Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-10-2019

Ερώτηση στην Κομισιόν για παράνομες κρατικές ενισχύσεις στον ΟΑΣΘ

Λάμβανε υπερβολικές επιδοτήσεις από το ελληνικό κράτος

Ερώτηση στην Κομισιόν για παράνομες κρατικές ενισχύσεις στον ΟΑΣΘ
fontsize

Ερώτηση στην Κομισιόν σε σχέση με τη διερεύνηση των καταγγελιών περί απαγορευμένων κρατικών ενισχύσεων, ύψους άνω των 125 εκ. ευρώ, που εισέπραξαν οι ιδιώτες μέτοχοι του ΟΑΣΘ την περίοδο 2010-2017 κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι καταγγελίες του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ, που λειτούργησε ως φορέας της εκκαθάρισής του, βρίσκονται στα χέρια της Κομισιόν από τον περασμένο Ιούνιο. Ο Δημ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Επιτροπή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνησή τους, αλλά και τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για την επιτάχυνση των σχετικών ερευνών. 3

Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, “επί σειρά δεκαετιών και με αλλεπάλληλες συμβάσεις, το συγκοινωνιακό έργο των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης ανατίθεντο μονοπωλιακά στον ΟΑΣΘ, που συγκροτούνταν από ιδιώτες αυτοκινητιστές και λάμβανε υπερβολικές επιδοτήσεις από το ελληνικό κράτος”, μέχρι και το 2017, όποτε περιήλθε ο οργανισμός στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η τελευταία σύμβαση υπεγράφη το 2001 και παρατάθηκε επ’ αόριστον το 2008, με ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να διακοπεί το 2017 επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο ΟΑΣΘ τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία, προκειμένου να εφαρμοστεί η ενωσιακή νομοθεσία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών τον περασμένο Ιούλιο ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία της εκκαθάρισης ότι το έργο της εταιρείας που ανέλαβε την αποτίμηση της οικονομικής θέσης του ΟΑΣΘ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του Νοεμβρίου του 2019.

Ωστόσο, «στη διαδικασία της οριστικής εκκαθάρισης θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι προσφυγές που ήδη έχουν υπάρξει, τόσο στην ελληνική δικαιοσύνη, όσο και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε, εκ μέρους των πρώην μετόχων, εκ μέρους της σημερινής διοίκησης κι εκ μέρους του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών» τονίζει.

Σημείωνε πως «ο χρόνος τελεσιδικίας των αποφάσεων των δικαστηρίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ώστε να συνυπολογιστούν τα αποτελέσματά τους στην τελική αποτίμηση της εκκαθάρισης, η οποία ως γνωστόν θα επικυρωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Τούτων δεδομένων, θεωρούμε ότι είναι σαφές πως μπορείτε άμεσα να εκκινήσετε τη διαδικασία λειτουργίας του Α.Σ.Υ.Θ.(Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ) με το διορισμό νέας διοίκησης.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις αρχές του μήνα απέδωσε τεράστιο μερίδιο ευθύνης» στην Κομισιόν γιατί ενέκρινε την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, ενώ προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για αύξηση του ορίου ζωής των λεωφορείων.

ΠΗΓΗ stokokkino.gr
Events και Alerts από αυτή την καταχώρησηΣτην ίδια κατηγορία..

Παρέμβαση  Βαρβιτσιώτη στο «4ο Thessaloniki Summit»Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη στο «4ο Thessaloniki Summit»

Κόντρα με τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών


Ομιλία δημάρχου Θεσσαλονίκης στο 4ο Thessaloniki Summit 2019Ομιλία δημάρχου Θεσσαλονίκης στο 4ο Thessaloniki Summit 2019

Η Θεσσαλονίκη έχει το ιδανικό μέγεθος, την ιδανική θέση και τους ιδανικούς ανθρώπους..
Τυχερό και καλοτάξιδο .. το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόνταΤυχερό και καλοτάξιδο .. το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki SummitΚοινωνική ..ζεστασιά από το Δήμο ΘέρμηςΚοινωνική ..ζεστασιά από το Δήμο Θέρμης

Μοίρασε καυσόξυλα σε δημότες που έχουν ανάγκη


ΑΠΘ: Εκδήλωση για την Επέτειο του ΠολυτεχνείουΑΠΘ: Εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Yπό την αιγίδα της Πρυτανείας και της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ