ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-10-2019

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με το Σύλλογο Γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, την Τετάρτη 30 Οκτώβρη 2019, στις 11 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, μόνιμους και μαζικούς διορισμούς και έγκριση όλων των τμημάτων προσανατολισμού των ΓΕΛ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

«Η οργή της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Κουφαλίων έχει ξεχειλίσει, καθώς για ακόμα μία χρονιά το σχολείο λειτουργεί, από την αρχή του σχολικού έτους, με σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές.
Η κατάσταση είναι πραγματικά απίστευτη! Τέλος Οκτώβρη και λείπουν 33 ώρες Μαθηματικών (+12 υποστήριξης)! Μηχανολόγων ΠΕ82 25 ώρες! Πληροφορικής 30 ώρες! Γεωπονίας 41 ώρες! 13 ώρες Γυμναστικής, 9 Αγγλικών και 9 Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν γιατί, ενώ τα κενά είναι γνωστά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών.

Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, υπολείπεται δραματικά του αριθμού των κενών, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν καθηγητές στο σχολείο σε πολλές περιπτώσεις παρά μόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για ανάλγητη συμπεριφορά του υπ. Παιδείας και των κυβερνήσεων τωρινών και προηγούμενων, που ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όμως πολλές οικογένειες είτε ματώνουν, είτε είναι αδύνατο να καταφύγουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Συνεπώς, το δικαίωμα των μαθητών να έχουν πρόσβαση με ισότιμο τρόπο σε αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πλήττεται εγκληματικά και μόνο στην καλή θέληση των εκπαιδευτικών οφείλονται τα όποια αποτελέσματα.
Η "κανονικότητα" του υπουργείου Παιδείας μεταφράζεται σε χιλιάδες ώρες κενών. Σε μαθητές-υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων που ακόμα δεν έχουν αρχίσει να διδάσκονται ούτε τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!

Έχει σημασία να αναφερθεί ότι οι μαθητές για μια ημέρα κατάληψης καλούνται να χάσουν εκδρομές προκειμένου να αναπληρώσουν τις ώρες, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Για τις ώρες που χάνονται επειδή δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ποιος έχει την ευθύνη;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ;

Η ανάγκη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα ώστε οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται σε συνθήκες παιδαγωγικά και επιστημονικά επαρκείς είναι επιτακτική και αυταπόδεικτη!

Καταγγέλλουμε την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από καθηγητές!

Απαιτούμε την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία!

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη και αξιοπρεπή μόρφωση, μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τους γονείς τους!

Καμιά αναμονή, τα περιθώρια στενεύουν!

Τώρα αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

Όχι στους εκπαιδευτικούς-λάστιχο. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ.

Ανώτερος αριθμός 20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις κατευθύνσεις - 10 στα εργαστήρια

Nα εγκριθούν όλα τα τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και να μπορούν όλα τα παιδιά να σπουδάζουν στο σχολείο τους.

Να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα Γενικής Παιδείας, όλα τα ξενόγλωσσα, λαμβάνοντας υπόψη τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge