ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-10-2019

Αντιπλημμυρικά έργα προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

Αντιπλημμυρικά έργα  προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπλημμυρικά έργα στην Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ύψους τριάντα εκ. ευρώ, προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα εισήγηση για την υποβολή πρότασης ένταξης των έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια, πρόκειται για έργα που θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών όπου θα εκτελεστούν.

Αναλυτικότερα στον νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται έργα δημιουργίας δικτύου ομβρίων στην Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά, έργα διευθέτησης του ρέματος Ευκαρπίας επίσης στον Δήμο Παύλου Μελά και έργα διευθέτησης του ρέματος Κυψέλης στην Πυλαία.

Στη Χαλκιδική προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις αποστράγγισης ομβρίων υδάτων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Νέας Προποντίδας μαζί με τις τεχνικές μελετητικές υπηρεσίες που θα τις συνοδεύουν, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους οικισμούς Ορμύλια και Ψακούδια του Δήμου Πολυγύρου, και δράσεις ανακύκλωσης για τα σχετικά έργα. Στις παραπάνω παρεμβάσεις προβλέπονται επίσης δαπάνες αρχαιολογίας και δαπάνες που αφορούν τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφελείας.

Φορέας υλοποίησης για τα έργα στον νομό Θεσσαλονίκης θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ενώ για τα έργα στη Χαλκιδική οι Δήμοι Προποντίδας και Πολυγύρου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge