοηθός Οδοντοτεχνίτη,

Ενώ ενημερώθηκαν οι σχολικές μονάδες για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης λειτουργίας των 8 νέων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι 3 παραπάνω ειδικότητες,

Ενώ από τον Ιούνιο του 2019 ενημερώθηκαν οι μαθητές των σχολικών μονάδων για την λειτουργία των εν λόγω ειδικοτήτων με το ΦΕΚ 1936/τΒ΄/29.5.2019,

Ενώ δημιουργήθηκαν έγκαιρα από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς  συνθήκες λειτουργίας με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό μαθητών,

Τελικά το Υπουργείο ανακοινώνει ότι οι παραπάνω 3 ειδικότητες εκλείπουν από τη λίστα με τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2019-2020, με την αιτιολογία της μη ύπαρξης προγραμμάτων σπουδών από το ΙΕΠ (!).

Λόγω της μη λειτουργίας των παραπάνω 3 ειδικοτήτων αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον «αέρα»  μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στα αντίστοιχα προγράμματα. Κάποιοι από τους μαθητές λόγω της επικείμενης  λειτουργίας των τμημάτων μαθητείας τροποποίησαν τις όποιες επιλογές τους, για εργασία ή σπουδές για να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που τελικά δε θα γίνει.

Και δεν θα γίνει με αποκλειστική ευθύνη των υπευθύνων του Υπουργείου, που δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν  τις απαραίτητες συνθήκες λειτουργίας των τμημάτων που το ίδιο ανακοίνωσε και σε διάστημα 4 μηνών αναίρεσαν απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ.

Απαιτούμε να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα τμήματα της Μαθητείας που ανακοινώθηκαν (Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών, Βοηθός Οδοντοτεχνίτη).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge