Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-10-2019

Στις κάλπες οι Μηχανικοί του ΤΕΕ

Συνολικά 383 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας

Στις κάλπες οι Μηχανικοί του ΤΕΕ
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, όλοι οι μηχανικοί, τακτικά μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καλούνται στις κάλπες για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του ΤΕΕ και των περιφερειακών Τμημάτων του, αναδεικνύοντας τη νέα σύνθεση της «Βουλής των Μηχανικών» που αντιπροσωπεύει τον πολυπληθέστερο επιστημονικό φορέα της χώρας.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατά τις ώρες 08.00 έως 19.00 με τους μηχανικούς να ψηφίζουν σε τέσσερις κάλπες συν την κάλπη της ειδικότητας ή των ειδικοτήτων τους, για να αναδείξουν:

- Τα 155 αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που εδρεύει στην Αθήνα, με γεωγραφική κατανομή, στο πλαίσιο της οποίας, αντιστοιχούν στην Κεντρική Μακεδονία 24 μέλη.

- Τα τέσσερα αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, με ισάριθμα αναπληρωματικά.

- Τα δεκαπέντε αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εδρεύει στην Αθήνα, και τα πέντε μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ, με ισάριθμα αναπληρωματικά.

Τα αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας κάθε Περιφερειακού Τμήματος, που για το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι εξήντα και κατανέμονται ως ακολούθως: σαράντα δύο από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και από τρία μέλη από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Τα 5 αιρετά μέλη των 13 Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικότητας: Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Ναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Ανάπτυξης, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Μηχανικών Παραγωγής & Διόικησης. Οι Ε.Ε. είναι πενταμελείς και τα μέλη τους συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, που έχει συνολικά 220 μέλη.

Για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ κατέθεσαν υποψηφιότητες 15 συνδυασμοί και τέσσερις μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέθεσαν υποψηφιότητα οκτώ συνδυασμοί.

Για την Αντιπροσωπεία (Α) του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κατέθεσαν υποψηφιότητες οκτώ συνδυασμοί. Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΠΣ) της Κ. Μακεδονίας κατέθεσαν υποψηφιότητες οι συνδυασμοί από τους 8.

Συνολικά 383 υποψήφιοι, διεκδικούν την ψήφο των μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας για τα όργανα του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ μπορούν να ψηφίσουν σε όποια πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται την ημέρα των εκλογών, χωρίς καμία διαφορά. Εάν μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ βρεθεί σε άλλο Περιφερειακό Τμήμα ή στην Αθήνα, θα ψηφίσει μόνο για τα Κεντρικά όργανα (Αντιπροσωπεία ΤΕΕ – με τη σταυροδοσία όμως, που ισχύει σε αυτό το Τμήμα ή στην Αθήνα – Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας και Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο).

Στη Θεσσαλονίκη, οι μηχανικοί θα ψηφίσουν σε 20 Εκλογικά Τμήματα, εγκατεστημένα στο περίπτερο 4 της Έκθεσης.

Στη Βέροια, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας, Λεωφόρος Στρατού 72

Στην Έδεσσα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, Φιλίππου 26

Στην Κατερίνη, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, Π. Τσαλδάρη 16 (ημιώροφος)

Στο Κιλκίς, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Βυζαντίου 1

Στον Πολύγυρο, στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, 22ας Απριλίου 1

Στις Σέρρες, σε δύο Εκλογικά Τμήματα, στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών, Τέρμα Ομονοίας.

Και σε αυτές τις εκλογές, θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική σάρωση των ψηφοδελτίων, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο απερχόμενος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, επισημαίνει:

«Οι φετινές εκλογές των μηχανικών, πραγματοποιούνται σε ένα χρονικό μεταίχμιο που οριοθετεί την περίοδο της κρίσης και την περίοδο της ανάκαμψης στην οποία προσβλέπουμε όλοι μας, για τον κλάδο, μα και συνολικά για τη χώρα. Σημαντική παράμετρος αυτής της αφετηρίας… επιστροφής στο μέλλον του κλάδου, είναι η μαζική συμμετοχή των ιδίων μηχανικών, για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε έναν φορέα, που δεν αποτελεί μόνο τον φυσικό εκφραστή των διεκδικήσεων τους επί των συνθηκών και του θεσμικού πλαισίου άσκησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, αλλά και βασικό τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των πολιτικών που εφαρμόζονται για την ανάπτυξη και την επιδιωκόμενη επιστροφή στην κανονικότητα. Πολλά μέλη μας, την περίοδο της κρίσης αναγκάστηκαν να επιλέξουν την φυγή στο εξωτερικό. Αποτελεί χρέος και προς αυτούς, η μαζική προσέλευση των εν Ελλάδι μηχανικών στις κάλπες, για την ενίσχυση της φωνής του ΤΕΕ και των Περιφερειακών Τμημάτων του - όπως του ΤΕΕ/ΤΚΜ - που καλούνται να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες, για οριστική ανάσχεση του brain drain και μετάβασης σε μια νέο περίοδο brain gain, θεμελιώνοντας τις συνθήκες εκείνες που θα δικαιώνουν την προσδοκία επιστροφής των μεταναστών μηχανικών στην Ελλάδα. Γι` αυτό λοιπόν, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, όλοι στις κάλπες.»
Στην ίδια κατηγορία..

Παρέμβαση  Βαρβιτσιώτη στο «4ο Thessaloniki Summit»Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη στο «4ο Thessaloniki Summit»

Κόντρα με τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών


Ομιλία δημάρχου Θεσσαλονίκης στο 4ο Thessaloniki Summit 2019Ομιλία δημάρχου Θεσσαλονίκης στο 4ο Thessaloniki Summit 2019

Η Θεσσαλονίκη έχει το ιδανικό μέγεθος, την ιδανική θέση και τους ιδανικούς ανθρώπους..
Τυχερό και καλοτάξιδο .. το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόνταΤυχερό και καλοτάξιδο .. το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki SummitΚοινωνική ..ζεστασιά από το Δήμο ΘέρμηςΚοινωνική ..ζεστασιά από το Δήμο Θέρμης

Μοίρασε καυσόξυλα σε δημότες που έχουν ανάγκη


ΑΠΘ: Εκδήλωση για την Επέτειο του ΠολυτεχνείουΑΠΘ: Εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Yπό την αιγίδα της Πρυτανείας και της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ