ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-10-2019

Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών για όλη την Ελλάδα

Δανιηλίδης: ούτε ένας να μην χρειαστεί να πάει σε οίκο ευγηρίας

Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών για όλη την Ελλάδα

Τη στιγμή που άλλοι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης επιδιώκουν την εσωστρέφεια και την εξυπηρέτηση των δικών τους "ανθρώπων" ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών αποδεικνύει για ακόμη μία φορά για ποιο λόγο είναι τόσο αγαπητός στους δημότες του και εκλέγεται επί σειρά ετών, έχοντας να παρουσιάσει εξωστρέφεια και ουσιαστικό έργο.

Τη διαχρονικά απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών και την υλοποίηση κορυφαίων προγραμμάτων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στην τελετή αγιασμού στο ΚΑΠΗ Πεύκων. Με τον τρόπο αυτόν ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγιασμών για τη νέα περίοδο λειτουργίας των ΚΑΠΗ, μεταφέροντας το προηγούμενο διάστημα το μήνυμα στήριξης και υποστήριξης όλων των ηλικιωμένων στο δήμο.

Το «παρών» χθες το απόγευμα στα Πεύκα έδωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και χειροκρότησαν θερμά τον δήμαρχο, κατά την αναφορά του στα πρωτοποριακά προγράμματα των Δημοτικών Ιατρείων, των ΚΗΦΗ και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που έχουν ανακουφίσει χιλιάδες ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο κ. Δανιηλίδης στην ομιλία του προς τα μέλη του ΚΑΠΗ ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση του δήμου θα είναι διαρκώς στο πλευρό τους. «Η διοίκηση είναι σύσσωμη εδώ, γιατί δεν εξαρτάμε την παρουσία μας από τις εκλογές. Ο αγώνας και η προσπάθεια που κάναμε, και συνεχίζουμε να κάνουμε, είναι σταθερός, δυνατός, αμετακίνητος. Όσα προβλήματα κι αν παρουσιαστούν, εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μη λείπει τίποτα απ’ όλους σας, στα θέματα της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας, της διασκέδασης, της ψυχαγωγίας, των εκδρομών. Να ξέρετε ότι εδώ θα έχετε τα πάντα. Κι αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι το αξίζετε και το δικαιούστε. Ξεκινήσαμε από 2-3 λεωφορεία για τις εκδρομές και έχουμε φθάσει τα 30. Μπορείτε να γεμίσετε 40; Εδώ είναι ο δήμος, εδώ είναι ο δήμαρχος, πληρώνουμε από το ταμείο του δήμου, για να πηγαίνετε με πολύ χαμηλή συμμετοχή. Δεν τσιγκουνευόμαστε, διαλέγουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία, τα καλύτερα λεωφορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, «δεν αρκεί μόνο η διασκέδαση καθώς το πιο σημαντικό αγαθό είναι η υγεία». «Πιστεύοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πρωτοπόρα σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έχουμε οργανώσει όλα αυτά ιατρεία, με 36 γιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων, με τέτοιο πανάκριβο, σύγχρονο εξοπλισμό, που τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία δεν έχουν. Κι επειδή είμαστε πολύ αυστηροί στις επιλογές, είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε διαλέξει τους καλύτερους, τους πιο καταρτισμένους γιατρούς και με την καλύτερη συμπεριφορά», όπως είπε, καλώντας τα μέλη των ΚΑΠΗ να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχονται. 

«Πρέπει να φροντίσετε και τις προληπτικές εξετάσεις. Η πρόληψη είναι επένδυση, για τον εαυτό σας, για την οικογένειά σας, για το δήμο, για τη χώρα. Δεν χρειάζονται νοσηλείες, θεραπείες, χειρουργεία. Όλα αυτά κοστίζουν 20 φορές παραπάνω από την πρόληψη. Γι’ αυτό έχουμε όλους αυτούς τους γιατρούς και έχουμε κάνει αυτές τις επενδύσεις, για να κάνετε εξετάσεις».

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον απολογισμό του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από το 2015 ως το 2018, μίλησε για 400.000 ιατρικές πράξεις που το διάστημα αυτό έγιναν εντελώς δωρεάν για τα μέλη των ΚΑΠΗ καθώς «όλα καλύπτονται από το ταμείο του δήμου». «Όχι μόνο δεν έχουμε ακούσει ένα “μπράβο”, αλλά δεχόμαστε και κυνηγητό. Γι’ αυτό και δεν μπορέσαμε να θέσουμε σε λειτουργία το Ιατρικό Κέντρο στην Επταπυργίου. Το χτίσαμε με 5,5 εκ. ευρώ από το ταμείο του δήμου, με 250.000 γίνεται τώρα ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, γραφεία, ντουλάπες, στρώματα, κ.λπ. και με 1,5 εκ. ευρώ έχουμε προγραμματίσει να αγοράσουμε ιατρικό εξοπλισμό. Και αξονικό τομογράφο ψηφιακό, τελευταίας τεχνολογίας και μαστογράφο που σώζει ζωές. Περιμένουμε να δούμε τους νέους υπουργούς στο Υγείας, αν θα μας δώσουν την άδεια. Αλλά εμείς έχουμε πει ότι και άδεια να μη μας δώσουν, εμείς θα το λειτουργήσουμε», τόνισε με έμφαση.

«Δεν σταματούμε…»

Ειδική αναφορά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έκανε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για το οποίο «είμαστε περήφανοι που ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα από το δήμο μας». «Αυτή τη στιγμή έχουμε 1.500 ανθρώπους που είναι άρρωστοι και κατάκοιτοι. Στόχος μας είναι ούτε ένας να μην χρειαστεί να πάει σε ένα οίκο ευγηρίας. Εμείς έχουμε κάνει τα πάντα για να φροντίζουμε αυτούς τους ανθρώπους στο σπίτι τους. Σε 174 κατοίκους, άπορους ηλικιωμένους, πηγαίνουμε φαγητό και κάθε μέρα, και τα Σαββατοκύριακα. Και είμαστε κοντά τους και με τους γιατρούς μας. Γι’ αυτό είμαστε και παράδειγμα για όλη την Ελλάδα», ανέφερε.

«Δεν σταματήσαμε, όμως, σ’ αυτό, κάναμε και τα ΚΗΦΗ και ήμασταν οι πρώτοι που το κάναμε σε όλη την Ελλάδα. Άλλοι δήμοι, μεγαλύτεροι από το δικό μας, δεν έχουν κανένα. Εμείς έχουμε τρία και τώρα στο μεγάλο, εννιαόροφο ιατρικό κτίριο, στην Επταπυργίου, θα έχουμε και τέταρτο ΚΗΦΗ. Με τα ΚΗΦΗ, όταν ένας ηλικιωμένος είναι βαριά άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια, είτε κάνουν αυτή τη δουλειά τα παιδιά, είτε πληρώνουν για να κρατάει κάποιος τον παππού ή τη γιαγιά, μέχρι το απόγευμα που θα γυρίσουν από την εργασία τους, εμείς δίνουμε λύση. Λύση που έρχονται και βλέπουν απ’ όλη την Ελλάδα για να την κάνουν. Έχουμε χώρους με στελεχωμένο προσωπικό, γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Το πρωί ή θα μας φέρουν τον ηλικιωμένο ή θα πάει το αυτοκίνητο του δήμου, θα τον παραλάβει και τον φέρει στο ΚΗΦΗ. Εκεί θα τον απασχολήσουν, θα τον περιποιηθούν, όποιος μπορεί θα κάνει ασκήσεις, μέχρι το απόγευμα που θα τον παραλάβουν ή θα τον μεταφέρουμε στο σπίτι του», ανέφερε.

Έργα σε εξέλιξη

Σχετικά με το μεγάλο έργο στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου στα Πεύκα, τόνισε ότι αυτό «προχωρά παρά τα εμπόδια από την Περιφέρεια και τη ΔΕΗ», ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που γίνεται, «παρότι δεν αποτελεί ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών», ώστε να σωθεί το δάσος του Σέιχ-Σου, αλλά και να προχωρήσουν οι αναδώσεις, χωρίς να φυτευτούν πεύκα, «που είναι τα χειρότερα δέντρα και στις πυρκαγιές και στην προσβολή από αρρώστιες».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη υπενθύμισε τη σημαντική αιμοδοσία του δήμου, που αρχίζει μεθαύριο, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, και η οποία αποτελεί ένα μήνυμα ιστορικής μνήμης, καθώς είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «πλησιάζουμε τα 1.000 μέλη στο ΚΑΠΗ Πεύκων», και ότι «η εκδρομή στο Νυμφαίο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και η προσπάθεια για περισσότερα και ακόμη καλύτερα προγράμματα εκδρομών θα συνεχισθεί». Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Ελένη Αντωνιάδου ευχαρίστησε τα μέλη των ΚΑΠΗ για την εμπιστοσύνη τους προς τη διοίκηση κάνοντας λόγο για «σχέσεις αγάπης, εκτίμησης και εμπιστοσύνης που μας προτρέπουν να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα».

Στην τελετή αγιασμού παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Καγιαμπίνη, Αλέκος Σιμητόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge