ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-10-2019

Παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη

Γιγαντοπανό στο κτίριο του ΚΘΒΕ

Παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη
Φωτ.902.gr

Παρέμβαση με γιγαντοπανό στο κτίριο του ΚΘΒΕ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη φοιτητικοί σύλλογοι, καλώντας σε ξεσηκωμό μπροστά στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη στις 19:00 στην Καμάρα.

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων έγραφε «Όχι στην ισοτίμιση των πτυχίων με τα κολέγια στο νέο νόμο της κυβέρνησης. Θέλουμε αναβάθμιση των σπουδών στο ύψος των αναγκών μας».

Παράλληλα, οι φοιτητές μοίρασαν ανακοίνωση από την απόφαση της κοινής σύσκεψης συντονισμού δράσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17/10, στην οποία συμμετείχαν οι σύλλογοι φοιτητών φυσικού, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, ψυχολογικού, φαρμακευτικής, κτηνιατρικής, βιολογικού, η συντονιστική επιτροπή του ΕΚΠ και φοιτητές του ΠΑΜΑΚ.

Στην σύσκεψη, αποφασίστηκε πραγματοποίηση συνελεύσεων ετών και η άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με την σημερινή παρέμβαση να αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού τους.

Η αγωνιστική δραστηριότητα προγραμματίστηκε ως εξής:

Κυριακή 20 Οκτώβρη: Συμμετοχή στην κινητοποίηση εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης για τη δυσοσμία που προκαλείται από τα ΕΛΠΕ, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στις 11:00 στο δημαρχείο Κορδελιού.

 21-23 Οκτώβρη: Κινητοποιήσεις στους κοσμήτορες και τους προέδρους των τμημάτων για τα οξυμένα ζητήματα της κάθε σχολής.

24-25 Οκτώβρη: Καταλήψεις σχολών, με προγραμματισμό παράλληλων εκδηλώσεων, συναυλιών και προβολές ταινιών.

Πέμπτη 24 Οκτώβρη: Ημέρα φοιτητικού συλλαλητηρίου στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίηση φοιτητικού συλλαλητηρίου και αποκλεισμός του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, από τις 12:00

30-31 Οκτώβρη: Νέες καταλήψεις σχολών.

30 Οκτώβρη: Κατάληψη πρυτανείας και γλέντι.

31 Οκτώβρη: Φοιτητικό συλλαλητήριο 19:00, στην Καμάρα. Συμμετοχή σε νέα σύσκεψη των συλλόγων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για συντονισμό της δράσης .

Συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ, στις 10 Νοέμβρη, για πανελλαδικό συντονισμό όλων των Φοιτητικών Συλλόγων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα προχωρούν δυναμικά όλο αυτό το διάστημα, με κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και συσκέψεις, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους πως «Οι κινητοποιήσεις αυτών των εβδομάδων έδειξαν το δρόμο. Η οργάνωση μας στα έτη, οι συνελεύσεις ετών και τμημάτων, οι επιτροπές που εκλέξαμε, οι αποσπάσεις που είχαμε έδειξαν ότι ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Ήδη καταφέραμε:

Να αποσπάσουμε δέσμευση ότι θα ανοίξει άμεσα η άνω λέσχη!

Στο Πολυτεχνείο δόθηκε πρόσβαση στους μετεγγραφέντες στο e-learning και βεβαίωση για να σιτίζονται στη λέσχη ενώ δεν έχουν πάρει ακόμα τις μετεγγραφές τους!

Στο τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ δημιουργήθηκαν δύο τμήματα για τα εργαστηριακά μαθήματα για τους φοιτητές που δεν χωρούσαν.

Στην γεωπονία μετά από διεκδικήσεις των φοιτητών δόθηκε χώρος για την ομάδα αυτοάμυνας στον 5ο όροφο του κτηρίου της γεωπονίας.

Στο ΒΣΑΣ του ΠΑΜΑΚ επαναφέρθηκε για τους επί πτυχίω φοιτητές η πτυχιακή εξεταστική.

Στην κτηνιατρική αποσπάστηκε δέσμευση ότι οι φοιτητές θα πάρουν ένα σύγγραμα το οποίο είχε κοπεί».

Τα αιτήματα που συμπεριλήφθηκαν στην απόφαση της κοινής σύσκεψης:

Έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες των πανεπιστημίων και των εστιών

Ανέγερση νέων εστιών στο εγκαταλελειμμένο κτίριο-parking πίσω από τον πύργο του παιδαγωγικού.

Επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, που θα προωθούν τη σύνδεση θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής με κριτήριο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων επιστημόνων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Όχι κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων.

Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στο αντικείμενο, στην ευθύνη και εποπτεία του ιδρύματος με επιβλέποντα καθηγητή, με πληρωμή στο ύψος του κατωτάτου μισθού και πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξασφάλιση θέσεων πρακτικής για όλους τους φοιτητές που το επιθυμούν. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.

Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές. Καμία ανάμειξη και συνεργασία του πανεπιστημίου με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Καμία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του πανεπιστημίου. Να δεσμευτούν οι διοικήσεις ότι δε θα εφαρμόσουν το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου μέσα στα Πανεπιστήμια.

Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Να καταργηθεί άμεσα το απαράδεκτο χαράτσι των 20ευρώ στο πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ.
Δικαίωμα μετεγγραφής σε φοιτητές και σπουδαστές με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί, των μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με αναπηρία 67% και άνω.

Γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Έρευνα. Χρηματοδότηση της Έρευνας στα Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη, πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ 902.gr



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge