ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-10-2019

Βέλτιστη λύση η παραμονή των αρχαίων στη Βενιζέλου

Από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Βέλτιστη λύση η παραμονή των αρχαίων στη Βενιζέλου

Υπέρ της παραμονής και κατά χώρα ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου τάσσεται το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, καθώς όπως τόνισε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Παναγιώτης Πρίνος η in situ παραμονή έχει μελετηθεί από τους καθηγητές του τμήματος και έχει χαρακτηριστεί εξ αρχής ως η βέλτιστη λύση.

«Για την κατασκευαστική μέθοδο με την παραμονή των αρχαίων το τμήμα μας και συνάδελφοι που είναι εξειδικευμένοι έχουν ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια, όταν προέκυψε αυτή η συζήτηση για το ποιά μέθοδο θα ακολουθήσουμε, και η απάντηση ήταν καταφατική και για αυτό το λόγο προχώρησε και η προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό και σε αυτή τη λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίνος.

«Λόγω της σημαντικότητας των αρχαιοτήτων, μιλάμε για σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, η λύση είναι και εφικτή και η βέλτιστη» δήλωσε στη συνέχεια και διαπίστωσε πως «ακόμα και αν μπορεί να γίνει η απόσπαση και επανατοποθέτηση χάνεται όλη αυθεντικότητα και όλο το περιβάλλον που υπάρχει αυτή τη στιγμή επομένως κάτι τέτοιο θα είναι πολύ άσχημο και στο τέλος σίγουρα δεν θα είναι όπως είναι τώρα».

«Η λύση είχε δουλευτεί από συναδέλφους του τμήματος, είχε μελετηθεί, είχε κατηγορηματικά δηλωθεί ότι είναι εφικτή και για αυτό το λόγο προχώρησε η προηγούμενη διοίκηση σε αυτή τη λύση. Δεν έχει αλλάξει κάτι για να διαφοροποιεί αυτή τη θέση» δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πρίνος δήλωσε πως δεν έχει ζητηθεί η άποψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής συζήτηση στη Σύγκλητο του ιδρύματος για το θέμα.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία λέει «όχι» στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως η λύση της διατήρησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου ενώ θα προχωράει η κατασκευή του σταθμού είναι απολύτως εφικτή.

ΠΗΓΗ stokokkino.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge